استاندار اصفهان در نشست خبری با خبرنگاران از ابلاغ مصوبات سفر ریاست جمهور به استان خبر داد.

سید رضا مرتضوی امروزدر جمع خبرنگاران با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم توجه به مطالبات همه مردم کشور است، گفت: از این رو ما نیز در استان اصفهان سفر‌های شهرستانی را داشتیم که بیش از ۳۷۰ مصوبه داشت و امیدواریم همه این مصوبات  پیگیری و اجرایی شود.

او افزود: اغلب این مصوبات در حوزه زیربنایی در حوزه بهداشت، راه، مسکن، فضا‌های ورزشی و … بوده است که در برخی از شهرستان‌ها شاهد ۶۰ درصد پیشرفت مصوبات بوده‌ایم.
بازگشت ۲۱۹ واحد صنعتی به چرخه تولید
استاندار اصفهان با بیان اینکه تمرکز بر روی حوزه اقتصادی نیز از دیگر رویکرد‌های دولت سیزدهم است، ابراز داشت: باید توجه داشت که در استان اصفهان در ابتدای دولت سیزدهم تعداد قابل توجهی بنگاه اقتصادی راکد داشتیم که با تشکیل منظم ستاد رفع موانع تولید توانستیم ۲۱۹ واحد را به چرخه تولید برگرداندیم و ۱۳۹۰ مصوبه برای اجرا در حوزه بانگی و غیر بانکی نیز داشته‌ایم.

او اضافه کرد: در مجموع طی یک سال اخیر مشکلات ۹۵۰ واحد صنعتی و کشاورزی با اشتغال ۶ هزار نفر و تسهیلات ۷ هزار میلیارد تومان برطرف شده است.

مرتضوی با بیان اینکه برای بهبود شرایط کسب و کار در اصناف نیز یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است، افزود: بهره برداری از پروژه‌های جدید اقتصادی نیز در این بازه زمانی در دستور کار بوده است.

او با بیان اینکه هر هفته بین ۳ تا ۸ جلسه در تهران در زمینه پیگیری برخی از پروژه‌های استان اصفهان داشته‌ایم، ادامه داد: ارتباط مستمری بین استان و حوزه‌های وزارتی بوده و از این رو پیشرفت اقدامات به خوبی صورت گرفته است.

استاندار اصفهان با بیان اینکه تعیین تکلیف زمین‌های علی آباد کلنگان مشکل بغرنجی برای مردم بود، ادامه داد: خوشبختانه مردم این منطقه بعد از ۴۷ سال تعیین تکلیف شدند و مایه افزایش رضایت شهروندان شد.

او با اشاره به ابلاغ طرح تفصیلی شهر کاشان پس از ۱۰ سال اضافه کرد: این امر نیز منجر به تعیین تکلیف شهروندان این شهر شد.

مرتضوی همچنین به تعیین تکلیف خدمات در مجموعه شهید کشوری اشاره کرد و گفت: این منطقه نیز دارای ۱۶ هزار واحد مسکونی است که شهرداری از این پس باید خدمات به این منطقه ارائه دهد.

او با بیان اینکه در حوزه مدارس نیز توسعه در جهت مهارت افزایی در دستور کار است، افزود: در این زمینه جلسات مختلفی را تشکیل داده‌ایم، در همه جلسات حضور یافته‌ام، خیران حمایت‌های خوبی را داشتند و در یک فقره راه‌اندازی ۳۲ واحد در دستور کار قرار گرفت که ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه می‌خواهد در سفر استانی رئیس جمهور نیز ۹۰۰ میلیارد تومان برای این امر مصوب شد تا مدارس نیمه تمام خیرساز تکمیل شود.
بازسازی ۲۰۰۰ کلاس درس
استاندار اصفهان افزود: طی یک سال اخیر دو هزار کلاس درس بازسازی و بهسازی شد و از این رو خدمات خوبی به ویژه در مناطق محروم انجام شد.

