جلیلی گفت: اتکای ما برای مرمت این بنای تاریخی تنها اعتبارات استانی بود.
سال ۹۹ از محل اعتبارات سال ۹۸، آواربرداری، تخریب و جداسازی الحاقات، تخریب پایههای فرسوده استحکامبخشی پایههای بیرونی بنا، ساخت قالب، تخلیه و حمل آوار به بیرون از محوطه انجام شد.
او گفت: از محل استانی و ردیف متوازن، ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار مصوب شد که خاک برداری، استحکام بخشی بدنه و پایههای بیرونی و ایجاد رینگ خارجی به عمق ۲ متر و شعاع ۴۸ متر انجام شد.
جلیلی در ادامه گفت: سال گذشته از محل اعتبارات ملی ۶۰۰ میلیون تومان در قالب اوراق به مرمت بنا تخصیص یافت و به دنبال آن قراردادی به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان با پیمانکار ذیصلاح مرمت منعقد شد.
او گفت: با توجه به اینکه یخدان میرفتاح در زمینهای کشاورزی قرار گرفته و یخدان در عمق ۶ متری منفی سطح زمین ساخته شده، مصالح بهکار رفته جدار داخلی بنا به عرض ۱ متر و ۲۰ سانتی متر، گل، چینه و کلاف چوبی است که از بین رفته و پوسیده شده بود.
جلیلی گفت: به همین دلیل ناچار شدیم بخش زیادی از این دیواره را تخریب و با فاصله از دیوار اصلی به عمق بیش از چهار متر به متراژ دور گنبد به مساحت ۴۸ متر گودبرداری انجام شود.
جلیلی به ایجاد دیوار سنگی، پایه بتنی در فاصله هر چهار متر، تزریق بتن و ایجاد کمربند بتنی برای افزایش استحکام بخشی بیشتر بنا، اشاره کرد.
او گفت: یک کانال رطوبتگیر نیز برای دفع رطوبت دیواره فوق و تاسیسات ایجاد شده که در زیر خاک و همسطح زمین قرار گرفته است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر میگوید: تاکنون یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان برای مرمت این بنای تاریخی هزینه شده است.
او نوسانات اقتصادی، نبود اعتبارات کافی و تخصیص اعتبار در قالب اوراق را از دلایل اصلی تاخیر در مرمت این بنای تاریخی برشمرد.
او گفت: با کمک و پیگیری نمایندگان مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی و فرماندار ویژه ملایر اعتبارات لازم برای ادامه مرمت بنا جذب و هر چه سریعتر عملیات ساخت طاق گنبد آغاز شود.