ساداتی نژاد در دیدار با کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: ۱۴ هزار حکم اجرا نشده در حوزه کاربری اراضی داریم و اصلا این موضوع برای ما خوشایند نیست که املاک ساخته شده در اراضی کشاورزی را تخریب کنیم و باید در زمانی که شروع به ساخت و ساز میشود، جلوی آن را بگیریم تا شاهد اتلاف منابع مردم و از بین رفتن زیرساختهای تولید غذا در استان نباشیم.
وی ادامه داد: با همکاری وزارت ارتباطات، دسترسی به اطلاعات ماهوارهای برای شناسایی اراضی تغییر کاربری یافته در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار میگیرد و امیدواریم استان قزوین پایلوت اجرای طرح مقابله با زمین خواری و تغییر کاربری اراضی در کشور شود.
ساداتی نژاد گفت: بر اساس دستور رئیس جمهور برای تامین غذای سالم و با کیفیت، باید گلخانههای گشور از ۲۰ هزار هکتار به ۱۰۰ هزار هکتار ارتقا پیدا کند تا با تولیدات گلخانهای غذای مورد نیاز استان، کشور و حتی کشورهای همسایه را تامین کنیم.
وی افزود: در کشور ۴ دشت بزرگ یا منطقه آزاد کشاورزی احداث میشود وکه دشت قزوین یکی از این ۴ دشت بزرگ کشور است.
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: جنگ روسیه و اوکراین دنیا را با چالش غذا روبه رو کرده است و بسیاری از کشورها با مشکل تامین غذا و جیره بندی روبه و هستند. علیرغم مشکلات موجود در عرصه بین المللی و مشکلات اقتصادی کشور، به دلیل عملکرد مطلوب کشاورزان و کارکنان جهاد کشاورزی با مشکل کمبود غذا روبه رو نبودیم.
وی گفت: در ابتدای دولت سیزدهم بعد از ۱۲ سال حوزه نظارت بر بازار به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شد و هنوز هم ساختار بازرسی در وزارت جهاد کشاورزی و نظارت بر بازار وجود ندارد و برای انجام این کار مهم از نیروهای بسیج و بازنشستگان نیروهای مسلح استفاده کردیم و هیچ مشکلی در بازار و تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم مشاهده نشد.
به گفته وزیر جهاد کشاورزی؛ کشاورزی قراردادی موضوعی است که سالهاست در دنیا اجرا میشود تا کشاورزان دغدغه تامین مالی نداشته باشند و این طرح مدرنترین طرح کشاورزی دردنیاست و بر اساس دستور رهبر انقلاب، باید با افزایش بهره وری، معیشت کشاورزان باید تامین شود.
ساداتی نژاد افزود: برخی معتقد بودند با ورود وزارت جهاد کشاورزی به حوزه نظارت بازار، تولید کاهش پیدا میکند این در حالی است که تولید برنج ۲۰ درصد، جو ۳۰ درصد و گندم ۵۰ درصد افزایش یافته است و در استان قزوین میزان خرید گندم در سال جاری ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد. تولید بدون بازار امکانپذیر نیست و این دو کمک کننده یکدیگر هستند.