علی اخلاصمند، مدیر حرکتهای جهادی بسیج سازندگی قم با اشاره به تاریخچه حرکتهای جهادی گفت: اولین حرکت جهادی توسط حضرت آقا در سیزدهم شهریور ماه ۱۳۴۷ در خدمت رسانی به زلزلزله زدگان فردوس استان خراسان جنوبی رقم خورد و بعد پیروزی انقلاب اسلامی بسیج سازندگی متولی حرکتهای جهادی شد.
او در ادامه به بیان فعالیتهای گروههای جهادی در تابستان گذشته اشاره کرد و افزود: ۲ گروه جهادی از دانشجویان بسیجی، ۲۵ گروه جهادی از بسیج طلاب، ۵۰ گروه جهادی از بسیج محلات و ۳۰ گروه جهادی از اقشار تخصصی فعالیتهای متمرکزی در جهت محرومیت زدایی چه در داخل استان و چه استانهای دیگر داشته اند.
مدیر حرکتهای جهادی بسیج سازندگی قم با اشاره به فعالیتهای دو قرارگاه جهادی استان قم گفت:یک قرارگاه جهادی جنوب غرب، به عنوان قرارگاه پهنهای ما، اردویی ۱۵ روزه در شهرستان جعفریه برگزار کردند که در قالب این اردو ۹ پروژه عمرانی در جهت محرومیت زدایی انجام شد.
او اضافه کرد:هشت گروه جهادی در این قرارگاه خدمات فرهنگی، پزشکی، آرایشگری و ..... انجام دادند.
اخلاصمند با اشاره به فعالیتهای جهادی قرارگاه حضرت معصومه (س) گفت:این قرارگاه در شهرستان کوهدشت استان لرستان با برگزاری اردوهای جهادی اقدام به ساخت مدرسه، مسجد، غسالخانه کرده و اقدامات فرهنگی، آموزشی و مذهبی در ایام محرم و صفر از دیگر خدمات خالصاانه این قرارگاه بوده است.
مدیر حرکتهای جهادی بسیج سازندگی قم با اشاره به فعالیت گروه جهادی هیئتهای مذهبی قم گفت: این گروه جهادی سی نفره هم در روستای سیل زده آهنگران شهرستان فراهان استان مرکزی مشغول خدمت رسانی به سیل زدگان این روستا هستند.
او در ادامه برگزاری رزمایش گروههای جهادی تخصصی را مورد توجه قرار داد و گفت:در قالب این رزمایش تا پایان اسفندماه هر ماه به مدت یک هفته خدمت رسانی متمرکز در مناطق محروم و حاشیهای شهرها و روستا رقم خواهد خورد.
اخلاصمند ادمه داد:در این رزمایش، گروههای جهادی تخصصی از بسیج مداحان، هیئتهای مذهبی، بسیج جامعه پزشکی، بسیج جامعه کشاورزی، بسیج اصناف، بسیج کارگری و بسیج ادارات در زمینه تخصص خود در جهت محرومیت زدایی پای کار هستند.
مدیر حرکتهای جهادی بسیج سازندگی قم جامعه هدف اردوهای جهادی را محرومان و نیازمندان جامعه ذکر کرد و گفت:بسیج سازندگی دو هدف درونی و برونی در برگزاری اردوهای جهادی دنبال میکند؛ هدف نخست خودسازی فردی و تربیت مدیران جهادی و هدف دوم خدمت رسانی و محرومیت زدایی و ایجاد امید آفرینی به نظام و انقلاب برای برقراری عدالت اجتماعی است.
اخلاصمند به فعالیتهای گروههای چهادی در خارج از استان اشاره کرد و افزود:۲۵ گروه جهادی طلاب در راستای محرومیت زدایی در مناطق مختلف از جمله کرمان، جنوب غرب کرمان، قلعه گنج، رودبار، بشاگرد هرمزگان، ایلام و کرمانشاه خدمات رسانی میکنند.
او با اشاره به فعالیت گروههای جهادی در طول سال ادامه داد: در سطح مناطق جامعه هدف گروههای جهادی نسبت به تخصصی که دارند در عرصههای مختلف شامل فرهنگی، علمی و آموزشی، پزشکی و عرصههای دیگر شامل تهیه بستههای معیشتی، جهیزیه لوازم التحریر آزادی زندانیان، اشتغال زایی ... فعالیت میکنند.