حمید دبیری در همایش تغذیه گیاهی گفت: رئیس سازمان بر استفاده از ظرفیت تشکلهای تعاونی و بخش خصوصی تاکید دارد و از اجرای طرح تغذیه باغات حمایت میکنند.
این مقام مسئول گفت: طرح تغذیه باغات با رویکرد افزایش کمیت و کیفیت محصول دقیقاً یک طرح فنی اجرایی است که میتواند در باغبانی تاثیرگذار باشد، استان فارس مقام اول در تولید محصولات باغبانی کشور را دارد که برای حفظ این جایگاه باید برنامه ریزیهای فنی داشت.
او با اشاره به آمارهای فائو مبنی بر اینکه ۳۵ تا ۶۰ درصد افزایش مواد غذایی گیاهی مربوط به تغذیه و استفاده از کودهای شیمیایی است، گفت: در کمیته تغذیه جهاد کشاورزی استان فارس برای اولین در سال زراعی جاری ۲۰ هزار تن انواع کود اوره، فسفر و پتاس را به بخش باغبانی اختصاص دادیم.
او گفت: ارتقای کمی و کیفی، سلامت محصول و بازار محصول از جمله اهداف اجرای طرح مشترک تغذیه باغات است و افزایش عمر اقتصادی درختان، کاهش خسارت در ابعاد مختلف که در باغات تاثیرگذار است، کاهش خسارت عوامل غیر زنده و زنده، و کاهش اثرات سرمازدگی مداوم که هر سال شاهد آن هستیم و بسیاری از پوسیدگیها احتمالا با یک تغذیه مناسب و کودهای پتاس، فسفر و ریز مغذیها قابل کنترل است.
به گفته دبیری، مدیریت موارد مذکور بدون نیاز به استفاده از سموم شیمیایی مقدور است پس تغذیه به عنوان اصل و اساس یک برنامه راهبردی برای باغها در نظر گرفته شده است.
او گفت: از تعاونیهای باغداران میخواهم با توصیههای فنی که خواهند داشت و کلاسهای آموزشی که برای باغداران با کمک کارشناسان برگزار میکنند این بهره برداران را به مصرف ریزمغذیها در واحدهای تولیدی ترغیب کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: سعی میکنیم ۳ تا ۴ هزار تن انواع کودهای ماکرو به باغهای تحت پوشش این طرح اختصاص بدهیم و با در اختیار گذاشتن کودهای دولتی و اعتبارات و یارانهها در اجرای طرح مشارکت و کمک کنیم.
او گفت: برش شهرستانی برای اجرای این طرح به تمام شهرستانها اعلام شده است، در اجرای این طرح که از اول مهر ماه آغاز میشود باغداران داری تولید متوسط به بالا انتخاب خواهند شد تا اثرات آن مشهود باشد. این اقدام یک تحول بزرگ بسیار بزرگی در صنعت باغبانی ایجاد میکند.
همایش تغذیه گیاهی در پی انقعاد تفاهم نامه فی مابین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و اتحادیه تعاونی باغداران این استان با موضوع اجرای طرح افزایش کمیت و کیفیت محصولات باغی برای یک دوره سه ساله برگزار شد.