همزمان با سالروز شهادت امام زین العابدین (ع) آیین سوگواری درجای جای شهر مقدس قم به ویژه بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س) در حال برگزاری است.
هیئتهای های عزا با حضور در صحن مطهر حرم حضرت معصومه (س) در غم شهادت پیام رسان حماسه عاشورا در حال سوگواری هستند و و این مصیبت عظیم را به ساحت بانوی کرامت تسلیت می گویند.
مراسم عزاداری شهادت امام زینالعابدین (ع) در مسجد مقدس جمکران، بقاع متبرکه امامزادگان ، مساجد و دیگر نقاط و اماکن زیارتی و مذهبی قم با حضور شیفتگان خاندان عصمت و طهارت در حال برگزاری است.
برخی از ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت در این روز با پخش نذورات، ارادت خود را به ساحت امام چهارم شیعیان ابراز می کنند.
حضرت امام سجاد (ع) در ۲۵ محرم الحرام سال ۹۵ هجری قمری و به روایتی در ۱۲ محرم به دستور هشام بن عبدالملک در مدینه مسموم و به شهادت رسیدند و پیکر مطهر ایشان در قبرستان بقیع در کنار عموی بزرگوارشان، امام حسن مجتبی (ع) به خاک سپرده شد
امام سجاد (ع) چهارمین پیشوای شیعیان جهان است که سالهای پایانی زندگی حضرت علی (ع) و جد بزرگوار خویش را درک کرد و با بهره از دعا و خطابه، به ارشاد و راهنمایی مردم میپرداختند.
کتاب صحیفه سجادیه حضرت سیدالساجدین (ع)، در قالب نیایش و دعا که حاصل اندیشههای معرفتشناسانه این حضرت است که جهت راهگشایی پیروان راه حق و در مسیر رسیدن به سعادت حقیقی گرداوری شده است.
ایشان که در روز عاشورا در بستر بیماری و تب به سر میبردند، یکی از دردناکترین و جانسوزترین جریان در تاریخ اسلام را طی عمر شریفشان شاهد بودند که تا پایان عمر از غمها و غربتهای وارد در آن روز و بر حضرت ثارالله (ع) و اهلبیت (ع) آن حضرت میگریستند. اما در همان شرایط هم به دفاع از حقانیت اسلام پرداختند.
ایشان پس از شهادت امام حسین (ع) پیشوای شیعیان جهان بودند که در رساندن پیام عاشورا به جهانیان با خواندن خطبههای الهی و مشهور خود از احیای حقیقت و نهضت حقطلبانه امام حسین (ع) و خاندان اهلبیت (ع)، در برابر یزید لعنت الله علیه و یزیدیان، مهر رسوایی بر پیشانیشان برافروختند و پایههای حکومت بنیامیه را ویران ساختند.
حجت الاسلام احمدی،کارشناس مذهبی با بیان اینکه امام سجاد (ع) در شرح بخشی از دعای کمیل میفرمایند گناهانی که سبب نزول بلا میشود سه چیز هستند، گفت: معصیت آگاهانه، تجاوز به حقوق دیگران و تمسخر مردم سبب نزول بلا میشود.
او با اشاره اینکه یکی از گناهان معصیت از روی آگاهی است، به عنوان مثال اذیت یا ظلم به دیگران از روی آگاهی سبب نزول بلا و نقمت میشود.ادامه داد: ظلم از گناهانی است که غالباً اثر وضعی آن در همین دنیا معلوم شده و ستمگر به سزای اعمال خود میرسد مگر در موارد خاصی که خداوند برای آخرت باقی میگذارد.
کارشناس مذهبی افزود: ظلم از عواملی است که سبب اختلال نظام و جامعه میشود. به این مسئله بسیار تاکید شده است که اگر ظلم و ستم در مقابل عدالت فردی و اجتماعی حاکم شود آن جامعه قدرت و پیروزی خود را از دست میدهد و تشتت بر آن جامعه حاکم میشود.
او بیان کرد: از دیگر گناهانی که سبب نزول بلا میشود تجاوز به حقوق مردم است، به عنوان مثال اگر شخصی خارج از نوبت وارد شود و حقوق دیگران را پایمال کند که خود سبقت بگیرد ظلم کرده است.
کارشناس مذهبی با بیان اینکه از دیگر گناهانی که سبب نزول بلا میشود مسخره کردن دیگران است، گفت: خداوند در قرآن میفرماید که نباید دیگران را مسخره کنید، شما فکر میکنید که دیگران از شما کمتر هستند و آنها را مسخره میکنید در حالی که شاید از شما بهتر باشند و در نزد خدا اعمال صالح داشته باشند که شما نداشته باشید.