معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در ایمن سازی ساختمان شماره سه بیمارستان رسول اکرم ۳۰۰ تخت و شش اتاق عمل جراحی منتقل خواهند شد.

سی ام دی ۹۵، پلاسکو بر سر تهران و آتش‌نشانان ریخت. حادثه ای که جزئی از تاریخ پایتخت و مردم ایران شد.  ۱۰ تیر ۹۹ با انفجار کلینیک سینا و جان باختن شماری از بیماران، پزشکان و پرستاران مسئله سازه‌های ناایمن داغ شد.

دوم خرداد ۱۴۰۱،  ساختمان متروپل بر سر شهروندان آبادانی فرو ریخت. حادثه ای که  برای چندمین بار تلنگری برای مردم و مسئولان بود تا شاید این بار به ایمنی سازه ها توجه کنند، تا جایی که دادستان تهران به ماجرای سازه های ناایمن ورود کرد.

عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با توجه به مطرح شدن بحث نا ایمن بودن بیمارستان های کشور، یکی از بیمارستان های ناایمن تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان حضرت رسول است. این مرکز درمانی دارای چهار ساختمان مجزا است که دو ساختمان بیمارستان حضرت رسول از ایمنی کمتری برخوردار هستند. با توجه به ضرورت ایمن سازی ساختمان‌ها و مراکز درمانی دستور تخلیه بیمارستان صادر شد تا شاهد حوادثی چون متروپل آبادان نباشیم.

به گفته وی به طور قطعی دانشگاه به دنبال ایمن سازی ساختمان های فرسوده و ناایمن است و برای بیمارستان های دیگر برنامه های مختلفی دارد.

او گفت: کمیته راهبری را برای طرح های عمرانی در این خصوص راه اندازی کرده ایم. از آبان سال گذشته به فکر ایمن سازی ساختمان های فرسوده مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده ایم و امیدوارم زمینه اصلاح ساختار فرسوده را فراهم کنیم.

او گفت:  با توجه به ضرورت ایمن سازی ساختمان ها و به خصوص مراکز درمانی، دستورهای لازم برای ایمنی سازی این بیمارستان را ابلاغ کرده ایم.

به گفته وی دو ساختمان بیمارستان حضرت رسول سازه ایمن ندارند؛ یکی از ساختمان‌ها اداری و دانشکده سلامت روان بوده و یک ساختمان دارای بخش درمانی و برای انتقال بخش درمانی برنامه‌هایی در نظر گرفته شده است.

پازوکی گفت: به نظر می‌رسد نیاز باشد تا مراکز دیگر برای انتقال بیماران و تامین تخت بیمارستانی به ما کمک کنند و برنامه ریزی‌های لازم در دانشگاه انجام شده است که جزئیات آن به زودی اعلام خواهد شد.

او گفت: دادستانی به صورت کلی در زمینه ایمن سازی ساختمان های فرسوده ورود کرده است. در ساختمان‌های درمانی ناایمن ما حادثه انفجار ساختمان سینا اطهر را داشتیم. دانشگاه علوم پزشکی ایران از همکاری و ورود دادستانی‌ و دستگاه‌ها برای ایمن سازی بیمارستان‌های فرسوده استقبال می‌کند.

پازوکی گفت: ما برای بیمارستان‌های مختلف کمیته راهبری طرح‌های عمرانی را راه اندازی کرده ایم تا بتوانیم زمینه اصلاح ساختار فیزیکی بیمارستان‌های فرسوده را فراهم کنیم و از آبان سال گذشته اقدامات برای شناسایی و اصلاح بیمارستان‌های فرسوده آغاز شده اند و با وقوع حادثه متروپل عزم ما برای رسیدگی به وضعیت بیمارستان‌های فرسوده جدی تر شده است.

نادر توکلی گفت: در بیمارستان حضرت رسول اکرم ساختمان شماره ۳ اخطار ایمنی را دریافت کرده که بیشتر این اخطار سازه ای است. حکم داده شده و قرار است آن را تخلیه کنیم. ساختمان شماره چهار اداری است و دانشکده سلامت روان در آن قرار دارند.

به گفته وی بر اساس برنامه ریزی انجام شده در فاز کوتاه مدت، ایمنی غیر سازه ای و سازه انجام خواهد شد. در ساختمان شماره سه ۳۰۰ تخت و شش اتاق عمل جراحی وجود دارند و تمام سعی این بوده تا تمام این بخش ها به یک بیمارستان واحد منتقل شوند و برنامه ریزی ها در این خصوص انجام شده اند.

او افزود: برنامه ریزی شده است تا ایمنی غیر سازه ای نیز انجام شود. تبدیل ساختمان یا بخشی به عنوان موزه در برنامه نبوده است و اطلاعی در این خصوص ندارم.

او گفت: در حال حاضر برخی از بیمارستان ها مشکل ایمنی به دلیل قدمت ساختمان ها و سابقه مراکز درمانی دارند و باید در زمینه ایمن سازی سازه و غیر سازه اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.

یک منبع آگاه گفت: این بیمارستان دارای ۸۶۰ تخت با ضریب اشغال تخت ۸۰ درصدی است. قرار است که کل بیمارستان منتقل شود اما هنوز ابلاغ نکرده اند.

او افزود: یک زمین با متراژ ۱۴ هزار متر مربع در نزدیکی بیمارستان در گذشته خریداری شده است و معتقدم که باید از این زمین برای ساخت بیمارستان استفاده کنند. بیمارستان حضرت رسول یک مرکز درمانی دولتی است .

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار