مشکل بی آبی و افت فشار آب این روزها در استان همدان مردم را در فشار قرار داده که این میان برخی سعی در انتشار اخبار و تصاویر آن با نیت های خاص کردند که بد نیست واقعیت آن را بدانیم.

همدان دو سال است که با کمبود بارندگی مواجه شده و مصرف آب شرب در تابستان امسال نسبت به سال گذشته هم دو برابر شده است چالشی که حدود دو هفته است با قطعی گسترده و طولانی مدت آب مشکلات جدی را مواجه کرده، تاجایی که در برخی مناطق شهر و روستا تانکر‌های سیار آبرسانی می‌شود.

به علت کاهش بارندگی‌های امسال و پایین بودن ورودی آب به سد اکباتان، حجم ذخیره آب مخزن سد به حداقل رسیده و به گفته معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران چیزی به خشک شدن آن نمانده، این بحران بی آبی تاجایی رسید که چند روز قبل هم علی اکبر محرابیان وزیر نیرو را مصمم کرد تا به منظور بازدید از طرح آبرسانی و همچنین بررسی روند مسائل و مشکلات مرتبط با خشکسالی و تنش آبی این استان به همدان سفر کند و وزیر نیرو بعد بازدید از سد اکباتان و همچنین طرح آبرسانی گفت: دولت تمام تلاش خود را برای رفع این مشکل انجام می‌دهد.

 

سفر وزیر نیرو به همدان برای بررسی روند آبرسانی به این شهر


محرابیان گفت: شمارش معکوس برای افتتاح ابر طرح آبرسانی به همدان آغاز شده و مرحله اول طرح ظرف ۲ تا سه هفته آینده به بهره برداری می‌رسد.

او در خصوص جزییات این طرح گفته؛ اجرای این طرح با طول ۱۴۰ کیلومتر و خط انتقال ۱۶۰۰، لوله‌ای به قطر یک متر و ۶۰ سانتی متر، سه ایستگاه پمپاژ به ارتفاع نزدیک به ۶۰۰ متر دارد که آب در ارتفاع در کوهستان پمپ می‌شود و با طی یک مسیر، این آب به تصفیه خانه می‌رسد و به شهر همدان منتقل می‌شود.

شرایط آب در همدان تا هفته آینده حل می‌شود
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان هم در این باره نیز بیان کرده؛ عملیات اجرایی خط انتقال «بای پس» نیز ۲ هفته پیش به صورت اضطراری کلید خورده، طول کل این خط ۱۵ کیلومتر است که اکنون ۱۰ کیلومتر آن حفاری، چهار هزار و ۶۰۰ متر لوله خریداری و یک هزار و ۷۰۰ متر لوله گذاری شده است.

ضروری گفت: با تامین لوله و لوله گذاری در چهار روز آینده، عملیات اجرایی خط «بای پس» در زمان تعیین شده به پایان می‌رسد.

 

حضور سرزده و شبانه وزیر در محل انتقال آب به همدان

علی اکبر محرابیان ساعت ۲ بامداد دیروز هم  با حضور سرزده در محل طرح آبرسانی به همدان از روند اجرای این طرح بازدید کرد .

 

حضور شبانه و سرزده وزیر نیرو در محل طرح آبرسانی به همدان

او گفت: تاکنون اقدام خوبی برای مشکل آب همدان انجام شده که شامل اتصال طرح آبرسانی ۱۴۵ کیلومتری از سد تالوار و در کنار آن انتقال آب از نقاط مختلف در اطراف همدان (آب چاه‌های کشاورزی) به همدان بود.

 

چاه های کشاورزی در خدمت تامین آب همدان قرار گرفتند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان هم می‌گوید: اکنون ۱۳۰ لیتر در ثانیه آب از چاه‌های منطقه خالق وارد می شود و از طریق خط انتقال طرح آبرسانی به همدان انتقال می‌یابد.

او در ادامه گفت: گروه‌های شناسایی چاه‌های کشاورزی برای تامین آب همدان با کمک فرمانداران فعال است و عزم وزارت نیرو برای انجام هرچه سریع‌تر طرح آبرسانی به همدان بسیار جدی است و استاندار همدان نیز با همراهی مدیران اجرایی به صورت شبانه روزی پیگیر تکمیل و افتتاح طرح هستند.


بیشتر بخوانید


مدیرکل بحران استانداری استانداری همدان درباره آخرین وضعیت پروژه آبرسانی تالوار به همدان گفت: همان طور که در ستاد بحران استان اعلام شد کمتر از یک هفته دیگر شرایط آب در همدان به پایداری می‌رسد.

علیمردان طالبی گفت: مرحله نخست این طرح بالاخره بعد از سال‌های طولانی از کلنگ زنی آن، به بهره برداری می‌رسد.

طرح آبرسانی به شهر همدان یکی از اقدامات موثر و پایدار برای رفع مشکل کم آبی است که این  طرح در ۱۸ سال گذشته بلاتکلیف و پیشرفت بسیار کمی داشته، از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این پروژه با پیگیری‌های جدی استاندار همدان و حمایت‌های دولت پیشرفت قابل توجهی داشته چراکه اقدامی راهگشا و پایدار برای رفع مشکل کم آبی همدان است.

برای قطعی آب همدان پرونده قضایی تشکیل شده است 


دادستان همدان هم در این خصوص گفته؛ بحران آب در همدان، مرتبط با کم کاری و ترک فعل برخی مسئولان در یکی دو سال اخیر نیست، بلکه عوامل متعددی پشت پرده است و شناخت این موارد نیاز به کار کارشناسانه، فنی و تخصصی دارد.


دادستان همدان

 

خانجانی موقر گفت: بنابراین برای اعلام مقصر یا مقصران وضع موجود باید بررسی جامع و گسترده انجام شود، چرا که بدون تحقیق به طور یقین نمی‌توان گفت که کدام مسئول یا مسئولان ترک فعل داشته اند و بدون دلیل بگیر و ببند داشته باشیم.

خانجانی موقر با اعلام اینکه برای مسئله قطعی آب همدان پرونده قضایی تشکیل شده است تأکید کرد: بی شک بانیان وضع موجود و این قطعی آب در همدان در هر سطحی باشند بازخواست می‌شوند.

در کم آبی همدان فعالان فضای مجازی هم وارد گود شدند

کاربری در فضای مجازی با هشتک همدان آب ندارد و هشتک بی آبی همدان، تصاویری از خشک شدن و کم آبی مخزن سدن اکباتان همدان را منتشر کرد.

 

توئیت فعالان مجازی برای بی آبی همدان

 

نوید لطیفی از دیگر فعالان فضای مجازی هم توئیت کرد: آنچه بحران آب همدان را ترسناک تر می کند اینجاست که منابع تامین کننده آب شهر تمام شده است. مثلا در شهرکرد سرچشمه گل آلود شده اما در همدان اساسا آبی باقی نمانده است.

واکنش فعالان فضای مجازی در بی آبی همدان

 

دیگر فعال محازی هم عکسی از جلسه شورای اداری استان همدان با حضور رئیس جمهور را منتشر کرد و نوشت: ولی این روزها همدان آب ندارد.

واکنش فعالان مجازی به کم آبی در همدان

 

کم آبی و قطعی آب در همدان بازار شایعات را هم گرم کرد 

با کمبود آب در مناطق مختلف شهر همدان بازار شایعات هم گرم شد و البته اساس و پایه بسیاری از این شایعات مشخص نبود در شایعه ای آمده بود آب معدنی به بطری ۳۵ هزار تومان و نوشابه هم به بطری ۵۵ هزار تومان افزایش یافته است در حالیکه بررسی های میدانی خبرنگار ما چیز دیگری را نشان می داد و آب معدنی در بطری های کوچگ و بزرگ با نشان های تجاری مختلف با قیمت مصوب دربازار به وفور در فروشگاه های شهر همدان عرضه می شود.

 

شایعه افزایش گرانی آب معدنی در همدان

خبرنگار خبرگزاری دیگری هم در پی انتشار اخباری مبنی بر نایاب و گران بودن آب معدنی در همدان، پیگیری های را انجام داده بود و اعلام کرد این شایعات حکایت از دروغ پردازی و فضاسازی رسانه های بیگانه دارد‌ که با اهداف خاص انجام می شود.

 

تکذیب شایعات گرانی آب معدنی در همدان

 

برگزاری تجمع های محدود در اعتراض به قطعی آب در همدان


و اما در این میان زمانی که بی آبی و قطعی آب زندگی روزمره مردم همدان را دشوار کرده، جمعی از همدانی‌ها در روز اول و دوم شهریورماه در اعتراض به کمبود آب مقابل آرامگاه بوعلی سینا تجمع کردند و شعار‌هایی همچون «مسئول بی‌کفایت استعفا استعفا»،سر دادند و خواستار رسیدگی هر چه سریعتر مسئولان به وضع آب شهر همدان شدند.