او با اشاره به تصویب ۴ هزار میلیارد تومان با ۲۷ قرارداد در حوزه راهداری در استان اصفهان در سفر استانی رئیس جمهور گفت: در این زمینه پروژه‌های راهسازی جدید در دستور کار قرار گرفته است.

مرتضوی با بیان اینکه بیش از ۲۳۰ هزار واحد مسکن باید طی چهار سال آینده در دستور کار قرار گیرد، ابراز داشت: در این شرایط باید هر سال ۵۰ هزار واحد مسکونی بسازیم، باید توجه داشت که ۱۴۰ هزار نفر نیز از استان در نهضت ملی مسکن ثبت نام قطعی شده‌اند.

پروانه ساخت ۲۰ هزار مسکن ملی صادر شد

او با بیان اینکه ۷۰ درصد از زمین‌های اقدام ملی مسکن در استان اصفهان تعیین تکلیف شده است، افزود: برای ۲۰ هزار واحد نیز پروانه ساختمان واگذار شده است.

استاندار اصفهان با اشاره به بازآفرینی شهری نیز گفت: در این امر همه خدمات مورد توجه قرار گیرد، باید فضای سبز، فضای ورزشی، فضای آموزشی، فضای تفریحی و … در این زمینه مورد توجه باشد.

او با اشاره به طرح احیای دائمی زاینده رود نیز اضافه کرد: این طرح در مرحله نهایی و اجرایی شدن است، سیاست ما در حوزه آب این است که کمتر حرف بزنیم و بیشتر کار کنیم.

مرتضوی تصریح کرد: برای سامانه دوم آبرسانی با پیگیری‌های مختلف در هفتم خرداد سال ۱۴۰۱ وارد مدار شد و با ظرفیت یک‌هزار و ۶۰۰ متر بر ثانیه کار خود را آغاز کرد.

او با بیان اینکه بهره برداری بیشتر از پساب، تغییر الگوی کشت، بهره برداری از کوهرنگ سه و … از برنامه‌های در دستور کار برای اجرای طرح جامع زاینده روده است، افزود: برای همه این بخش‌ها برنامه ریزی شده است.

استاندار اصفهان با اشاره به تغییر مدیریت اجرایی پروژه کوهرنگ سه ابراز داشت: مدیر این پروژه تغییر کرده است که به زودی عملیات اجرایی پروژه آغاز خواهد شد.
انتقال آب به اصفهان از جنوب
او با اشاره به انتقال آب از جنوب استان اصفهان نیز ابراز داشت: برنامه‌ریزی و زیرساخت‌ها برای اجرای این پروژه با همکاری وزارت نیرو آغاز شده و به مدت سه ماه مجوز‌های اجرای این طرح دریافت شده است.

مرتضوی با اشاره به اینکه ساماندهی محور زاینده رود از جمله چاه‌های غیرمجاز و برداشت آب در غرب استان نیز در دستور کار طرح جامع احیای زاینده رود است، اضافه کرد: اگر رسانه‌ها همکاری کنند با مجموع این پروژه‌ها می‌توان احیای دائم جریان زاینده رود را داشته باشیم.

او با بیان اینکه احیای دائمی زاینده رود برنامه اصلی دولت سیزدهم در استان اصفهان است، تصریح کرد: اصفهان تاریخی است و فرونشست آن را تهدید می‌کند، باید هویت خود را با احیای دائمی زاینده رود حفظ کنیم، فضای گفتمان عمومی در جامعه نیز باید در این زمینه به کمک ما بیاید.

استاندار اصفهان با اشاره به طرح بن بروجن نیز اضافه کرد: این طرح مخالف مصوبات شورای عالی آب است، این پروژه در حوضه آبریز در استان اصفهان متوقف شد و در استان چهار محال مجدد پیگیری شد، مشکلات اخیر آب چهارمحال و بختیاری ناشی از عدم ساخت یک تصفیه خانه مناسب است و از این رو مجبور هستند از داشته‌های استان خودشان برداشت کنند و ربطی به حوضه آبریز زاینده رود نداشته باشد.

