در جریان تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه، اشغالگران تبلیغ میکردند که موشکهای مقاومت فلسطین عامل کشته شدن تعدادی از کودکان بوده است، اما منابع عبری دیروز (سه شنبه) فاش کردند که ارتش رژیم صهیونیستی اعتراف کرد نیروهایش در هدف قرار دادن قبرستان الفالوجه در جبالیا در شمال نوار غزه نقش داشته اند. در این حمله ۵ کودک از جمله ۴ نفر از اعضای یک خانواده فلسطینی به شهادت رسیدند.
حملات هوایی چند سال اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کرانه باختری نشان میدهد ۷۰ درصد افرادی که در این حملات شهید شده اند، از غیر نظامیان هستند، بر اساس گزارشهایی از روزنامه گاردین و دیگر مطبوعات و رسانه ها، بیش از ۵۶ کودک فلسطینی به این شیوه به شهادت رسیده اند.
تریستینو مارینییلو، عضو تیم حقوقی قربانیان جنگ غزه در دیوان کیفری بین المللی (لاهه)، در گفتگو با الجزیره درباره شهادت پنج کودک فلسطینی در جبالیا گفت: گزارش روزنامه هاآرتص، واقعیت آنچه را که در هفتم اوت رخ داد و به کشته شدن چند کودک منجر شد فاش ساخت.
او گفت: مقامات اسرائیلی هم در مقابل پیوسته نقششان را انکار میکنند و حتی فلسطینیان را به ارتکاب چنین فجایعی متهم میکنند، اما وقتی دلایل روشنی پیدا میشود، گفته خود را تغییر میدهند و میپذیرند که در کشته شدن این کودکان نقش داشته اند.
مارینییلو افزود: بازخواست عوامل ارتکاب چنین کارهایی از جانب اسرائیل نشدنی است، پیگرد افسران خاطی و متهم اسرائیلی هم ممکن نیست، اما این فرصت برای فلسطینیان فراهم میشود تا موضوع جنایات نظامیان اسرائیلی را به دیوان کیفری بین المللی بکشانند ضمن اینکه میتوانند درباره آنچه که در ماههای مه و اوت رخ داد خواستار تحقیق مستقیم دادگاه جنایی بین المللی شوند.
به گفته این حقوقدان غربی، دادستان کل دیوان کیفری بین المللی بارها درباره حوادثی که در فلسطین رخ داد گامهایی برداشته، مقصود درباره جنایات مستند و موثق در فلسطین به ویژه در پی تجاوزات پیاپی به نوار غزه است.
در این زمینهها نقش نهادهای داخلی فلسطین هم بسیار مهم است، زیرا آنان میتوانند مستندات و دلایلی را برای دیوان کیفری بین المللی تهیه کنند تا دادستان کل دیوان کیفری بین المللی بتواند با استناد به این اسناد، خواستار تحقیق شفاف و کامل شود، موضوع شهادت کودکان در جبالیا بر اساس ادله موجود، از جمله اعتراف ارتش رژیم صهیونیستی، از موضوعاتی است که میتواند این فرصت را فراهم کند که بتوان این جنایت را در ردیف جنایات جنگی تل آویو جای داد.
برای ارتش رژیم صهیونیستی هیچ تفاوتی میان اهداف نظامی و غیر نظامی نیست، اما این امر مخالف قانون بین الملل است، چون قانون بین الملل این رفتار را در تعریف جنایات جنگی جای میدهد.
اسفن پورگسدورف، نماینده اتحادیه اروپا در فلسطین خواستار آن شد تا درباره جنایت جبالیا، شمال نوار غزه، که به شهادت پنج کودک فلسطینی منجر شد، تحقیقی شفاف و مستقل انجام بگیرد.
او گفت: پس از آنکه روزنامه هاآرتص مسئولیت این حادثه را متوجه اسرائیل دانست کاری که از ما بر میآید این است که بر انجام تحقیق سریع، بی طرفانه و شفاف تاکید کنیم.
نماینده اتحادیه اروپا در فلسطین اعلام کرد: سخن ما درباره جنبه سیاسی قضیه و میزان استفاده از سازوکارهای قانونی در این موضوع است، چون اتحادیه اروپا یک بازیگر سیاسی است نه آنکه دادگاه باشد، اما نهادهای قضایی و حقوقی ایی وجود دارند که باید در این قضیه فعال شوند.
