هر کشوری را در جهان به نام و صفتی میشناسند، ویژگی که معمولا درباره انسانها نیز صدق میکند.
راستگو ، بد اخلاق ، مهربان ، مهمان نواز و یا هزاران صفت دیگر.
حرف از مهمان نوازی شد؛ ویژگی که شاید بیشتر مردم جهان ایران را با آن بشناسند.
ویژگی که امروز هم بار دیگر به درستی ثابت شده است و این را میتوان از خیل ورود مهاجران به کشور دید و آن را تایید کرد.
مهمان نوازی ایران برای ۵ میلیون افغانستانی
گفته ای که شاهد مثال آن این بخش از صحبتهای صادق رضا دوست مدیرکل اتباع وزارت کشور است که گفته جمهوری اسلامی قریب به ۵ میلیون افغانستانی را در خود پناه داده است. البته در گذشته پدیده آوارگی را در قاره های آفریقا تعریف میکردند.
با وجود اینکه برخی کشورها داعیه حمایت از پناهندگان را دارند اما مشکلاتی برای آنها ایجاد کرده که حتی جلوی مرزهایش دیوار کشیدند در این شرایط جمهوری اسلامی در عین حالی که با تمام مشکلات دست و پنجه نرم میکند، اما میزبان خوبی برای پناهندگان بوده است. حتی زمانی که ایران درگیر جنگ ۸ ساله بود در تلاش بود تا برای مهاجران کمترین مشکلات ایجاد شود.
مدیر کل اتباع وزارت کشور میگوید دانشجویان مهاجری در جمهوری اسلامی ایران در حال تحصیل هستند، امیدواریم که شرایط به گونه ای رقم بخورد که پس از فراغت از تحصیل به صورت عزتمندی به کشور خود بازگردند. ما در تلاشیم تا مشکل غربت را برایشان حل کنیم.
وقتی ایران تمام منابع خود را برای پناهندگان به میدان میآورد
صحبتی که آقای پریزنر هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل نیز برآن تاکید کرده و گفته است که بیش از ۴ دهه است که ایران تمام منابع خود را برای پناهندگان به میان آورده است.
کمک های حمایتی کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل حمایت خود را در این زمینه متعهدانه انجام داده است. در سال ۲۰۲۱ این کمک ها افزایش چشم گیری داشته است. در این شرایط میخواهم از کمیساریای حقوق بشر و سمن های مربوط تشکر کنم و تبریک بگویم از تمام کنشگران برای حمایت از پناهندگان.
خانم گلد کووا، نماینده کمیساریای سازمان ملل نیز معتقد است که ایران جزو ۱۰ کشور اصلی میزبان است که سخاوتمندانه به مهمان نوازی پرداخته است و از قرن ۱۶ میلادی پذیرای پناهندگان ارمنی بوده است.
امروز هم بسیاری از این پناهندگان از واکسن و تحصیل برخوردار شدند و واکسن را دریافت کردند و موضوع بیمه سلامت هم در دستور کار است. جمهوری اسلامی ایران حمایت های خود را ادامه میدهد و ما نیز حمایت خود را ادامه خواهیم داد.
وزیر سابق ارتباطات: هیچ محدودیتی برای واگذاری سیمکارت به مهاجرینی که دارای مدارک اقامتی معتبر باشند، وجود ندارد
به این ترتیب پر بی راه نیست اگر بگوییم مهمان نوازی ایران امروز برای جهانیان امری ثابت شده است. با این حال اما چه کسی میتواند ادعای کمال و بی نقص بودن امری را داشته باشد و به نظر میرسد این سفره نیز کم و کاستیهایی را داشته است.
موضوع از اینجا شروع شد که دوسال قبل یکی از بازیگران مهاجر کشورمان نسبت به ثبت نشدن سیمکارت برای مادرش، پستی را در اینستاگرام خود منتشر کرد.
در همان زمان «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر وقت ارتباطات در پست اینستاگرامی خود اعلام کرد: موضوع را بررسی کردم؛ هیچ محدودیتی برای واگذاری سیمکارت به مهاجرینی که دارای مدارک اقامتی معتبر باشند، وجود ندارد.
برای واگذاری سیمکارت به مادر این بازیگر، هیچ استعلامی از سامانه احراز هویت سازمان تنظیم مقررات نشده است.
