جلیل جباری اظهار کرد: از سال ۱۳۹۳ در پی مطالبات مردمی و خصوصا جامعه دانشگاهی مبنی بر حفظ مجموعه شهری و تاریخی سایت تاریخی ستاد لشکر ۶۴ ارومیه به عنوان مجموعهای تاریخی-فرهنگی با عملکرد شهری و به عنوان تنفسگاه شهری در جوار بافت تاریخی شهر ارومیه، با تلاش بی وقفه کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان این سایت منحصر به فرد به شماره ۳۱۱۸۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی افزود: پس از طی جلسات کارشناسی متعدد مبنی بر بازنگری طرح، در کمیسیون ماده ۵ مورخ ۱۰/۱۲/۹۵ طرح تفصیلی جدید اراضی پادگان با تاکید بر جایگاه منطقهای (دروازه اتصال ایران به اروپا)؛ ملی (باغ شهر ارومیه و ظرفیت بازرگانی و گردشگری)؛ و شهری (تنفسگاه شهری) و با کاربریهای مسکونی، تجاری، اداری، باغ موزه و پارک صنایع دستی، گردشگری، مذهبی، درمانی، فضای سبز، فرهنگی و معابر به تصویب رسیده و در تاریخ ۱۳۹۶ به تصویب شورایعالی شهرسازی و معماری رسید.
او ادامه داد: در پی مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری و اختصاص کاربری باغ موزه با مساحت ۹ هکتاردر طرح تفصیلی؛ و عقد قرارداد طراحی شهری اراضی پادگان فی ما بین اداره کل راه و شهرسازی استان و دانشگاه شهید بهشتی؛ این اداره کل نیز با عقد قراردادی با دانشگاه شهید بهشتی مطالعه طرح ملی بازآفرینی منطقة موزههای ارومیه طرح جامع فضایی حوزه باغ-موزه اراضی ستاد لشگر ۶۴ ارومیه را از سال ۹۸ آغاز و با تامین اعتبار در بازه سه ساله با اعتبار ۳ میلیارد ریال به انجام رسانده است. در این مطالعه پس از مطالعات جامع در خصوص تدوین چشم انداز مقدماتی طرحء سنجش وضعیت در حوزههای راهبردی و محلی ء تدوین اهداف خرد و کلان؛ طرح جامع فضایی حوزه باغ موزه در مقیاس ۵۰۰/۱ تدوین شده است.
جباری عنوان کرد: ایده طراحی مبتنی بر سیر تحول لایههای تاریخی سایت طراحی شده است، در این طرح موزهها در دو بخش کلی موزه منطقهای در ضلع جنوبی خیابان امام ۲ و موزه نظامی در بخش شمالی خیابان امام ۲ طراحی شده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی تصریح کرد: دو باغ رویداد نیز در هر بخش وجود دارد که رویدادهای آن مقطع زمانی را روایت میکند کل سایت در بر گیرنده ۸ موزه با عناوین مرتبط با اهداف پیش بینی شده مرتبط با هویت سایت هستند.
جباری با اشاره به اعتبارات مرمتی هزینه شده در راستای مرمت و حفاظت از ابنیه تاریخی سایت ستاد لشکر گفت: اعتبار سال ۱۳۹۸ برابر با ۲۰ میلیارد ریال بوده که در بخشی از دو بنای بناهای تاریخی واقع شده در خیابان شهید سلیمانی و یکی از بناهای واقع شده در خیابان ارتش هزینه شده است و اعتبار سال ۱۴۰۰ برابر با ۳۰ میلیارد ریال بوده که این اعتبار هم اکنون در ادامه مرمت ابنیه مرمت شده قبلی در حال هزینه است.