حجت‌الاسلام رئیسی خرید تضمینی ۷ میلیون تن گندم به عنوان محصول استراتژیک در سال جاری را نشانه اعتماد متقابل میان دولت و کشاورزان دانست.

رئیس جمهور در جریان فرایند نظارت ستادی بر فعالیت وزارتخانه‌های دولت، امروز دوشنبه در دومین جلسه، به وزارت جهاد کشاورزی رفت و در جمع مدیران ارشد این وزارتخانه حضور یافت.

حجت‌الاسلام رئیسی در این جلسه مهم‌ترین ماموریت وزارت جهاد کشاورزی را تامین امنیت غذایی پایدار برای کشور خواند و گفت: وزارت جهادکشاورزی باید زمینه تامین غذای سالم، با کیفیت، ارزان و با منشا داخلی، را در کشور فراهم کند، لذا نقش این وزارتخانه در خودکفایی و امنیت غذایی کشور راهبردی و بسیار تعیین کننده است.

رئیس جمهور تکمیل زنجیره ارزش در حوزه محصولات کشاورزی را جزء مهم‌ترین وظایف وزارت جهادکشاورزی خواند و افزود: این وزارتخانه باید زنجیره ارزش کالاهای اساسی را با اولویت گندم و دانه‌های روغنی و با هماهنگی بین حلقه‌های مختلف این زنجیره توسعه داده و گامی راهبردی در راستای استقلال و امنیت غذایی کشور بردارد.

فرآوری محصولات کشاورزی با هدف رونق صنایع تبدیلی و توسعه صادرات در این حوزه دیگر تاکید مهم حجت‌الاسلام رئیسی به مدیران ارشد وزارت جهادکشاورزی بود.

رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت عظیم باغداری و اراضی کشاورزی و نیز تنوع اقلیمی کشور خاطرنشان کرد: با این ظرفیت بالا، روا نیست که سهم کوچکی از بازار محصولات فرآوری شده دنیا در اختیار کشورمان باشد. توسعه صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیره ارزش، مهم‌ترین پیش‌نیاز توسعه اقتصاد کشاورزی در کشور است که خود می‌تواند، موجب توسعه اشتغال و افزایش درآمد خصوصا در مناطق روستایی شود.

حجت‌الاسلام رئیسی همچنین وجود نعمت ۵۰ میلیون هکتاری مراتع را فرصتی مناسب برای تولید علوفه دام و توسعه دامپروری ارزیابی کرد و گفت: اصلاح الگوی کشاورزی و دامپروری منطبق بر تناسب نژادهای گیاهی و دامی با اقلیم کشورمان از سیاست‌های دولت است.

رئیس جمهور خودکفایی در تولید بذر و اصلاح الگوی مصرف آب را دو اولویت راهبردی دیگر در حوزه کشاورزی خواند و افزود: امنیت غذایی پایدار در کشور در گرو خودکفایی در تولید بذر کشاورزی است و وزارت جهادکشاورزی باید به این مسئله اهتمام داشته باشد ضمن آنکه اصلاح الگوی مصرف آب، با رایگان کردن آن برای کشاورزانی که از روش‌های نوین آبیاری از جمله آبیاری زیرسطحی استفاده می‌کنند، باید در دستور کار قرار گیرد.

حجت‌الاسلام رئیسی ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای، توجه به تأمین دانه‌های روغنی در داخل و استفاده بهینه از ظرفیت بزرگ کشور در پنبه‌کاری را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: کشاورزی اساساً صنعتی اشتغالزا است و می‌تواند برای تحقق شعار سال به شکل دانش‌بنیان توسعه پیدا کند. اگر کشاورزی فعال شود، اقتصاد روستایی رشد می‌کند و با افزایش درآمد در روستا، مهاجرت روستاییان به شهرها متوقف می‌شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت به دنبال افزایش صرفه اقتصادی کشاورزی برای روستاییان است، افزود: خرید تضمینی ۷ میلیون تن گندم بعنوان محصول استراتژیک در سال جاری نشانه اعتماد متقابل میان دولت و کشاورزان است و انشاالله این اعتماد با پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان بیش از گذشته تقویت خواهد شد.

