نایب رییس کمسیون کشاورزی مجلس گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد مشکل پیش‌روی صادرات محصولات کشاورزی با توجه به فعالیت جدی اتاق‌های بازرگانی و اشراف تجار به بازار‌های جهانی و منطقه‌ای در سال‌های اخیر برطرف شده است.

ناصر مرادی با بیان اینکه تولید کنندگان بخش کشاورزی از قشر محروم و ضعیف جامعه و نیازمند حمایت هستند، گفت: مشکلات انتقال ارز حاصل از صادرات و مسایل زیربنایی همچون حمل و نقل، سردخانه و سایر موارد در این حوزه به قوت خود باقی است.

وی با اشاره به استاندارد سازی صنعت سورت و بسته بندی در کشور بویژه شهرستان ارومیه اظهار کرد: با اتفاقات خاصی که در زمینه‌های صادرات محصولات کشاورزی از جمله صنعت سورت و بسته بندی رخ داده و با کمک فن اوری‌های جدید این بخش تقویت شده است.

مرادی ادامه داد: نقاط ضعف اندکی نیز وجود دارد که با تسهیل و روان‌سازی صادرات از سوی دولت و رفع چالش‌های تعهد ارزی مشکلات بخش زیربنایی رفع می‌شود و بازار‌های جدیدی نیز پیش روی محصولات این بخش خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه اغلب صادرات در کشور سنتی است، اضافه کرد: رفع مشکل تعهدات ارزی می‌تواند وضعیت صادرات محصولات کشاورزی را بهبود بخشد.

نایب رییس کمسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور یادآور شد: همت و تعامل نمایندگان مجلس، بخش خصوصی و دولتی و رسانه‌ها می‌تواند در رفع مشکلات اندک باقی مانده در این بخش راهگشا باشد.

مرادی با اشاره به اینکه محصولات کشاورزی سریع فاسد می‌شوند لذا نیاز است با سرعت بیشتری صادر شوند، تاکید کرد: اگر صادرات مطلوب باشد تولید کننده نیز در آرامش و امنیت روانی به تولید و اشتغالزایی کمک خواهد کرد.

متولیان امور کشاورزی و باغداری معتقدند ایران از جمله ۶ کشور برتر دنبا با تولید سالانه چهار میلیون تن، است که حدود ۳۰ درصد از این میزان سیب در آذربایجان غربی با سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن، تولید می‌شود.

افغانستان، عراق، ترکیه، ارمنستان و کشور‌های حوزه اوراسیا و پاکستان از کشور‌های مقصد صادرات سیب درختی و محصولات کشاورزی کشورمان هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.