با این حال اما بسیاری از مهاجران نیز اعلام کردند که این مشکل را دارند و «حسین فلاح جوشقانی» رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، درباره ساز و کار صدور سیمکارت و چرایی خودداری دفاتر پیشخوان از صدور کارت گفته بود که اصلیترین موضوعی که برای صدور سیمکارت باید توسط دفاتر پیشخوان موردبررسی قرار بگیرد، احزار هویت است.
این مسئله برای اتباع داخلی و خارجی یکسان است. احراز هویت اتباع داخلی از طریق ثبتاحوال استعلام میشود اما اتباع خارجی چند روش دارند.
به گفته وی کسانی که قصد دارند بر اساس گذرنامه سیمکارت دریافت کنند، باید از طریق نیروی انتظامی استعلام شوند و عدهای دیگر مانند برادران و خواهران افغانستانی ما یک راههای شناسایی به نام کد آمایش دارند که از یک سامانه پژواک استعلام میشود.
کسانی که قصد دارند براساس گذرنامه سیمکارت دریافت کنند، باید از طریق نیروی انتظامی استعلام شوند و کسانی که با کارت آمایش می خواهند سیم کارت دریافت کنند باید از سامانه پژواک استعلام کنند.
باشگاه خبرنگارن جوان هم که دغدغه این مهمانان را از مدتها پیش داشته در صدد برآمد تا چند و چون این ماجرا را جویا شود.
وظیفه اصلی بر دوش وزارت کشور است
از همین رو نیز ابتدا به سراغ یکی از نمایندگان مجلس یعنی غلامحسین رضوانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی رفتیم و درباره وضعیت پناهجویان در کشورمان پرسیدیم و او نیز در پاسخ گفت: همانطور که میدانید جمهوری اسلامی ایران در مقام واقعیت بزرگترین پذیرنده پناهجویان است و برخلاف کسانی که به دروغ داعیه حقوق بشر دارند رفتار انسانی و مطابق موازین انسانی را با پناهجویان در پیش گرفته است.
او ادامه داد: البته زمانی که در ابعاد ملی پناهنده داریم طبیعی است که عناصر نفوذی و تروریست هم در پوشش شهروندان معمولی افغانستانی نفوذ کنند؛ اما معتقدم که افرادی که حافظ امنیت کشور هستند اعم از سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و برادران ما در وزارت اطلاعات به خوبی قادر هستند که عناصر احتمالی نفوذی را از شهروندان افغانستانی تشخیص دهند.
رضوانی افزود: وقتی که کاری با این عظمت توسط جمهوری اسلامی انجام میشود که در دنیا بی بدیل است و در ابعاد میلیونی پناهندگان را علیرغم هزینههایی که برای کشور دارد در راستای تکریمی که برای پذیرندگان صورت میدهد، باید تسهیلاتی را نیز برای آنها در نظر بگیرد.
از جمله آنها این است که باید در راستای این تسهیلاتی که صورت میگیرد باید به نحو مناسب وضعیت ضروریات این مساله را نیز ترتیب دهد و باید برای امور جاری از امکانات بانکی و مخابراتی آنها استفاده کنند و این هم به نفع آنها و هم به نفع کشور است.
وی درباره وظایف هریک از نهادهای کشور نیز در این زمینه بیان کرد: وظایف متفاوت است؛ برای مثال وزارت کشور باید وظیفه شناسایی دسته بندی و تشکیل پرونده برای اینها داشته باشد و سایر وزارت خانههای ذی ربط هم باید متناسب با شرح وظایفی که دارند وظایف خود را انجام دهند، اما وظیفه اصلی بر عهده وزارت کشور و در مرحه بعد دستاههای حافظ امنیت کشور است.
رضوانی در پایان تاکید کرد که من بر اساس اطلاعاتی که دارم بررسیهای لازم انجام و الزاماتش بررسی میشود و فکر کنم که در آینده نزدیک این تسهیلات در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
باید برای مهاجرین یک قانون دقیق تصویب شود
علاوه بر این ابوالفضل ظهره وند سفیر سابق کشورمان در افغانستان نیز در این زمینه به ما گفت که اگر سازمان مهاجرین در وزارت کشور باشد با آمدن و رفتن وزیر کشور میتواند تمام رویکردهای این سازمان تغییر کند.
