نشست مقدماتی و تخصصی بررسی همایشها و فعالیتهای علمی مراسم اربعین حسینی ۱۴۰۱ امروز به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در سالن اجتماعات بعثه مقام معظم رهبری در تهران برگزار شد.
در این نشست رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در سخنانی با اشاره به حضور اندیشمندان خارجی در مراسم اربعین حسینی، بر لزوم استفاده از ظرفیت موسم اربعین برای برقراری ارتباط با آنها و تولید ادبیات اربعینی تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی خواستار حضور نخبگان حوزه و دانشگاه در شناسایی و استفاده از ظرفیتهای اربعین حسینی شد و از برگزاری نشستهای ویژه روحانیون و اصحاب رسانه اعزامی به مراسم اربعین خبر داد.
وی گفت: با توجه به اینکه فعالیت شبکه عبرات ۲۴ ساعته شده است در تعامل و هماهنگی با نخبگان و اصحاب رسانه، اخبار و رویدادهای اربعین در سطح داخل و بین الملل انعکاس داده میشود.
سیدمحمدرضا خوشرو مسئول شورای علمی همایشها و نشستهای کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین نیز در ادامه محورهای ۵ نشست تخصصی را که برای مراسم اربعین امسال پیش بینی شده است برشمرد و گفت: این نشستها با حضور سخنرانان از کشورهای مختلف در نجف و کربلا برگزار میشود و هر سال به سمت عمیقتر و علمی تر شدن پیش رفته است.
در ادامه این نشست، آقایان دکتر محمود واعظی، دکتر محمد نائینی، دکتر غلامرضا گودرزی، دکتر ابن الدین حمیدی و دکتر لاله افتخاری از اساتید دانشگاههای تهران، امام صادق (علیه السلام)، امام حسین (علیه السلام) و دانشگاه شاهد و دکتر رجبعلی اسفندیار از پژوهشگاه علوم اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی و حجت الاسلام دکتر ابوالقاسم مقیمی معاون پژوهشی مرکز مدیریت حوزههای علمیه، مهدی زارع و فرامرز فیاضی نمایندگان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجمع جهانی شیعه شناسی به تشریح نقطه نظرات خود درباره عناوین نشستهای علمی اربعین ۱۴۰۱ پرداخته و پیشنهادات خود را در جهت پویایی و استفاده هرچه بهتر از این کنگره عظیم حسینی بیان کردند.
خانمها مینو اصلانی مسئول کارگروه امور بانوان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین، زینب اختری مدیر دفتر بانوان و خانواده وزارت کشور و معصومه فرزانه از اعضای این کارگروه نیز در سخنرانیهای خود سازماندهی و استفاده از ظرفیتهای مردمی، توجه به تاثیرات رفتار جمعی در آینده، پرداختن به قرآن، تولید محتوا برای بانوان و نقش رسانههای اجتماعی، هنر، ادبیات و شعر را در فراگیری پیام اربعین متذکر شدند.
در پایان این نشست حجتالاسلام احمدی با استقبال از پیشنهادات مطرح شده برای پویایی هرچه بیشتر همایشهای علمی که از ۱۴ الی ۱۹ صفر در کربلا و نجف برگزار خواهد شد، تصریح کرد: در این همایشها تبیین شعار سال اربعین (انا من حسین) نقش حضرت زینب (س) در استمرار نهضت حسینی، زیست اربعینی، مسائل جهان اسلام، اربعین و همگرایی اسلامی و همدلی اقوام و ملت ها، اربعین و مقاومت اسلامی و امام حسین احیاگر سنت نبوی با حضور استادان و صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی از ایران و دیگر کشورها مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت و سخنرانان دیدگاه خود را در خصوص این محورها بیان خواهند کرد.
وی افزود: شعار اربعین امسال نیز در تعامل و هماهنگی با جامعه بسیج اساتید کشور تبیین و الگوسازی و ظرفیت سازی ابعاد جهانی اربعین مورد توجه خواهد بود.