مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: پیگیری حقابه پایداری سرزمین در اصفهان و مشکل آلودگی هوا از برنامه‌های در دستور کار است.

احمد رضا لاهیجان زاده امروز در آئین تودیع و معارفه مدیران کل محیط زیست استان اصفهان، گفت: سال ۱۳۸۵ که مدیریت محیط زیست استان اصفهان را بر عهده گرفتم دو موضوع مهم را مطرح کردیم که یکی آلودگی هوای کلانشهر اصفهان و دیگری رودخانه زاینده‌رود بود که در آن مقطع داشت به رودخانه فصلی تبدیل می‌شد.

او ادامه داد: در اسفند ماه ۱۳۸۵ بارش‌های خوبی شده بود، اما به گفته مدیر وقت سازمان آب ۱۶ میلیون مترمکعب آب برای تالاب گاوخونی رهاسازی کردند در حالی که در آن مقطع گفتیم هر چه آب در پشت سد جمع می‌شود حق محیط زیست است؛ پس از آن سال‌ها نیز دیگر آبی وارد گاوخونی نشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان افزود: اکنون ۱۶ سال از آن روز‌ها می‌گذرد و اتفاقات تلخ‌تری را در استان اصفهان شاهد هستیم از جمله فرونشست زمین در محدود شهر اصفهان؛ فرونشستی که در سمنان و استان‌های دیگر کشور در دشت‌ها اتفاق می‌افتد، اما در اصفهان در کلانشهر در ۱۵۰ متری ورزشگاه نقش جهان رخ داده است.

لاهیجان زاده ابراز داشت: از سال ۱۳۸۵ بار‌ها مطرح کردیم که رودخانه زاینده رود باید جاری باشد و باید براساس توان اکولوژیک حوضه آبریز اجازه برداشت داده شود، اما این صحبت‌ها خیلی شنیداری نداشت.

او افزود: چند ماه پیش با حضور مسئولان کشوری و استاندار اصفهان در خصوص زاینده رود و تالاب گاوخونی مطرح کردم که دیگر بحث حقابه محیط زیست را فراموش کنیم و به جای حقابه تالاب گاوخونی بگوییم حقابه پایداری سرزمین، زیرا در مقاطعی اگر آبی به تالاب می‌رساندند فکر می‌کردند تالاب ارث اداره محیط زیست است و نمی‌دانستند خشکی آن اثر منطقه‌ای دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه حقابه پایداری سرزمین در اصفهان یکی از مباحث مد نظر ما است، اظهار داشت: آلودگی هوا نیز از جمله مشکلاتی است که از قبل مطرح بود و در گذشته در ماه‌های آبان، آذر و دی شاهد آن بودیم، اما اکنون دو موضوع خیلی مهم فرونشست زمین و طوفان‌های گردوغبار به مشکلات اصفهان اضافه شده است.

لاهیجان زاده تصریح کرد: لازم است یک نگاه و دیدگاه بین دستگاه‌ها به وجود آید که بر اساس توان سرزمین بار گذاری در اصفهان صورت گیرد.

او خطاب به معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس و نیز ایرج حشمتی معاون جدید محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست گفت: نزدیک به یک و نیم میلیون هکتار از استان مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع است و می‌توان میراث طبیعی کشور ایران را در این مناطق استان اصفهان جستجو کرد. اگر قرار باشد جایی را ذخیره گاه زیستکره اعلام کنید اصفهان است. پارک ملی کلاه قاضی و قمیشلو به کلانشهر اصفهان متصل و ریه‌های این شهر هستند و از این رو تقاضا داریم در اعتبارات ملی استان اصفهان بیشتر مورد توجه باشد.

لاهیجان زاده با بیان اینکه ضوابط استقرار آماده ابلاغ است، خاطرنشان کرد: با ابلاغ آن بسیاری از مسائل و مشکلات شهرستان‌ها و استان‌ها که به واسطه ضوابط قبل دچار سازمان‌های نظارتی کرده، برطرف می‌شود؛ از این رو تصویب این ضوابط را حتماً در اولویت قرار دهید.

پیش از این احمدرضا لاهیجان زاده، مشاور رئیس سازمان و مسئول پیگیری و اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط‌زیست بود. او از سال ۱۳۹۷ به مدت سه سال معاون دریایی و تالابی سازمان حفاظت محیط زیست شد. مدیرکلی حفاظت محیط زیست خوزستان از دیگر سوابق کاری اوست.

لاهیجان زاده از سال ۱۳۸۵ تا خرداد ۱۳۹۱ نیز مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.