مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه گفت: ساخت دومین کارخانه بزرگ خوراک دام کشور در تربت حیدریه پیرفت ۹۵ درصدی داشته است و امسال به بهره برداری میرسد.

حسین محمدی گفت: با توجه به اینکه شهرستان بارانداز دام شرق کشور بشمار می‌رود با ورود سرمایه گذار بخش خصوصی دومین کارخانه بزرگ خوراک دام کشور با ظرفیت سالانه ۱۴۵ هزار تن تولید امسال به بهره برداری می‌رسد.

او با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی، دامپروری و صنایع تبدیلی این شهرستان گفت: در حال حاضر این خطه بخصوص شهر بایگ با تولید ۱۹ هزار کیلو گرم نخ ابریشم، رتبه نخست تولید نخ ابریشم کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه ادامه داد: در حوزه صنایع تبدیلی کارخانه قند و چهار کارخانه خوراک دام که بیش از ۱۶۰ هزار تن انواع خوراک دام در سال تولید می‌کنند در این شهرستان نیز فعال هستند.

محمدی بیان کرد: پروژه ساخت کارخانه خوراک دام در حال حاضر ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در دو شیفت کار انجام می‌شود و طبق گفته سرمایه گذار کار‌های مهم اولیه به پایان رسیده و هم اکنون به مرحله نصب دستگاه‌ها رسیده که همه تجهیزات و دستگاه‌ها نیز خریداری شده اند.

او تصریح کرد: با توجه به تولید انبوه زعفران در سطح منطقه، با کمک شرکت‌های دانش بنیان، بسته بندی ۱۰ تن زعفران خشک درجه یک و صادرات محور به خارج از کشور سالانه در این خطه انجام می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه تأکید کرد: سال گذشته مدرن‌ترین واحد تخم گذار کشور با ظرفیت ۱۶۰ هزار قطعه‌ای به بهره برداری رسید و عدم افتتاح رسمی آن به خاطر کرونا بود که امسال هم بدلیل آسیب پذیری مرغ‌های تخم گذار امکان افتتاح رسمی آن نیست.

محمدی اظهار کرد: بزرگترین واحد مرغ مادر در سطح خراسان رضوی با ظرفیت ۷۰ هزار قطعه با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد در آستانه افتتاح است که طبق گفته سرمایه گذار اواسط مهرماه به بهره برداری می‌رسد.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه گفت: سال گذشته در راستای ارتقای ضریب مکانیزسیون رتبه اول جذب تسهیلات با ۸۵ درصد جذب با اعتبار ۳۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات از محل خط اعتباری مکانیزسیون در سطح استان را کسب کردیم.

او افزود: امسال با قیمت مناسبی که دولت در حوزه گندم اعلام کرد مراجعات کشاورزان را در تحویل گندم به محل سیلو‌ها را داشتیم و با توجه به کارشناسی که کارشناسان در پهنه انجام دادند در گام نخست عملکرد برداشت را ارتقا دادیم و در گام دوم سن زدگی در سطح شهرستان را به صفر رساندیم.

محمدی افزود: تاکنون ۱۶ هزار تن گندم تحویل سیلو‌ها دادیم که ۲۵۰۰ تن آن بذری و مابقی گندم خوراکی بود که نسبت به سال گذشته رشد ۱۳۰ درصدی داشته است.

او تصریح کرد: پروژه کشتارگاه صنعتی تربت حیدریه نیز با کمک مسئولان فعال شده و تسهیلاتی از سوی بانک کشاورزی و در دو مرحله در مجموع ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان پرداخت شده که هم اکنون با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی امسال به بهره برداری می‌رسد.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه ادامه داد: در حوزه محصولات زراعی ۳۵ هزار هکتار اراضی قابل اجرای سیستم آبیاری در این خطه وجود دارد که ۲۵ هزار هکتار آن به انواع سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده و در کنار آن استخر‌های فراوانی هم ساخته شده است.

او افزود:شهرستان تربت حیدریه ۹۰ هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد و با داشتن هشت هزار و ۸۰۰ هکتار کشتزار زعفران، ۱۲ درصد از کشت این محصول در استان خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.

سالانه ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در این شهرستان تولید می‌شود که این رقم معادل حدود هفت درصد کل تولیدات استان است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.