صالح محمدی گفت: با توجه به قرار گرفتن در شرایط برداشت محصول برنج در شالیزارهای گیلان و پس از برگزاری نشستهای مختلف در این مورد، نرخ تبدیل شلتوک به برنج در شالیکوبیها تعیین و در ستاد تنظیم بازار استان نیز مصوب شده است.
به گفته او، کارخانههای برنجکوبی گیلان در این زمینه به گروههای معمولی، رتبه دو و رتبه یک تقسیم و برای هر کدام نرخی مشخص شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: نرخ تبدیل هر کیلو شلتوک برنج در کارخانههای معمولی؛ یک هزار و ۶۰۰ تومان، در کارخانههای رتبه ۲؛ یک هزار و ۷۵۰ تومان و در کارخانههای رتبه یک نیز یک هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شده است.
آقای محمدی حق العمل غیرنقدی شالیکوبیهای گیلان در سال ۱۴۰۱ را نیز به این شرح اعلام کرد:
کارخانههای برنجکوبی رتبه معمولی؛ دریافت ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم برنج سالم به ازای تبدیل هر ۱۰۰ کیلوگرم شلتوک به برنج سفید
کارخانههای برنجکوبی رتبه دو؛ دریافت ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم برنج سالم به ازای تبدیل هر ۱۰۰ کیلوگرم شلتوک به برنج سفید
کارخانههای برنجکوبی رتبه یک؛ دریافت ۲ کیلو و ۷۰۰ گرم برنج سالم به ازای تبدیل هر ۱۰۰ کیلوگرم شلتوک به برنج سفید
او همچنین گفت: پرداخت نرخ ریالی یا کالایی برنج سفید بر اساس اختیار و تمایل کشاورز انجام میشود و هیچ کارخانه داری حق تعیین نوع پرداخت را ندارد.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان به فعالیت یک هزار و ۴۲۵ شالیکوبی در این استان اشاره و تصریح کرد: با ورود تکنولوژی در عرصه صنایع بیش از ۷۰۰ کارخانه در این استان تجهیز و نوسازی شدهاند که این مهم ۳ تا ۷ درصد کاهش ضایعات را در مرحله تبدیل به همراه داشته است.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی انام جزء رقمهای کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزء رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود.
بیشترین ارقام برنج کشت شده در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را تشکیل میدهد.