شرایط آب در همدان تا هفته آینده حل می‌شود
درپی این اعتراضات برآن شدم تا مصاحبه‌ای با یکی و دونفر از شهروندان همدان در خصوص این موضوع داشته باشم.

آقای فاطمی نظر خود را در مورد وضعیت آب همدان اینگونه اعلام کرد: اکنون مدتی است که بی آبی عرصه بر مردم استان تنگ کرده و همه ما را با مشکلات متعددی روبرو کرده و فقط در یک جمله خلاصه می‌کنم که آب مایه حیات است.

او در ادامه می‌گوید:اینکه مردم اعتراض هایی را در این خصوص برگزار کردند می‌توان آن را حق شهروندی به حساب آورد و دل نگرانی هایشان و موضوع دیگری هم در میان نیست، اما من نظرم این است که صبور‌تر باشیم تا به امید خدا موضوع حل شود، چون چاره دیگری هم نداریم حل این چالش تخصصی است و نیاز به زمان دارد.

آقای حسینی یکی دیگر از شهروندان همدان هم درپاسخ به این سوال که مردم چگونه می‌توانند به حل این موضوع کمک کنند گفت: این چالش بزرگی است که تنها از سوی کارشناسان متخصص و مدیران و مسئولان حل می‌شود، ما مردم همدان همیشه در صحنه بودیم و دین خود را ادا کردیم هم اکنون هم تنها کاری که از دستمان برمیاد این است که با صبر و شکیبایی بیشتری تحمل کنیم.

او می‌گوید: نه تنها من بلکه تمام مردم این شهر حتی آنانی که اعتراض کرده اند حرفشان رفع این مشکل است و از مسئولان درخواست دارند برای رفع مشکل قطعی آب تمام تلاش های خود را به کار بگیرند و فعلا که استاندار مدیرآب منطقه‌ای استان و دیگر مسئولان مربوطه قول داده اند طرح انتقال آب به همدان تا بیستم شهریور انجام می‌شود و مردم همدان از این معضل عبور می‌کنند.

حسینی گفت: امیدوارم مسئولان هم کارشناسی‌تر و محکم‌تر به حل مشکل بپردازند به امید خدا هم وعده مدیران تا هفته دیگر تحقق یابد و عملیات طرح ابرسانی تمام شود و مثل قبل دیگر خبری از قطعی آب نباشد.

 این روزها با کم تر شدن زمان قطعی آب، صدای پای آب در منازل شهر همدان بیشتر شنیده می شود.