حجت‌الاسلام رئیسی در ادامه ضرورت صیانت از منابع طبیعی، مراتع و جنگل‌ها را مورد اشاره قرار داد و با یادآوری مسئولیت‌ مهم وزارت جهادکشاورزی در این حوزه، تصریح کرد: هر گونه دست‌اندازی به منابع طبیعی، اراضی ملی و اراضی جنگلی کشور، خصوصا از سوی دستگاهها و نهادها خط قرمز دولت مردمی است و وزارت جهادکشاروزی باید بدون تسامح و مماشات با متخلفان برخورد و از این ثروت ملی صیانت کند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود مسئولیت‌های وزارت جهادکشاورزی در حوزه حفظ سلامت و بهداشت محصولات کشاورزی را به مدیران ارشد این وزارتخانه گوشزد کرد و با اشاره به گزارش ارائه شده مبنی بر استقرار واحد کنترل کیفیت در همه گلخانه‌های بزرگ کشور و کنترل سموم به صورت هفتگی، افزود: حفظ سلامتی و بهداشت محصولات باغی، گلخانه‌ای و کشاورزی برای مصرف داخلی و صادرات جزء اصولِ اغماض‌ناپذیر دولت مردمی است و وزارت جهادکشاورزی در این زمینه مسئولیت بزرگی بعهده دارد.

ضرورت تحول‌آفرینی در حوزه کشاورزی، مهم‌ترین محور بخش پایانی سخنان حجت الاسلام رئیسی در جلسه با مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی بود.

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت تدوین برنامه تحولی برای توسعه تولید و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی، گفت: در تمام برنامه‌های تحولی، بعد از اراده و برنامه تحول، آنچه اهمیت دارد و به نوعی پیشران تحول محسوب می‌شود، نقش نیروی انسانی است. در توسعه کشاورزی باید نیروی انسانی تحول‌گرا، جوان، باانگیزه و متعهد مورد استفاده قرار گیرد تا ظرفیت‌های بزرگ کشور در حوزه کشاورزی فعلیت پیدا کند. 