او تصریح کرد: سیاست استان اصفهان هر گونه بارگذاری جدید در زاینده رود را دست درازی به حق مردم اصفهان می‌داند.

مشکلات آب در اصفهان برای خیلی‌ها نان دارد

مرتضوی با بیان اینکه باید بپذیریم که در نگاه حاکمیتی باید به گونه‌ای عمل کنیم که مشکل ما حل شود، اضافه کرد: آب برای خیلی‌ها نان دارد، من می‌توانم مصاحبه‌های جنجالی انجام دهم، اما من به دنبال اقناع سطوح مختلف برای حل مشکل زاینده رود هستم.

او با اشاره به اینکه امروز مدیریت در استان و حمایت حاکمیت به شدت به دنبال حل مشکلات آبی زاینده رود است، ادامه داد:، اما بخشی از این امر نیز دست ماست که جنجال نکنیم و اجازه دهیم شرایط به آرامی پیش رود.

استاندار اصفهان با بیان اینکه ما وزارت نیرو را مکلف کرده‌ایم که همه پروژه‌های آبی استان را اجرایی کند، ابراز داشت: این امر باید در زمان خود اجرایی شود.

او در زمینه اشتغال در استان نیز اضافه کرد: برای این امر در ستاد تسهیل ورفع موانع تولید اشتغال را پایدار کردیم، تابستان گذشته نرخ بیکاری استان ۱۲.۶ درصد بود ودر آخر پاییز به ۱۱.۴ درصد و در زمستان به ۹.۵ و در سه ماهه امسال به وضعیت قبل برگشتیم.

مرتضوی گفت: انتظار داریم با فعال شدن پروژه‌های مسکن مجدد نرخ بیکاری در استان کاهش یابد.

او با بیان اینکه دو محور اقتصاد گردشگری و اقتصاد دانش بنیان دو اولویت استان اصفهان است، اضافه کرد: در حوزه اقتصاد گردشگری کارگروهی را تشکیل داده‌ایم، دوماه فعالیت دارد و برنامه‌ریزی‌های خوبی تاکنون در این زمینه انجام شده و کار‌های مشترکی را با هنرمندان دیگر کشور‌ها نیز آغاز شده است که از آن جمله برگزاری هفته فرهنگی اصفهان در کشور رومانی است که این برنامه‌ها ادامه دارد.

استاندار اصفهان در خصوص مرمت گنبد‌های تاریخی اصفهان نیز افزود: این امر مورد اعتراض ما نیز هست، بر اساس گزارش اداره کل میراث فرهنگی در دولت جدید حتی یک کاشی هم به مرمت‌ها اضافه نشده است، داشتن طرح مناسب برای مرمت درمانی است که ما باید دنبال کنیم و در این زمینه از مدیرکل میراث فرهنگی خواستار بررسی ویژه شرایط گنبد‌ها هستیم که هنوز گزارشی ارائه نشده است.

او در خصوص تغییر مدیرکل بهزیستی استان اصفهان افزود: نگاه مثبتی به وی وجود دارد، اما در تهران هنوز نمی‌دانیم رویکرد چیست، در زمینه تثبیت نیرو‌های کارآمد تلاش خود را می‌کنیم، اما در برخی موارد ارزیابی‌ها منفی است و برای تغییر آن مذاکره می‌کنیم.

مصوبات سفر استانی رئیس جمهور ابلاغ شد

مرتضوی در خصوص مصوبات سفر رئیس جمهور به استان اصفهان اظهار داشت: مصوبات به استان ابلاغ شد و دو مرتبه اعتبارات پرداخت شده است، ۳۴۵ مصوبه در استان داشتیم که از این تعداد ۱۷ هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان آن ابلاغ شده است و مابقی پروژه‌هایی است که با سیاست خود استان از جمله پروژه‌های ورزش و جوانان که ۲۱۷ میلیارد تومان بوده، درشرف تعیین تکلیف است.

