دبیر دومین کنگره سرداران، امیران، فرماندهان و هشت هزار شهید استان همدان گفت:همواره رزمندگان از اسارت وحشت داشتند و همیشه آروز میکردند که شهید شوند چرا که اسارت سختی بسیاری دارد.
سردار فرجی در نشست معرفتی «بازگشت پرستوها» که به مناسبت سالگرد بازگشت آزادگان به میهن اسلامی در همدان برگزار شد گفت: وقتی برای تحویل آزادگان به مرز رفتیم، سردار شهید همدانی و شهید علی شمسیپور حضور داشتند. سردار همدانی خودشان رانندگی اتوبوس را بر عهده گرفتند. آزادگان وقتی از اتوبوسهای عراقی پیاده شدند، باور نمیکردند که بازگشتند.
او گفت:نخستین کنگره هشت هزار شهید استان همدان در سال ۸۹ برگزار و به یک الگوی کشوری بدل شد. موزه دفاع مقدس همدان از بینظیرترین موزهها در نوع خود است که از برکات نخستین کنگره هشت هزار شهید استان همدان بود. امیدواریم که به همت همه مسؤولان و مردم دومین کنگره نیز به بهترین شکل در سال ۱۴۰۲ برگزار شود.
عاطفه زارعی مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان گفت:این اداره برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با محوریت کتابهای منتشر شده در قالبهای مختلف به ویژه در ادبیات حماسی، تلاش می کند. برنامههای متنوعی هم همه ساله با حضور یادگاران آن روزهای حماسی برگزار میکند و خوشبختانه با استقبال اعضا به ویژه کودکان و نوجوانان و افرادی که آن روزها را درک نکردند، روبرو میشود.
محسن صیفیکار، نویسنده کتاب ملازم اول غواص،هم گفت: کتاب ملازم اول؛ غواص، خاطرات محسن جامه بزرگ در ۷۰۰ صفحه تدوین و انتشارات حوزه هنری آنرا منتشر کرده است. جامهبزرگ از رزمندگان با سابقه دفاع از وطن است که در عملیات کربلای ۴ در حالی که میتوانست به عقب بازگردد، ایثار کرد و دشمن او را به اسارت گرفت. البته در همان زمان نیز تلفات بسیاری از دشمن گرفت.