علی مالمیر مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان با اشاره به بحث جابه جای پل کتیبه همدان از سرویس بهداشتی گفت: راهکار مناسب تخریب سرویس بهداشتی و تبدیل آن به کاربری دیگری در دستور کار است و کتیبه تاریخی در جای خودش ارزشمند است.
محمدعلی محمدی فرماندار همدان گفت: اظهارنظر درباره این موضوع باید از سوی میراث فرهنگی انجام گیرد، اما میخواهند این کتیبه را جابجا کنند.
همچنین سیدمسعود حسینی شهرداری همدان در این خصوص هم می گوید: در هفته آینده نشستی با مدیرکل و کارشناسان میراث فرهنگی استان همدان برگزار و در خصوص این موضوع به صورت دقیق و کارشناسی بحث و تصمیم گیری خواهد شد.
حال این سوال مطرح میشود که اگر میراث فرهنگی به علت ارزش این کتیبه جابجایی آن را غیر منطقی میداند و شهرداری نیز قرار است جلسهای با میراث فرهنگی در آینده نزدیک برگزار کند؟
سخن از اینکه میخواهند این کتیبه را جابجا کنند بر چه اساسی بیان شده و از سوی چه دستگاه مربوطه این اتفاق میخواهد رخ دهد؟
بیشتر بخوانید:
و سوالی دیگر در اینجا مطرح میشود: آیا میشود آثاری، چون کتیبه که دارای ارزش تاریخی و نشان از فرهنگ هر منطقه است را جابجا کرد مگر نه این است که اعتبار و ارزش تاریخی آن اثر ثبت شده به ماندگاری آن در مکان واقعی خود است؟ آیا قانونی برای جابجایی بنا یا کتیبه تاریخی وجود ندارد ومهمتر از این حتی اگر هم اقدام به جابجایی آن شود اگر در این نقل مکان به این آثار و هویت شهر آسیبی وارد و یا تخریبی صورت گیرد چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
آثار تاریخی و فرهنگی به دلیل اهمیت بالایی که دارند حذف و نگهداری آنها نیز دارای اهمیت است از این رو مجازات تخریب آثار تاریخی و تخریب میراث فرهنگی در قانون مجازات اسلامی در نظر گرفته شده و طبق قانون مجازات اسلامی اگر فردی یا افرادی تمام یا بخشی از بناها، مکان ها، محوطهها و مجموعههای فرهنگی تاریخی یا مذهبی که در آثار ملی ایران به ثبت رسیده را تخریب نماید ملزم به جبران خسارت بوده و علاوه بر آن به یک تا ده سال حبس محکوم میشود.