به گفته ظهرهوند ما یک سازمان مستقل نیاز داریم که امور مهاجرین را در رابطه با شورای عالی امنیت ملی و نهادهای مربوطه دنبال کند، این نهادها هم با آمدن و رفتن دولتها تغییر نمیکنند.
به گفته وی مهاجرین یک ظرفیت تعریف میشوند در این کشور، و اگر بخواهند تخطی کنند راحت آنها از کشور بیرون میکنند، این یک شاخص بسیار خوب است و اثر امنیتی هم دارد اما در اینجا به این شکل نیست، یک روز حسابها را قطع میکنند و یک روز سیمکارت نمیدهند، یک روز رد مرز میشوند و انواع مشکلاها را دارند .
ظهره وند این را هم تاکید کرده است که این سازمان باید فرا دستگاهی باشد، از استقلال برخوردار باشد، طرف مراجعه آن شورای امنیتملی، بخشی از سپاه و نیروهایی که مرزداری دارند و یا مسائل اجتماعی را از ارگان مربوطه مثل آموزش و پرورش، سازمان ثبت و جاهای دیگر پیگیری کنند.
در حال حاضر تفکری که وجود دارد این است این سازمان برود در دل وزارت کشور، اما باید این سازمان یک نهاد مستقل شود و استقلال ان بسیار مهم است، زیرا آمدن و رفتن دولتها نباید سیاست آن تغییر کند. باید برای مهاجرین یک قانون دقیق تصویب شود .
و در پایان باید گفت حالا که سفره مهمان نوازی ایرانیان چشم جهانی را خیره خود کرده بهتر است که به دغدغههای بیشتری از این مهمانان توجه شود تا هم آنها از این مهمان نوازی آسوده خاطر باشند و هم صاحب خانه.
نظراتوبخونیدبه مهمان نوازی پی میبریداخه چراوقتی خودمونم نمیتونیم هندل کنیم به غریبه هاراه میدید؟!
هم به امنیت نیاز دارند، ممکن است که خدای نکرده یه وقت اختیار و کنترل کشور از دستتان خارج شود .
حضرات گرامی تو شیراز پر از شده افغانی پُرررر دور اطراف شاهچراغ و سهل اباد و تمام مناطق بافت قدیم شیراز تماما شده افغانی
حضرات مسول ی سر تشریف ببرید سر ساختموتای شیراز ببینید تو این ساختمونا چخبره از افغانی امکان تداره محاله سر ی ساختمون بری و حداقل ۵ نفر افغانی تو ساختمون نباشه
به هر کشوری این تعداد جمعیت ناگهان بفرستید اقتصادشون نابود میشه
خفه می سازد اگر آید و بیرون نرود.
ما خودمان نون و آب نداریم
اونجا فارسی زبان زیاد شه
اندازه جمعیت ترکمنستان افغانستانی داریم
خفه می سازد اگر آید و بیرون نرود
به نظرم yjc,نظرات رو اسکرین بگیرین واسه مسئولین
فقط بفرست:)
در ضمن شما چه مشکلی داشتی رفتی سوئد؟
شما هم که میخوای حاتم بخشی کنی سفره از پول خودت پهن کن و ده تا افغانی مجرد بیار بغل دست خانواده ت ، شغل خودت و خانواده ت رو هم بده بهشون ، از مال و ظرفیت خودت نه کارگر بدبخت
بخدا مسئولین ایران غیرت وطن ندارن
مهمان یک روز و دو روز نه چهل سال!!
اینها مزاحمند
امثال پاچه خواری مثل تو هم زیادن.
وقتی سوئد یا آلمان مشکل بیکاری داشته باشه کارگر مهاجر ایرانی میگیره؟
انسانیت یعنی هرکسی حق خودشو برداره نه اینکه طرف پاشه بیاد اینجا نون تو سفره ایرانی رو برداره و تنگ کنه
مخصوصا در مناطق محروم ایران ،خیلی ایرانی هستند که نیاز به کمک دارند.
