علیرضا قاسمی فرزاد در گفت وگوی زنده تلویزیونی با مردم که با عنوان «دولت مردمی، ایرانی قوی» از سیمای مرکز همدان پخش شد گفت: شاخصترین طرح استان،آبرسانی به شهر همدان است که به رغم گذشت حدود ۱۷ سال از اجرای آن «مصوبه سفر سال ۱۳۸۳ رهبری فرزانه انقلاب به استان همدان» به نوعی نیمه کاره و بلاتکلیف رها شده بود که با استقرار دولت سیزدهم، تکمیل و بهره برداری از آن به عنوان یک اولویت و در راستای رفع مشکل تاریخی آب همدان در دستور کار قرار گرفت.
او با اشاره به اینکه کار مطالعاتی این طرح تا سال ۸۶ طول کشید و قرار بود این طرح در سال ۱۳۹۰ افتتاح شود گفت: تا پارسال و پیش از آغاز فعالیت دولت سیزدهم، این طرح فقط ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون برای تکمیل طرح کار شبانه روزی شده به نحوی که طرح در آستانه بهره برداری است .
استاندار گفت: طول مسیر انتقال آب برای این طرح تا تصفیه خانه نزدیک شهر همدان ۱۴۰ کیلومتر است. پس از آن و با خطوط موجود تا ارتفاع ۱۸۰ متر، آب پمپاژ و به شهر همدان منتقل میشود.
قاسمی فرزاد گفت:پیش از آغاز به کارم به عنوان استاندار همدان، موضوع سهمیه بندی آب شهر در شورای تامین تصویب شده بود به گونهای که قرار بود شبکه آب شرب نیمی از مشترکان صبح و نیم دیگر بعدازظهرها قطع شود.
به گفته او، با توجه به اینکه سهمیه بندی اقدام خوبی برای مدیریت منابع آبی نیست، اول آبان پارسال برای پیشگیری از ایجاد فشار و مشکل برای مردم، اجرای این مصوبه را لغو کردیم و در ادامه پیگیریهای مستمر به صورت حضوری و مکاتبه با مسئولان و مقامات مربوطه در خصوص تکمیل طرح و رفع اساسی مشکل آغاز شد و همچنین به همراه مجمع نمایندگان استان همدان با رییس جمهور دیدار و درخواست پیش بینی اعتبار ویژه و مناسب برای طرح آبرسانی به همدان را ارائه کردیم.
استاندار گفت: رییس جمهور اوایل امسال هزار میلیارد تومان اعتبار برای این طرح اختصاص داد تا روند اجرای طرح شتاب مناسب بگیرد.
قاسمی فرزاد گفت:باید برای لوله گذاری در ابتدای مسیر طرح که در ارتفاعات سخت گذر و سنگلاخی بود، زمین به عمق چهار متر و عرض ۲ متر حفر میشد که با همت و تلاش جهادی مسئولان و حمایتهای ویژه دولت انجام شد.
او با اشاره به اینکه قرار بود این طرح تا پایان خرداد یا نیمه تیر امسال به سرانجام برسد، تصریح کرد: این در حالی بود که متخصصان حداقل ۲۴ ماه زمان برای تکمیل ۶۰ درصد باقی مانده کار پیش بینی کرده بودند. براساس بررسی ها، منابع آبی همدان تا اوایل مرداد به شکل عادی و بدون قطعی و سهمیه بندی پاسخگوی نیاز بود لذا به سرعت کار انتقال منابع و حفاری به ویژه در همان ۱۰ کیلومتر سخت گذر ابتدایی با تامین لوله پیگیری شد.
نماینده عالی دولت در استان همدان گفت:با استفاده از حدود هزار عدد شیر آلات و قطعه لوله جانبی قرار است آب به تصفیه خانه مهاجران منتقل شده و سپس به خط و شبکه آب شهری متصل شود که البته این تصفیه خانه به علت تحریمهای ظالمانه دشمن و نبود زمینه ورود برخی دستگاههای مورد نیاز، امکان انتقال آب به شهر را ندارد.
قاسمی فرزاد گفت: بخشهایی از این کار نیز اجرایی شده و به طور حتم با ورود تجهیزات مورد نیاز تا اوایل مهر یا آبان ماه سالجاری، تصفیه خانه مهاجران نیز تجهیز و به طور کامل وارد مدار میشود.
به گفته او رییس جمهور در سفر استانی خود به همدان ۲ ماه زمان را برای اجرای این طرح تعیین کردند که سعی ما این است در کمتر از یکماه اجرا و تکمیل شود.البته با توجه به مسایل پیش آمده، به عنوان استاندار همدان از بابت مشقت و سختیهایی که به واسطه کم کاری و ترک فعلهای گذشته و همچنین عدم دور اندیشی درباره وضع آب همدان انجام شده است، از عموم مردم عذر خواهی میکنم.
استاندار همدان با تاکید بر اینکه همه توان و ظرفیت استان برای اجرای سریع این طرح بسیج شده است، گفت: حدود ۲۰ سال پیش نیز آب شهر همدان در ساعاتی از شبانه روز قطع میشد این بدان معنی است که باید از همان زمان نسبت به رفع این مشکل اقدام میشد.
قاسمی فرزاد از اقدام ارزشمند کشاورزان شهرستان بهار و روستای گنج تپه برای در اختیار گذاشتن چاهها برای مصارف شرب مردم قدردانی کرد و افزود: کشاورزان خودجوش و داوطلبانه عنوان کردند راضی به مصرف آب کشاورزی برای کشت و زرع در مقطعی که مردم مشکل آب دارند، نیستند.