حجت‌الاسلام رئیسی مشارکت مردم در تحول صنعت کشاورزی در کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: وزارت جهادکشاورزی از ظرفیت عظیم مردمی در پیشبرد موفق برنامه‌های خود استفاده کند. همچنین دانشکده‌های کشاورزی با ورود فعالانه به برنامه‌های تحولی در حوزه کشاورزی، زمینه‌های گذر کامل از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن را تسریع کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
گدا یعنی کشاورز
۱۶:۰۷ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
تو را بخدا پول کشاورزان رو بدید
Iran (Islamic Republic of)
اعتراض
۱۱:۲۹ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
سه‌شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ ۰۸:۲۵:۵۷
در زمان دولت دوازدهم متاسفانه قیمت خانه در نسیم شهر بهارستان جاده تهران ساوه بیش از 900 میلیون تومان گران شده است چرا؟ آیا این هم تقصیر دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا و تحریم های خارجی بوده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۱ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
جالبه من نمی دانستم ! فکر می کردم دولت فقط بدنبال زدن جیب مردم است!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
دولت اگر به دنبال صرفه اقتصادی برای کشاورزان است باید به چند مطلب رزی بینانه دقت کند .
1- مراکز تره بار یا بارفروشیها به محل حضور واسطه گران و دلالان تبدیل شده و میوه و تره بار چندین دست می گردد تا به دست مغازه دار برسد و آنجا هم مغازه دار مردم را نقره داغ میکند بزرگتریت فاصله قیمتها در بار فروشی یا میدانهای تره بار اتفاق می افتد در صورتیکه باید تنها خریدار از کشاورز میدان تره بار باید باشد و تمامی دلالن از داخل میدان جمع آوری و از فعالیتها اآنها در اطراف میدانها به جد لوگیری و برخورد قاطع شود و مغازه داران مستقیما از میدان خریداری کنند و نه واسطه های فراوانی که در فضای داخلی میدان بساط پهن کرده اند.
2- الگوی کشت به کشاورزها بدهند البته بر حسب شرایط منطقه ای و تجمیع کردن اراضی کشاورزی هر روستا به صورت یک تعاونی تا یک روستا با چند صد و یا هزاران هکتار دارای یک و یا دونوع کشت یسان بوده و بصورت قراردادی بفروش برسانند و خریدار موظف به تهیه بزر و سموم و کود باشد تا بدین صورت نیز توزیع کود به دلیل کاهش تعدد خریدار به درستی مدیریت بشود و بر حسب نوع کشت و مساحت زیر کشت تجمیع شده کود در اختیاران عاقدین قرارداد با کشاورز داده شود.این کار باعث جلوی گیری در هدر رفت زمین ، محصول ، کود و سموم و مچنین مدیریت تولید و صادارات می شود.
3- باید مراکز تحقیقات کشاورزی در تولید بذر ها اصلاح شده و سموم و کود به خوبی تأمین مالی شده و کشور را در تولید بذر و سموم و امواع کود خود کفا کرد چون تولیداد کشاورزی برای قرار گرفتن به ابزار تحریمی و یا تسلط بر کشورها بهترین ابزار می باشد.
3- محصولات کشاورزی باید در میدانهای تره با و یا توسط خود تعاونیهای متشکل از کشاورزان حتما صورتینگ شده و سایز بندی و بسته بندی شوند تا مردم به راحتی جنس مناسب را بخرند و شرایط برای منضبط کردن تولید محصولات با کیفیت و کشاورز ی مدرن فراهم و نهادینه شود .
این کارهای به ظاهر ساده گره گشای بسیاری از مشکلات کشور و ملت و کشاورزان و مدیریت صادرات است ولی اگر دستهای پنهان بگذارند و یا دولتی مقتدر این دستها را از کتف قطع کند و به این همه بی نظمی پایان دهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۲ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
افرادی که بی جهت به سفرهای رئیس جمهور ایراد میگیرند همین سفر اخیر ایشان به کرمان موجب آن شد مشکل عدم صرفه اقتصادی کشاورزی در بعضی مناطق کرمان برای ایشان خودنمائی کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۴۲ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
دولت به طور جدی بدنبال بازگردانی قیمت خوراکی و ملزومات زندگی مردم به دوران دولت قبل باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۲ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
دقیقا ۸ روز هست آب شهرکرد قطع شده جایی که تامین کننده آب استان های دیگه هم هست
بعد شما از امنیت غذایی حرف میزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
آب قطع شده می توانید نوشابه بخورید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۸ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