بیرونشون کنید
برا همینم هست ایران براشون بهشته ، همین تا میان ایران ده تا بچه میارن و چون تو شرایط بد زندگی میکردن به راحتی با ۴۰ تا بچه با کمترین امکانات هم مشکلی براشون بوجود نمیاد ، هیچ وقت ایران رو ول نمیکنن برگردن
با این فرزندآوری افراط یکی دو نسل دیگه ترکیب جمعیتی به طور کامل عوض میشه و وضع ایران هم احتمالا رو به افول میره
هر چه باشد افغانستان از بسیاری از دوستان ایران دوست تر است.
#آبادی شرق کشور
#ساختن شرق کشور
#پناهندگی مجاز
#همسایگی
#همزبانی
#پیشرفت شرق کشور و توسعه شرق همچون غرب کشور
ایرانیهای خارج از ایران برگردند
شما ایران رو ذلیل کردید.
تا کی میخواید از حق مردم ایران واسه بیگانگان مایه بزارید؟؟؟
لامذهبا اگر شیر حلال خورده بودید اگر پای سفره حلال بزرگ شده بودید درد ما ملت شریف ایران رو واسه یه بارم که شده می فهمیدید.
توی کشورای پیشرفته بجای رفتگر از ماشینهای مکنده مثل جارو برقی استفاده میشه ایران بهتر از ماشین آلات وارد کنه
مهمان نوازی و حمایت از ضعفا و .... شده نقطمه ضعف ایران و ایرانی ؛ افغانها و دیگر ملت های مفت خوار که حاضر به تلاش برای آبادانی کشورشان نیستند هجوم آورده اند به ایران و دارند خون ایران و ایرانی را می مکند.
.
ما داریم افغانهای مهاجر فراری و بی خانمان که اکثرا هیچ سوادی ندارند رو وارد میکنیم!
.
اونم نه یکی دوتا. بلکه ۵ میلیون !!!
اکثریت مردم ایران افغانها رو نمیخوان
ممکنه برای تو حداقل اما برای امنیت ایران لازم که بیگانه داده نشه
فکر کنم مسئولین از قصد اینا رو راه میدن چو منفعت داره واسشون با پول کم کار میکنند و درآمد براشون داره. نیروی کار ارزان هست دیگه نیازی نیست به ایرانی ها پول بدن . مثل کانادا فکر میکنن حالا نمی دونن کانادا کشور تازه تأسیس هست واکثر مردمش رو مهاجر تشکیل داده .
ولی مسیولین ما کاری کردند که مردم ما برن کشورهای دیگه و نیروی کار ارزان از کشورهای همسایه وارد میکنند.
اینجا یه نفر مثل ترامپ میخواد محکم جلوشون وایسه و ازشون نترسه. مسئولان کشورهای ما ترسو هستند که این طوری واکنش نشون میدن .
کار درست رو ترامپ انجام داد تازه اون کشور هم اکثرا مهاجر هستند اما با این وجود دیواری کشید که هم تاثیر فرهنگی داشت هم اثر فیزیکی.
چرا برای کشورشان نجنگیدن؟جنگ ایران هم زمان بود با حمله روسیه به افغانستان مگه میشه کشورآدم تو جنگ باشه بعد برای همسایه بجنگی? مدافع حرم هم که برای پول واقامت شدن
نه خونه داره نه پول برای یه زندگی ساده
درضمن یکی مثل من اصلا از این مهمونا خوشم نمیاد و هر روز دعا می کنم که از این مملکت برن
واینها خطری هستند دقیقا مثل اتیش زیر خاکستر ولی مسئولین مملکت این رو نمی دونن
هرملتی فرهنگ خودش رو داره تو نمیتونی برای ایرانیا تعین تکلیف کنی
بعد از 40 سال زندگی هنوز نمی تونن یه سیم کارت به نام خودشون بزنن!!! نمی تونن یه موتور مدل 80 و به نام خودشون بزنن. انگشتشون ـ دستشون زیر دستگاه قطع میشه باید بسوزن و بسازن. از حداقل امکانات زندگی برخوردارن. تو اصفهان و شیراز بر سر در پارک می نویسند که ورود سگ و افغانی ممنوع!!!! ممد بیجه شد افغانی بعد معلوم شد که ... ، خفاش شب شد افغانی بعد معلوم شد .... . بابا وجدان ندارید حداقل مرد باشید. و خیلی چیزای دیگه
به شخصه یه پولی هم بهت میدم برگرد
لطفا بروید جای که دولتشان برای شما فراری ها هزینه کنند . دست از سر ایران و ایرانی بردارید. ببینید کسی و یا دولتی آنقدر که مسئولین ایرانی به شما بها می دهند شما را به حساب می آورد
مگه برات دعوت نامه فرستادیم
میتوانند دو ملت به گذشته واحد خود افتخار کنند و در شرق کشور شهرهای صنعتی و شهرهای قطعه سازی و شهرهای جدید و مناطق ویژه فراوان و مشترک ساخت.