حمدی شقوه، معاون مدیر مرکز حقوق بشر فلسطین در این خصوص گفت: در این موضوع هم مسئولیت نظامی و هم مسئولیت مدنی دیده میشود، اما با توجه به تجربیاتی که از کابینه اسرائیل در ذهن داریم هیچگاه چنین نبود که تحقیقی درست انجام شود و جنایتکاران به عدالت سپرده شوند به همین دلیل گزینه ما این است که به دیوان کیفری بین المللی مراجعه کنیم و این جنایت را نیز به مجموعه جنایاتی اضافه کنیم که علیه غیر نظامیان فسلطینی، از جمله کودکان، مرتکب شده اند.
جمیل و جمیل، در کنار محمد، حامد و نظمی پنج کودکی هستند که در یورش اخیر به نوار غزه، در حمله هوایی به یک گورستان در اردوگاه جبالیا، به شهادت رسیدند.
پدر شهید جمیل نجم درباره وقوع این جنایت میگوید: خبرهایی از آتش بس منتشر شده بود به همین دلیل برای قرائت فاتحه به قبرستان آمده بودند، همان دقایق اولیه ورودشان به اینجا بود که موشک شلیک شد و به این نقطه که میبینید برخورد کرد و آنان را تکه تکه کرد.
مادران این کودکان شهید این سئوال را میپرسند که کودکانشان به کدامین گناه کشته شده اند؟
مادر شهید حامد نجم گفت: چند کودک به شهادت رسیدند؟ چهار کودک فقط از یک خانواده بودند، این جنایتی نابخشودنی است. فرزندم رویاهای بلندی داشت، رویاهایش را نابود کردند، قلب ما را به آتش کشیدند، اما ما ایمانمان به خداوند قوی است و تسلیم خداوندیم، اما از حقمان و از خون فرزندانمان نمیگذریم.
بیشتر بخوانید:
اسرائیل در یورش اخیر به نوار غزه تنها به ارتکاب این جنایت یا جنایات دیگر بسنده نکرد بلکه سعی کرد با انحراف افکار عمومی، مسئولیت برخی از جنایات خود را متوجه گروههای فلسطینی کند.
طارق سلمی، سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: رسانههای همسو با اشغالگران در جریان جنگ غزه، از مردم ما عذرخواهی کنند.
او تأکید کرد: نهادها و سازمانهای بین المللی و بشردوستانه و سرتاسر جهان موظفند تروریسمی را که کابینه اشغالگر و ارتش آن علیه مردم فلسطین اعمال میکنند، به ویژه جنایاتی که طی آن غیرنظامیان و کودکان را در جریان تجاوزات اخیر به غزه هدف قرار دادند، محکوم کنند.
طارق سلمی گفت: موسسات و سازمانهای بین المللی و بشردوستانه و تمام جهان در مقابل شواهد روشنی قرار دارند که نشان میدهد اشغالگران در جریان تجاوزات اخیر به غزه، مرتکب جنایات جنگی شده اند که غیرنظامیان و کودکان را هدف قرار داده اند. این جنایتها علاوه بر جنایت اعدام محمد الحشام در شهرک کفر عقب در غرب قدس است.
وی افزود: این شواهد قاطع همه موسسات بین المللی را در برابر یک آزمون واقعی قرار میدهد که محکوم کردن تروریسم رژیم صهیونیستی، آغاز اقدامات مستقیم برای تعقیب عاملان این جنایات است.
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی از تمامی خبرگزاریها و رسانههایی که با جنایتکاران و قاتلان کودک همسو شده اند خواست از مردم فلسطین به دلیل گزارشهای دروغین خود عذرخواهی کنند چرا که با این اخبار و گزارشهای کذب گویا دو بار در کشتار قربانیان نقش داشته و به رسانههای امنیتی پولی تبدیل شده اند که هدف آنها تبرئه قاتلان و جنایتکاران است.
در جریان تجاوزات اخیر به نوار غزه، اشغالگران تبلیغ میکردند که موشکهای مقاومت فلسطین عامل کشته شدن تعدادی از کودکان بوده است، اما بر اساس تحقیقات نظامی، در آن زمان جنبش جهاد اسلامی هیچ موشکی را شلیک نکرده بود و اطلاعات نیروی هوایی رژیم صهیونیستی نشان میدهد که در آن زمان به اهدافی در منطقه حمله کرده است.
جنگندههای رژیم صهیونیستی حمله بزرگی را به نوار غزه انجام دادند که به مدت سه روز ادامه داشت که طی آن حدود ۵۰ غیرنظامی شهید و بیش از ۳۵۰ زخمی شدند که بیشتر آنها زن و کودک بودند.
وقاتلوهم حتی لا تکون فتنه.