صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در یک گزارش تازه گفته است که ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم حداقل، ۵۰۰ میلیون دالر به اقتصاد افغانستان آسیب زدهاست.
به گفته این نهاد، اگر ۳ میلیون دختر دوره متوسطه و عالی را تکمیل کنند، حداقل ۵ میلیارد دالر در آینده به اقتصاد افغانستان سود میرسانند.
یونیسف با نشر این گزارش تحلیلی گفته که محرومیت این دانشآموزان زیانهای غیرمالی نیز دارد. از جمله افغانستان در آینده با کمبود داکتران و پرستاران زن رو به رو خواهد شد.
در گزارش آمده که پیش از سقوط حکومت پیشین افغانستان، ۶۰ درصد یعنی ۴.۲ میلیون کودک محروم از تحصیل را دختران تشکیل میدادند.
با این وجود، داکتر محمد ایویا، نماینده یونیسف در افغانستان نیز گفته است که تحصیل نه تنها حق هر طفل است، بلکه بنیاد رشد افغانستان در آینده نیز به حساب میآید.
نماینده یونیسف در افغانستان از طالبان خواسته که دروازه مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را باز کند.
طالبان میگویند که به دلیل عدم رضایت بخشهای از جامعه و برخی مشکلات دیگر، فعلا مکاتب را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته اند.
این در حالیست که در حکومت پیشین شمار زیادی از دختران به مکتب میرفتند؛ چنانچه ریاست معارف ولایت هرات در سال ۱۳۹۴ اعلام کرد که ۴۸ درصد شاگردان مکتب در این ولایت را دختران تشکیل میدهند.