در احادیث فراوانی از امامان معصوم(ع) به اربعین و زیارت امام حسین (ع) در این روز سفارش شده است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا قاسمی نیا،معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش قم در آستانه فرا رسیدن اربعین حسینی و آغاز بزرگترین راهپیمایی جهان در یادداشتی آورده است:در فرازی از زیارت اربعین امام حسین علیه السلام که از امام صادق علیه السلام نقل شده است، می‌خوانیم: «و بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهاله و حیره الضلاله »یعنی امام حسین علیه السلام خون قلبش را در راه خدا بذل نمود تا افراد و گروه‌ها و جوامع را از دو آسیب جدی جهالت و نادانی و نیز از ضلالت و گمراهی نجات بخشد.

جهل، جور، جوع  و جمود چهار عامل و  منفذ سیه بختی انسان‌ها و رکود جوامع بشری هستند و حرکت در مسیر حیات طیبه مکتب اربعین راه برون رفت و رهایی از آن‌ها است.

حضرت امام خامنه‌ای عزیز و حکیم در عظمت حماسه پیاده روی اربعین می‌فرماید:«حماسه بزرگ اربعین که با حضور ملت ایران، ملت عراق و مسلمانان دیگر کشور‌ها هرسال تکرار می‌شود پدیده فوق العاده مهمی است که به فضل الهی و درهنگام نیاز شدید دنیای اسلام شکل گرفته است».

همان گونه که در کاروان او مسیحی آمد و به حقیقت رسید و به استقبال شهادت رفت و نیز گاندی بودایی، رهبر آزادی خواهان هند، پیروزی در مقابل استعمار انگلیس را الگوگیری از رفتار و گفتار امام حسین علیه السلام می‌داند که ذلت را نپذیرفت و در برابر ظلم و ستم دشمنان سلطه گر، ایستادگی و مقاومت کرد.

در کلام حضرت امام صادق علیه السلام آمده است:سفر‌های دیگر مانند حج اگر ترس وخوف باشد نباید بروند، اما برای سفر کربلا با خوف هم باید رفت!

و برای توانگران شایسته است سالی دوبار و فقیران سالی یک بار به زیارت امام حسین علیه السلام بروند!

دربرابر هر گام و قدمی که در راه زیارت امام حسین علیه السلام برداشته می‌شود پاداش حج و عمره خانه خدا برای زائران ثبت می‌شود.

همچنین حضرت امام حسن عسکری علیه السلام زیارت اربعین را یکی ازنشانه‌های مومنین معرفی می‌کنند.

صراط مستقیم و نور خورشید حماسه بزرگ راهپیمایی اربعین حسینی در مسیر عاشقی نجف تا کربلا، نوید بصیرت، بیداری اندیشه ها، ایجاد و تقویت همدلی و برادری عصر‌ها و نسل‌ها رابه ارمغان می‌آورد و پیوندی ناگسستنی و مستحکم بین ملت‌ها به ویژه ملت ایران و ملت عراق را خلق می‌کند.

حضور برجسته و فعال جوانان عزیز در این راهپیمایی بزرگ از ویژگی‌های منحصرمی باشد و لازم است چنین فرصتی را غنیمت شمرد.

ایمان به خداوند متعال و امید به رحمت الهی در ضمیر و باور راهپیمایان عزیز اربعین حسینی نقش بسته است و هجرت از شهر و دیارخود را با تحمل سختی‌ها و خطرات با قدم برداشتن در این راه و زمینه سازی ظهورحضرت مهدی موعود علیه السلام برای تشکیل تمدن نوین اسلامی نشان می‌دهند.

همدلی، ایثار، گذشت، فداکاری، هجرت، جهاد، شهادت، شجاعت، مقاومت، ایستادگی، دینداری، مهربانی، دوستی، وحدت، صمیمیت، بصیرت، پیروی ازولایت، جهل زدایی، عزتمندی، نجات ازگمراهی، نفی سلطه و ذلت ناپذیری از درس‌ها و پیام‌های سعادت بخش و انسان ساز پیاده روی اربعین است.

پیاده روی اربعین حسینی علیه السلام الگویی برای پیمودن سبک زندگی اسلامی شمرده می‌شود.

پس از گذشت حدود۱۳۸۰ سال از سال۶۱ هجری و شهادت حضرت امام حسین علیه السلام و اولاد و اصحاب با وفایش باید اذعان کرد که اجتماع و حضور میلیونی راهپیمایان اربعین حسینی علیه السلام از پرتو اخلاص آن حضرت و قیام لله بود واز فداکاری‌ها و خطبه‌های عزتمند و حماسی حضرت زینب کبرا سلام الله علیها و حضرت امام سجاد علیه السلام باجهاد تبیین تداوم یافت و و در امتداد آن در این زمان از معجزات قرن و ثمرات خون‌های پاک شهدای عزیز مدافع حرم ومحورمقاومت و هشت سال دفاع مقدس وانقلاب اسلامی و ایثارگران آن می‌باشد.

درود و سلام خداوند و فرشتگان بر بنیان گذار کبیر جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی عظیم (ره) که آغاز نهضت خود و گام‌های استوار در صراط مستقیم انقلاب اسلامی را از مکتب حسینی علیه السلام وعاشورا درس گرفت و با همراهی و حضور در صحنه مردم به پیروزی رسیدیم.

و در وصف مردم به عنوان ستون جامعه این گونه شهادت داد:من به جرئت مدعی هستم که ملت ایران وتوده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهدرسول الله صلی الله علیه و آله و کوفه و عراق در عهد امیرالمومنین و حسین بن علی صلوات الله وسلامه علیهما هستند و فرمود: این محرم و صفراست که اسلام را زنده نگه داشته است.

درکتاب کامل الزیارات از حضرت امام صادق علیه السلام نقل شده که فرمود:شخص هنگامی که از منزلش خارج می‌شود و قصد زیارت حسین علیه السلام را دارد ۷۰۰ فرشته از بالای سر و زیر پا و سمت راست و چپ و از مقابل و از پشت سر او را بدرقه می‌نمایند تا او را به منزل و پناهگاهش برسانند.

و هنگامی که حسین علیه السلام را زیارت می‌کند یک منادی او را ندا می دهد:تو آمرزیده شدی پس عمل را از اول شروع کن!سپس با او بر می‌گردند و او را تا منزلش بدرقه می‌کنند و زمانی که به خانه اش می‌رسند می‌گویند:تو را به خداوند متعال می‌سپاریم و او را پیوسته تا روز مرگش، زیارت می‌کنند.

سپس آن‌ها قبر حسین علیه السلام را هر روز زیارت می‌کنند و ثواب آن زیارات برای آن مرد زائر می‌باشد.

حضرت امام باقر علیه السلام می‌فرماید:چهار هزار فرشته ژولیده و غبارآلود تا روز قیامت بر حسین علیه السلام می‌گریند پس هیچ کس به نزد آن حضرت نمی‌رود جز این که آن‌ها به استقبالش می‌روند،و هیچ کس از نزد آن بزرگوار برنمی گردد جز این که او را بدرقه می‌کنند.

و هیچ زائری بیمارنمی شود جز این که او را عیادت می‌نمایند،و هیچ زائری نمی‌میرد جز این که بر جنازه‌اش حاضر می‌شوند.

اللهم ارزقنی شفاعت الحسین یوم الورودوثبت لی قدم صدق عندک مع الحسین واصحاب الحسین الذین بذلوامهجهم دون الحسین علیه السلام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.