حجتالاسلام صادقی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری هرمزگان گفت: متاسفانه پروندههای جرایم حوزه فضای مجازی در سالهای اخیر افزایش یافته که کلاهبرداری اینترنتی در صدر موضوعات قرار گرفته است.
او گفت: بیش از نیمی از کلاهبرداریهای اینترنتی در استان از طریق درج و فروش کالاهای غیرواقعی در سایتهای آگهی رایگان از جمله دیوار، شیپور و شبکه اجتماعی اینستاگرام است.
حجت الاسلام صادقی گفت: یکی از راههای پیشگیرانه الزام به احراز هویت کاربران در سایت و اپلیکیشن دیوار و شیپور است و با توجه به کافی نبودن اقدامات انجام شده توسط این سایتها لازم است که مدیران این سایتها نسبت به احراز هویت همه کاربران آگهیدهنده از طریق مطابقت کدملی با شماره همراه نام نویسی شده، اقدام نمایند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری هرمزگان گفت: احراز هویت باید به نحوی باشد که کدملی، شماره همراه و شماره حساب متعلق به فرد در سایت ثبت و صحت آن بررسی و تایید شود.
او گفت: سایتهای مذکور میتوانند برای تحقق این امر از سایت احراز مشتریان تجارت الکترونیک (امتا EMTA) زیرنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت استفاده نمایند.
حجت الاسلام صادقی گفت: برای پیشگیری از هرگونه کلاهبرداری اینترنتی، شهروندان پیش از واریز وجه به حساب فروشندگان کالا در فضای مجازی حتما از وجود و صحت کالای موردنظر اطمینان حاصل کنند و از کلیک برروی لینکهای ناشناس که از شماره تلفنهای شخصی ارسال شده و نصب اپلیکیشنهای ناشناس خودداری کنند.
او گفت: شهروندان گزارشات مربوط به کانالها، صفحات و اشخاص فعال در تلگرام، اینستاگرام، واتس آپ، دیوار و دیگر برنامهها که اقدام به کلاهبرداری اینترنتی میکنند را به همراه مستندات در سامانه سجام قوهقضاییه به آدرس sajam.scpd.ir ثبت کنند تا با متخلفان برخورد شود.