گزارش از زهرا جعفرپور ایروانی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۰۸ شهريور ۱۴۰۱
بابی آبی که هست به لحاظ تمیزی ونظافت نزدیک دوهفته تواین گرما دوبار دوش گرفتن یا اصلا دوش نگرفتن رو ببینیدکه چه فلاکتی روبهمراه داره، چون وقتی آب وصل میشه دوسه ساعت فشاری نداره که آبگرمکن دیواری رو روشن کنه،
Iran (Islamic Republic of)
حمید اسدی
۲۲:۵۹ ۰۷ شهريور ۱۴۰۱
سلام امشب 7 شهریور آب مون قطع آب امروز مثل روزهای دیگع گل آلود بود بزودی بیماریهای میکروبی و قارجی و انگل در شهر زیاد میشه کمک کنید مسءولین همچنان گزارش میدن آب قطع نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۱ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
چرا اطلاع رسانی دقیق نمی شود بعد چرا اقدامات ضعیف بودند چرا آب برای یک ساعت هم قطع شود و.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
چرادر نهاوند جلو کشت دوم را نمی گیرند
Iran (Islamic Republic of)
صادق
۲۲:۰۶ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
دولت باید به موضوع خشکسالی یا دید عمقتری نگاه کند استفاده از آبهای ژرف طرحهای آبخیزداری مهار آب‌های سطحی به هر نحو ممکن چون دشمن روی این موضوع مانور میدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۱ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
متاسفانه کشاورزان همدان سه تا محصول آب بر کشت میکنند که ظلمی بزرگ درحق مردم وخود آنها می‌باشد یک یونجه دو سیب زمینی سه هندوانه مسئولین تا کی بی برنامه تا کی کشت محصولات آب بر تا کی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
یواش یواش. تا این مصرف بی رویه هست همینه همه شهرهای مرکزی دچار خشک سالی هستن حتی لواسانات با تانکر آب میبرن صداش در نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۳ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
جمعیت ایران برای هشتاد میلیون نفر از ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۱ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
چرا یک پروژه باید ۱۸ سال رو زمین بمانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
با افزایش جمعیت نه تنها مشکل بی آبی بلکه مشکل کمبود برق ،گاز،بیکاری وتورم حل میشود مسوولین بجای دعا برای نزول باران دعا برای افزایش جمعیت کنند ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۰ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
عجبا که بالاخره شما خبرنگاران هم در اینمورد خبری زدید.
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
همدان 15 ساله مشکل آب داره
الان آب بعضی از مناطق 5 شبانه روز پشت سر هم قطع میشه وقتی هم که آب هست آلوده و گلی و بدبو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۸ شهريور ۱۴۰۱
نه قابل آشامیدن هست ونه فشاری دارد که بتوان دوش گرفت آبگرمکن رانمیتواندروشن کندقدرتی ندارد
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۵:۰۹ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
بعید می‌دونم برخوردی صورت بگیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۶ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
حال جدا از کمبود بارندگی این چند سال اخیر ...متاسفانه در حوزه کشاورزی تو خود همدان به کشت محصولات آب بر که زیاد آب مصرف می کنند می‌پردازند....بعدم خیلیشون از شهرستان های دیگر استان‌های اطراف همدان میرند زمین اجرا می‌کنند همین رویه تو همدان دارند تو استان‌های دیگه رو میخان ادامه بدن این یکی علت‌هاش هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
الان چرا یگان ویژه رفته اونجا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
بهتر بررسی میدانی تون رو درست تر انجام بدید
آب معدنی به وفور است اما قیمت ۳۵۰۰تومان درج شده که به ۶۰۰۰ تومان میفروشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
چرا فقط کم کاری کردن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
وقتی آب نیست و نزولات آسمانی کاهش یافته دولت چه تقصیری دارد ، مردم خود باید فرهنگ صرفه جویی در مصرف را یاد بگیرند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
یهو شیر آب رو باز میکنی میبینی آب نیست، مسوولین کور بودن به مردم بگن پشت سد آب نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
گمنام
۱۲:۵۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
من خودم کنتور نویس هستم دلیل ابن همه بی آبی ورود مسافران به پارک های شهر و هدر دادن آب شهری و انشعابات غیر مجازی است که در همدان زیاد است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
بیایید کشت هندوانه و گوجه و خیار در استان ممنوع کنید همان نهاوند بیایید نگاه کنید چی کاشتن حتی در زمین دیم و چقدر چاه آب زیرزمینی را خالی می‌کنند هر دردی بی درمان نمانند باید جلو کشت بی خاصیت که‌ آب را هدر میده گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
آب سد تالوار دارای آرسنیک است و قابل شرب نیست حتی مردم زنجان هم از آن استفاده نمی کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
الان دارین ماله کشی میکنین؟
خب آب نیست مثلا بگیم هست؟
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۱۱:۳۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
خوب علت واقعه را قبل از وقوع باید کرد ،چرا با تقسیم کار به دهها قطعه سرعت پیشرفت کار چندین برابر نمیشود؟
برای شهرکرد هم آب پایدار از سدهایش بیاورید علاوه بر طرح های پدافندی موقت طرح پدافندی پایدار برای همه شهرهای ایران لازم است و آب شرب باید شبکه محور شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
صدا و سیما چرا هیچی درباره بی آبی نمیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
انصاف رااگرمراعات کنیم بی آبی نیامدن نزول الهی است و دست کسی کاری برنمی‌آید فقط خودمان پرمصرف بی رویه آب تلاش کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
برای مشکل کم آبی هم باید دعا کنیم برای باران و برف و هم باید کارهای اجرایی کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
این شرایط تا 230 سال دیگه ادامه دارد. افزایش جمعیت در زمان نبود آب و به تبع آن غذا میخ آخر به بیابان ایران هست
Iran (Islamic Republic of)
مهیار زنگنه
۱۵:۱۵ ۳۰ شهريور ۱۴۰۱
سلام ، باید به فکر تامین آب از خلیج فارس و دریای خزر باشیم با استفاده از ابشیرینکن ، بایستی از همین الان به فکر باشیم برای کل شهرهای ایران ، اما کو گوش شنوا .......