یوسف نوری گفت: رئیس جمهور بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان در دور اول سفرهای استانی برای تکمیل و راه اندازی پروژه های مختلف در آموزش و پرورش به جز بودجه خود وزارتخانه به این مهم اختصاص داده اند.
او افزود: در حال حاضر حکمرانی شایسته در نظام تربیت و تعلیم، همان به نوعی عدالت است. ما به سمت عدالت توزیعی پیش می رویم و در حال حاضر در نقاط مرزی معلم ثابت آماده خدمت داریم. ما از گروه های جهادی و خیرین استفاده می کنیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر ۸ هزار فضای کانکسی در کشور داریم که بر اساس بودجه این موارد به کلاس های ایمن تبدیل شده است. در حال حاضر معتقدم که باید سند تحول باید از مدرسه شروع شود.
نوری افزود: علی رغم تنگناهای مالی رتبه بندی فرهنگیان در حال انجام است. در رتبه بندی معلمان تعلیم و تربیت، صلاحیت معلمان و همچنین اصلاح نظام پرداخت مورد توجه خواهد بود. رتبه بندی معلمان سه سال یکبار مورد بررسی قرار می گیرد و شایستگی حرفه ای و عمومی بررسی می شود و این موارد تاثیر مثبتی در نظام تعلیم و تربیت دارد.
او گفت: پس از بارگذاری مدارک و ارزیابی آن توسط ممیز ها، ۴۵ درصد اضافه پرداخت اعمال خواهد شد. در اتصال سامانه ها خلا وجود دارد.
نوری گفت: همه همکاران فرهنگی شاغل در مدارس و اداره های وزارتخانه که در رسته معلمی بودند، در طرح رتبه بندی معلمان شرکت خواهند کرد و تاریخ اجرای آن از ۳۱ شهریور سال گذشته است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: احتمال می دهم که بخشی از مبلغ به صورت علی الحساب به معلمان پرداخت شود. تعدادی هم نیروی مهر آفرین هستند که به صورت شرکتی فعالیت می کنند و ۱۵ سال سابقه فعالیت دارند که با برگزاری آزمون برای این افراد هم در زمره رتبه بندی معلمان قرار می گیرند. سعی کرده ایم که آزمون تا پایان شهریور ماه سال جاری برگزار و تکلیف آنها مشخص شود.
او ادامه داد: به دلیل اینکه رتبه ها تعیین نشده فعلا علی الحساب پرداخت صورت می گیرد. دولت ۳۸ هزار میلیارد تومان را برای رتبه بندی معلمان اختصاص داده است که بخشی از آن پرداخت شده است. در سال آینده بودجه واقعی مشخص و نواقص برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: تغذیه دانش آموزان از مهرماه انجام می شود، حدود سه میلیون دانش آموز در مناطق دور دست نیازمند تغذیه رایگان هستند.در حال حاضر ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر اقدام به ثبت نام در مدارس کرده اند و چیزی به انتها باقی نمانده است.
او افزود: دو سال مدارس را تعطیل کردیم که در دنیا این کار انجام نشده بود. در صحن ستاد ملی مقابله با کرونا بازگشایی مدارس مصوب شد و لذا امتحانات دی ماه به صورت حضوری برگزار می شود.
نوری گفت: طبق بررسی های انجام شده دانش آموزان حدود ۳۰ درصد افت تحصیلی داشتند. حدود چهار میلیون نفر محروم از تحصیل هستند لذا ۱۵۰۰ میلیارد بودجه برای جبران افت تحصیلی اختصاص داده شده است و این کار به خصوص برای پایه اول است. حدود دو میلیون نفر در کلاس های جبرانی شرکت کرده اند.
او افزود: مهم ترین دستاورد وزارتخانه مردمی سازی و عدالت است که این کار را شروع کرده ایم. منظور از مردمی سازی یعنی مردم در ایام کرونا معلم یار شده اند. معتقدم که باید اولیا را در ارزیابی ها دخیل کنیم. مردم در مسائل کاربردی و معنوی برای ما برکت داشته اند.