«پرچم در اهتزاز» نام محصول جدید فرهنگی مؤسسۀ هنریرسانهای سلوک به قلم سمیه جمالی است که توسط انتشارات سوره مهر در ۱۴۸ صفحه منتشر شده است، این کتاب شامل مجموعهروایتی پیوسته و منسجم از ده شب عزاداری در اولین محرم کرونایی مسجد ارکِ تهران است.
نویسنده در کتاب پرچم در اهتزاز ، راوی شبهای عزاداری سالار شهیدان در هیئتِ «حسینجانِ» مسجد ارک است، او حضور مردم را روایت کرده است؛ مردمی که با وجود همه محدودیتها، پرچم سیدالشهدا (ع) را برافراشته نگهداشتند و به شیوهنامههای بهداشتی هم پایبند بودند.
زبان روان و گیرای نویسنده کتاب برای مخاطب امروزی یکی از نقاط قوت این کتاب است که سبب شده خواننده بتوانند با محتوای کتاب به خوبی ارتباط بگیرد و فضای روایت محرم از زبان نویسنده را در ذهن خود مجسم کند.
ارائه اشعار عاشوایی و مداحی های پخش شده مسجد ارک در دهه ابتدایی محرم در قالب محتوای این کتاب نقطه قابل توجهی است که کتاب حاضر را از سایر کتاب ها متمایز می کند که به نوعی یک روضه ی مکتوب است.
این کتاب شامل ۱۱ فصل است. فصل اول، روایت نسبت نویسنده با محرم و هیئت «حسینجان» است. هریک از فصلهای بعدی نیز به یکی از شبهای دهه اول محرم ۱۳۹۹ اختصاص دارد.
در فصل اول این کتاب میخوانیم:
«روزی که کوید ۱۹ جهان را فراگرفت و نسل ما تازه با مفهوم همهگیری از نزدیک و خارج از کتابهای تاریخ مواجه شد، اولین دغدغه بچه هیئتیها شد: محرم. در صفحات مجازی خودشان نوشتند، در هیئتهای شخصیشان ناله و شکوه کردند، شعر گفتند و متوسل شدند. ته حرفهایشان این بود که فرض ماه رمضان و شبهای قدر را پای تلویزیون گذراندیم، با محرم چه کنیم؟ من خیال جمع میگفتم: بابا اینها چقدر بدبیناند. تا محرم هوا گرم میشود. دکترها قول دادهاند در گرمای تابستان ویروس کرونا از بین برود؛ و هیچ نگران محرم بدون ارک نبودم. اصلا ماه محرم بدون پسوند ارک برای من چیزی خارج از فرم طبیعی است؛ مثلا فرض کنید انسان کبد نداشته باشد یا ریه. ارک برای خانواده من یک فرهنگ است؛ بخشی از جریان و سبک زندگی...»
سمیه جمالی نویسنده و روزنامهنگار و مدرس داستاننویسی است که پیش از این کتاب «زن رفت تا مترسک باشد» را نوشته است.