هنوز جزئیات گزارش مجلس در خصوص تخلفات فولاد مبارکه را نمی‌دانم

او در خصوص تخلفات مالی در فولاد مبارکه نیز اضافه کرد: بنا بر شنیده‌ها هنوز این گزارش رسماً منتشر نشده است، اما جای خوشحالی است که مجلس چنین رویکردی را داشته است و اجازه ورود دیگران به این طرح را نداده‌اند، اما در خصوص این نوع اطلاع رسانی درست است یا خیر؟ در برخی موارد مواجهه با موضوعات غرض ورزانه است و از سر دلسوزی نیست.

استاندار اصفهان گفت: هنوز این موضوع را بررسی نکرده‌ام، اصل این موضوع را می‌پسندم، مجموعه فولاد مبارکه مجموعه عظیم و سرآمد شرکت‌های فولادی جهان است و نباید نگاه خود را نسبت به این ظرفیت‌ها تغییر دهیم، باید در بررسی این گزارش دقت بیشتری صورت گیرد.

او تصریح کرد: اگر دستگاه قضائی به جمع بندی رسید که تخلفی صورت گرفته درخواست برخورد جدی با متخلفان را داریم چرا که باید در این زمینه به گونه‌ای رفتار شود که سرمایه‌های اجتماعی را از دست ندهیم.

مرتضوی با بیان اینکه در دولت قبل استفاده از ظرفیت املاک دولتی برای ارائه خدمات به مردم را در دستور کار داشتند، افزود: این موارد را ما نیز پیگیری کرده‌ایم و در صدد ادامه این راه هستیم.

استاندار اصفهان در خصوص راه اندازی بندر خشک نیز اظهار داشت: فردا در این زمینه با وزیر صنعت جلسه داریم، موانعی در زمینه حمل و نقل داریم که قرار است برطرف شود و به زودی شاهد افتتاح این بندر خواهیم بود.

قرارگاه محرومیت زدایی در اصفهان تشکیل شد

او با اشاره به راه اندازی قرارگاه محرومیت زدایی در استان اصفهان گفت: در این قرارگاه برای محرومیت زدایی برای نقاط حاشیه‌ای شهر و استان اعتبارات به خوبی توزیع شود تا بتوان شاهد کاهش فضای محروم در شهر اصفهان باشیم، در مصوبات سفر رئیس جمهور نیز ۷۵ میلیارد تومان برای این بخش تخصیص یافته است.
آخرین وضعیت قطار سریع السیر اصفهان - تهران
مرتضوی در خصوص آخرین وضعیت قطار سریع السیر اصفهان - تهران نیز اظهار داشت: این قطار متوقف شده بود، پیگیری‌هایی انجام شد در اوایل آذر ماه بود که شورای اقتصادی این امر را مصوب کرد، پیگیری‌ها ما از قرارگاه خاتم مدام انجام شده است، ۷ تونل بهره برداری شده است، ده‌ها پل کوچک به اتمام رسیده و نسبتاً پیشرفت مناسبی طی ماه‌های اخیر داشتیم و در ۶ مقطع پروژه با حدود دوهزار نفر نیرو فعال است.

او افزود: مقاومت‌هایی در شورای مقاومت نسبت به این پروژه بوده، با چنگ و دندان این پروژه را نگه داشتیم و در سفر استانی رئیس جمهور نیز این موضوع مجوز رسمی را دریافت کرد و پیگیری‌هایی را برای تأمین ال سی در دستور کار داریم و سعی داریم پروژه را تا مرحله ریل گذاری پیش ببریم.

استاندار اصفهان در خصوص آلاینده‌های موجود در اصفهان ابراز داشت: در این زمینه تردد خودرو‌ها ۶۷ درصد سهم را شاهد هستیم و صنعت حدود ۴۰ درصد که البته در فصول سال این سهم جابجا می‌شود، برای تقویت ناوگان نیز برنامه‌ای داشته ایم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار