وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه تلویزیونی «جهان آرا» کارنامه یکساله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تشریح کرد.

محمد‌مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه تلویزیونی «جهان آرا» درباره کارنامه یکساله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: روالی که حوزه فرهنگ و هنر در دولت قبل پیدا کرده بود، به حالت انفعال در حوزه کنشگری رسیده بود. دلیلش آن بود که بدنه اجرایی که در دولت حاکم است با نگاه رسمی نظام و سیاست‌کلی نظام دارای گسل بود.

محمد‌مهدی اسماعیلی گفت: به عنوان مثال، در سیاست‌های هنری و تولید آثار نمایشی دولت قبل معتقد به نگاه پسینی و نظارت حداقلی بود. اینکه نباید در حوزه فرهنگ دخالت کرد و جمله معروف جان‌لاک که در صحبت‌های رئیس جمهور قبل دیده می‌شد که می‌گفت همه را به زور نمی‌توانیم به بهشت ببریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در دولت قبل با انبوهی از مجوزهای آثار نمایشی و کتاب مواجه بودیم، گفت: به عنوان مثال، در حوزه فیلم‌های سینمایی مجوز‌ها و مجوز اکران داده شده بود. در حال حاضر، عمده فیلم‌هایی که درگیرش هستیم این است که می‌بینیم شورای نمایش امضا کرده و مجوز داده است و وزارت دیگر نوشته است که ان‌شالله اصلاحات انجام خواهد شد. 

اسماعیلی با اشاره به اینکه از این نمونه کارها در حوزه‌های مختلف کم نداریم، گفت: در نهایت کار مدیریت بعدی با مشکل رو‌به‌رو شد. نگاه دولت جدید هم این است که با همه اهالی فرهنگ، هنر و رسانه نگاه متعاملانه و مرجع داشته باشد و در کار خود گرایش‌های جناحی و سیاسی را دخالت نمی‌دهیم. به هرحال نمی‌توانیم از موازین قانونی عدول کنیم. 

وزیر فرهنگ درباره کارنامه یک‌سالگی خود گفت: وقتی به کارنامه کاری خود در یک‌سال گذشته نگاه می‌کنم، می‌بینم که از نقطه انفعال که در برخی از حوزه‌ها بود، خارج شدیم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق قانون وظیفه تنظیم‌گری و مدیریت اجرایی نظام حکمرانی فرهنگی کشور را انجام می‌دهد.

محمد‌مهدی اسماعیلی گفت: من vod‌ها و شبکه‌های نمایش خانگی را به عنوان کار نوآورانه و فرصت می‌بینم. قبول دارم که بخش عمده‌ای از بخش نظارتی ما دچار مشکل است و باید اصلاحاتی در این زمینه صورت گیرد. من معتقدم که نباید جلوی تمامی شبکه‌های نمایش خانگی گرفته شود.

او افزود: روزی که وزارت ارشاد را تحویل گرفتم، مسئله کاغذ بحرانی بود و تنها ۱۰ درصد تولید داخل داشتیم و حذف ارز ترجیحی همسبب شده بود امکان تامین ۴۰ میلیون دلار برای واردات کاغذ نباشد.

به گفته اسماعیلی، طی ۸ ماهی که این فرآیند طول کشید، شخص رئیس جمهور و معاون اول تلاش کردند و ۴۰ میلیون دلار در آخرینروز تامین و واریز شد و هم اکنون در حال وارد کردن محموله‌های جدید هستیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
احسان
۲۳:۴۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۱
خدایا تا کی به دولت قبل میتازید؟!
به خدا در ۹۹ درصد موارد از شما خیلی بهتر بودند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۱
زرت!