بی ربط هست به خبر ولی در مورد کمبود آب:اول که این همه سیل اومده هنوزم کمبوده آبه؟؟؟ بهد هم میخوان آب قطع کنند نوبتی هر محله ای یکی دو ساعت نه اینکه فقط یه محله ده ساعت... محله کوی اتحاد گوهر دشت یا روزی ده ساعت آب قطعه یا اینقدر فشار کمه که فرقی با قطعی نداره!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۹ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
صرفه اقتصادی با این بی آبی با این آفات جالبه دنیا صنعتی میکنند ما سنتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۳ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
فکر دوره بعدی ریاست جمهوری باش که ببینم رای مییاری صد رحمت به روحانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
مگر فکر می کنی الآن با رای انتخاب شده؟!!
Iran (Islamic Republic of)
U-238
۲۳:۴۷ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
اگر دولت واقعا دنبال خدمت به روستاییان است نباید به پزشکان اجازه داده شد تا در مناطق خاص و مرفه شهری مطب داشته باشند. چون از بودجه این مملکت تغذیه کرده اند و پزشک شده اند ولی در انتخاب محل خدمتشان خودسر عمل میکنند و تابع قانون مملکت نیستند و به کشور و هموطنانشان به نحو مطلوب اجتماع ایران خدمات پزشکی ارائه نمی دهند بلکه به نحو دلخواه خودشان این کار را انجام میدهند و نتیجه اش مهاجرت به شهرها و اختلال در روستاهاست که می بینید. تازه ناز هم میکنند و به کشورهای بعضا ضد ایران هم مهاجرت میکنند. ما می توانیم برای نقاط محروم کشور از کشورهایی مثل هند و پاکستان دکتر بیاوریم ولی این کار پزشکان قابل اغماض نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۲ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
دولت به جای چرند گفتن به فکر بهینه کردن سد ها و کشاورزی صنعتی باشد با این همه افات و........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۹ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
رییس جمهور میگه کشاورزی و دامداری!! بخدا بلایی بر سر دامدار بیچاره آورده که هیچ زمانی این بلا بر سر دامدار نگون بخت نیومده . فقط کاش می نشست و بررسی میکرد که زمانی که قیمت جو و علوفه 80 درصد افزایش یافت. قیمت گوشت دامدار ثابت ماند!!!! خداوند ریشه ی ظلم را بخشکاند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۹ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
برو هرکاری می خوای بکن
آب از سر ما گذشته
۸ سالش جناب روحانی ۸ سال هم شما
بهترین دوران عمرمون تلف شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۱ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
با این فرمون که داری میری تا چند سال دیگه چیزی از کشاورزی باقی نمیمونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
آقای رئیس جمهور محترم و نمایندگان انقلابی بر چه اساسی و با چه مجوزی و بدون اجازه مالک خط تلفن سرویسهای دوره ای با قیمت‌های نجومی ماهانه به قبوض تلفن اضافه کردین و در مخابرات کسی هم پاسخگو نیس که دستور از بالادست صادر شده... !!!!!! ؟؟؟؟؟ چرا به هر بهانه ای دست تو جیب ملت می‌کنید.... باشگاه محترم خبرنگاران پیگیر این موضوع باشن حقوق مردم شدیدا از سوی مخابرات پایمال میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
وزارت نیرو آب بهای چاههای کشاورزی را هر ماه نا 200 درصد افزایش میدهد به بهانه های حمایت از آبهای زیر زمینی .
هر شخص ساده ای میداند که این نوع حمایت یعنی( افزایش اب بها )جز افزایش قیمت محصولات کشاورزی نتیجه ای ندارد.
چرا دولت از علم روز برای لوله کشی به مزارع و هزینه کرد برای آن تعلل میکند.
اهمیت جمله ای که بیان شد پاسخ به این سوال هست که تورم گوشت _ سیب زمینی _ ...دقیقا از همین منبع هست .
یونجه اول فروردین با آب ساعتی 70هزار تومانی بدست می آمده .در حالی که همین یونجه با آب ساعتی 250 هزار تومان در مرداد ماه بدست میاید .
همین یونجه منبع اصلی در شیر و گوشت هست .
به تبع آن گوجه _ سیب زمینی _ ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۹ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
گرسنمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
من زن میخوام.
Iran (Islamic Republic of)
کاربر x
۱۸:۵۴ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
سلام : خسته نباشید خدا قوت . خیلی هم به فکر گره گشایی از مشکلات مردم نباشیی یک مقدار به خودتان استراحت بدهید. روزی صد تا گره باز می کنید کافیست . حالا یکی دو گره هم باقی بماند اشکال ندارد . شهید سلیمانی : (( کسی که توانایی انجام مسئولیتی را ندارد حرام است یک لحظه هم در آن پست بماند )) به عمل کار برآید به سخنرانی نیست . اگر در گفتار خود صادقید نامه های مردمی که در سفر های استانی دریافت کرده اید را در فضای مجازی منتشر کنید . ( یک ساعت گذشت و وضع معیشتی مردم صد پله بدتر شد.
آخرین اخبار