فریبا پرند گفت: داوطلبان برای انتخاب رشته باید انتخاب های دقیق و درستی داشته باشند تا پس از اعلام نتایج رضایت کافی داشته باشند.
او افزود: در مرحله اول برای انتخاب رشته باید برخی نکات مورد توجه قرار گیرد که خیلی از افراد نسبت به آنها بی تفاوت هستند. اولین عامل که بسیار مهم بوده و به شدت غفلت می شود این است که داوطلبان برای انتخاب رشته تنها به اخذ واحدهای درسی نگاه می کنند، در صورتی که انتخاب رشته به معنای انتخاب شغل و ورود به بازار کار است.
این مشاور تحصیلی ادامه داد: انتخاب رشته نباید تنها از روی احساسات انجام شود. حتما باید به موضع شغلی، درآمد و بازار کار آن توجه کنند.داوطلبان کنکور در وهله اول انتخاب رشته، باید تکلیف خود را مشخص کنند و خواسته ها و برنامه های آینده را در نظر بگیرند، یعنی دقیقا هدف خود را شناسایی کنند تا متناسب با بازار کار و آینده ای که هدفش را دارند انتخاب رشته کنند.
این مشاور تحصیلی گفت: داوطلبان کنکور به هیچ عنوان فکر نکنند که انتخاب رشته را خودشان می توانند انجام دهند، مشورت با مشاور و افراد خیره در این زمینه بسیار مهم است؛ چرا که هر سال دفترچه انتخاب رشته و ظرفیت پذیرش دانشگاه ها تغییر پیدا می کند؛ بنابراین داوطلبان حتما از مشاوران مختص این حوزه جهت انتخاب رشته کمک بگیرند.
پرند گفت: داوطلبان کنکور حتما رشته خود را بر اساس شغل های آینده انتخاب کنند، برخی رشته ها بازار کار ندارند و در حد تئوری هستند و به همین علت دانش آموزان پس از انتخاب رشته سرخورده می شوند؛ بنابراین داوطلبان باید به سمت رشته هایی بروند که مهارت و توانمندی کسب کنند و ذیل آن رشته بتوانند وارد بازار کار شوند یا حداقل توانایی کارآفرینی را داشته باشند.