بهرام عین اللهی گفت: برنامه ۶ ماه آینده معاونت تحقیقات و فناوری با هدف ارتقای کمی و کیفی وضعیت پژوهش تهیه و تدوین شود.
وی با بیان اینکه در حوزه پژوهشهای کاربردی و محصول محور میبایست بین دانشگاههای علوم پزشکی، رقابت برای پیشرفت ایجاد شود، افزود: باید شاخصهای ارتقای وضعیت پژوهش دانشگاهها را تدوین کنیم چراکه اگر دانشگاهی در حوزه تحقیقات و فناوری فعال نباشد، ابتر است. ارزیابی منظم و دورهای دانشگاهها نیز ضروری است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: باید ارتباطات بین المللی با کشورها و سازمانهای بین المللی را بر اساس دیپلماسی سلامت، تقویت کنیم که در این زمینه، برگزاری کنفرانسهای علمی مشترک با سایر کشورها و دعوت از صاحبنظران برتر جهان، به تعامل و تبادل تجارب علمی کمک میکند.
عین اللهی با اشاره به لزوم ساماندهی وضعیت کتابخانهها در کشور، گفت: کتابخانه، موتور اصلی پژوهش و ابزار محققان و اساتید برای انجام پژوهش است که باید وضعیت آنها از نظر تقویت کتابخانه الکترونیک و دستیابی به مقالات و آثار علمی در جهان بهبود پیدا کند.
وی ادامه داد: باید طرحی برای احیای کتابخانههای دانشگاههای علوم پزشکی تهیه و شاخصی در اعتباربخشی این دانشگاه ها، در نظر گرفته شود. برای رسیدن به پیشرفت و مرجعیت علمی، باید زیرساختهای مورد نیاز از جمله کتابخانهها وضعیت مطلوبی داشته باشند.
وزیر بهداشت بر لزوم رتبه بندی مراکز تحقیقاتی تاکید و خاطرنشان کرد: لازم است ارزیابی مستمر مراکز تحقیقاتی و تاکید بر محصول محور بودن آنها، مورد توجه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت باشد.