رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بافق گفت: قتق شیرین یکی از غذا‌های سنتی بافق است که به تازگی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

لیلی رنجبر گفت: از ویژگی‌هایی که باعث شده این غذا ثبت ملی شود، این است که علاوه بر قدمت ۳۰۰ ساله خود، همچنان استفاده می‌شود و با اقلیم، فرهنگ و مزاج مردم این دیار سازگاری دارد.

او گفت: به علت اینکه این غذا بسیار انرژی زا بوده و مواد تشکیل دهنده آن طبیعت گرمی داشته، در گذشته بیشتر برای خانم‌های باردار تهیه می‌شده است.

رنجبر گفت: مواد تشکیل دهنده آن زیره سیاه، زیره سبز، رازیانه، می‌تخم، ترخون، گشنیز، مرزنجوش، آرد و روغن حیوانی است که این‌ها همه شیرافزا و کنترل کننده بلغم بدن است.

به گفته او درحال حاضر بیش از ۱۰ نوع غذا و خوراک از بافق اط جمله آبگوشت عدس سیاه، آش بارانو، آش کدی، کماچ بافقی و... به ثبت ملی رسیده است که این نشان‌دهنده اصالت و فرهنگ غنی مردم بافق است.

جمالی کارشناس تغذیه می‌گوید: این قتق در عین حال که ساده است و روش پخت آسانی دارد، یک غذای کامل محسوب می‌شود و آرد گندم موجود در این غذا، به دلیل دارا بودن کربوهیدرات و نشاسته، تأمین کننده انرژی برای بدن است.

او گفت: با وجود سبزیجاتی که در آن استفاده می‌شود، طبع گرمی دارد و برای سلامت دستگاه گوارش و جلوگیری از نفخ معده مفید است.

به گفته جمالی این غذا به دلیل هضم آسانی که دارد مناسب برای تمامی گروه‌های سنی است و برای ضعف بدن بسیار مقوی است.

برچسب ها: ثبت ملی ، غذای سنتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار