رضوان باقلاچی گفت: چهار مرجع صادرکننده مجوز برای تشکلهای مردمنهاد به غیر از فرهنگ و ارشاد در این حوزه فعال هستند و سعی میکنند تا با هدف جلب مشارکت مردمی اجازه فعالیت به تشکلهای مردمنهاد را ارائه کنند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل می گوید: در سالهای گذشته مجوزهای چند منظوره برای این تشکلها صادر میشد که هم اکنون این مجوزها تک منظوره صادر میشود تا تشکلها به صورت تخصصی و در هشت حوزه تعیین شده، بتوانند فعالیت خود را انجام دهند.
به گفته او، تشکلهای مردمنهاد در حوزههای اجتماعی، فرهنگی، بهداشت و سلامت، علوم و فناوری، محیط زیست، عمران و آبادانی، توسعه پایدار و امور بینالملل فعالیت میکنند.
باقلاچی گفت: زیرشاخههای این موضوعات تخصصی نیز متنوع و شامل آسیبهای اجتماعی، نشاط اجتماعی، فرهنگ عمومی، مسائل اعتقادی و مذهبی، سلامت عمومی، امور حمایتی و حوزههای علمی، پژوهشی و… است که در بدو تأسیس با ۹ نفر فعالیت خود را آغاز کرده و باید در سالهای بعد عضویت خود را تا ۲ برابر افزایش دهد.
او می گوید: در گروه سنی ۱۸ تا ۳۴ سال متولی صدور مجوز ورزش و جوانان است که ما در استان در ابعاد مختلف سعی میکنیم برای مشارکت بیشتر جوانان مجوزهای درخواستی را مورد بررسی قرار داده و صدور مجوزهای قانونی را انجام دهیم.
به گفته باقلاچی ، تشکلهای مردمنهاد ماهیت غیردولتی دارند و به هیچ وجه منابع دولتی به آنها اختصاص پیدا نمیکند اما در قالب تفاهمنامه، قرارداد و برونسپاری فعالیتها حمایتهای مالی از این تشکلها انجام میشود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل فعالیت این تشکلها را عامالمنفعه و در راستای توسعه استان اعلام کرد و گفت: در استان اردبیل برای ۱۲ تشکل استانداری، ۶۹ تشکل فرمانداری و نیروی انتظامی ۲۵ تشکل مجوز لازم را صادر کرده و ۲۱ مجوز تشکل مردمنهاد از سوی بهزیستی و ۵۶ مجوز نیز از سوی ورزش و جوانان صادر شده است.
او می گوید: در مجموع ۲۱۵ تشکل در استان اردبیل فعال هستند در حالی که برای ۴۶۰ تشکل پروانه فعالیت صادر شده است.
باقالاچی گفت: با توجه به شرایط کرونایی در ۲ سال گذشته، ۴۷ درصد تشکلهای مردمنهاد استان فعال و ۵۳ درصد نیمهفعال و یا غیرفعال هستند که سعی میکنیم با حمایتهای همهجانبه این تشکلها را فعال کنیم.