چقدر پررو هستین شما دیگه
اگر تاریخ نمی دانی بی خود ادای باسواد را در نیار. کسی که توانست افغانهای بزدل را بر علیه انگلیسی ها متحد کند یک ایرانی بنام سید جمال الدین اسد آبادی بود. روسها هم چون خشن بودنند و دمار از روزگار افغانها در آوردند یک حرکتی زدید. در حکومت افغانها که احمدشاه مسعودتان هم در محله افشار کابل قتل و غارت و تجاوز به نوامیس شیعه انجام داد. تا امریکا آمد و تمام افغانها شدند نوکر و چاکر افغانها و نوامیسشان را در اختیار امریکاییها قرار دادند و وقتی امریکایی رفتندافغانها با التماس و زور رفتند و سوار هواپیمای بار شدند و یا بچه هایشان را در اختیار امریکاییها گذاشتند. یک سرباز افغانی برای رضای خدا یک گلوله به سوی طالبان شلیک نکرد از رئیس جمهور لاابالی و بی شرفتان تا فرماندگان نظامی و سربازها همه فرار را به قرار ترجیح دادید.
حکومت ایران وقتی می دید هیچ افغان با عرضی وجود ندارد هیچ مخالفتی با طالبان نکرد و فقط افغانها بی عرضه و وطن فروش را پذیرفت . ولی وقتی چند بار طالبان بر سرحدات ایران تجاوز کرد ایران آنها را خوب ادب کرد.
تازه طالبان که از کره ماه یا مغرب زمین نیامدند . افغان هستند آنها از نوع وحشی ولی افغان هستند . ایران و ایرانی نباید به ایران وحشی ها مقابله کند. این وظیفه خود افغانهاست . ولی چون افغانها چیزی جزء مظلوم نمایی و بعد سیاه نمایی بلد نیستند . دائما گناه وضعیت بد کشورشان را گردن این و آن می اندازند و از عالم و آدم طلب کار هستند.
آن وقت ارتش تعلیم دیده و مجهز به تجهیزات امریکایی افغانستان یک روز هم مقاومت نکرد، حتی یک گلوله هم شلیک نکرد . دشمنشان هم غریبه نبود از خودشان بود .فقط فرار کردند فرار.
به افغانها توصیه می شود فیلم چ را ببیند چگونه مردم ساده و بی آلایش پاوه با دست خالی جلوی کومله تا دندان مسلح ایستادند. به این می گویند غیرت شرافت وطن پرستی. نه فرار و گدای از دیگر کشورها
کشورهای همسایه? منظورت ازهمسایه ها کیه؟ گویا تاریخ کشورت رو نمی دانی افغانستان 187سال درگیر جنگ قومی است حتی هر قومی درون خودش جنگ قبیله ایی داره آرامش خودتان را خودتان بهم میزنید نه همسایه ها
افلا تعقلون؟
ان افغانی که چند روز پیش 10نفر که 4 ایرانی به صورت وحشیانه به قتل رسان یادمان هست. تکفیری حرم امام رضاع در ماه رمضان هم یادمان هست. شما اگر ناراحتی برگرد کشور گل و بلبل خودت فراری که فقط در حال ساه نمایی هستی
بعضی از مناطق مخصوصا داخل تهران هست که جمعیت افغانی ها از ایرانی ها بیشتر شده!!!
آیا مردم ایران هم به حضور افغانی ها داخل ایران رضایت دارند؟
اگه واقعا دلشون برای افغانی ها میسوزه، برن افغانستان از پول خودشون همونجا براشون سفره هفت رنگ پهن کنن، اگه گفتیم چرا این کار رو کردن