مردم استان مرکزی و عاشقان ابا عبدالله الحسین (ع) در شب و روز دهم ماه محرم که به نام عاشورای حسینی معروف است با حضور در مساجد، بقاع متبرکه، حسینیهها و تکیهها برای غربت امام حسین علیه السلام و شهدای دشت کربلا سوگواری و عزاداری کردند.
هر یک از شبهای محرم به نام یکی از شهدا یا شخصیتها یا وقایعی مرتبط با جریان کربلا نام گذاری شده است ومداحان و سخنرانان در دهه محرم روضه و نوحه مرتبط با نامگذاری آن شب را میخوانند.
روز دهم محرم به نام حسین بن علی (ع) الگوی آزادگان جهان. شهامت، ایثار، بردباری، تسلیم، رضا، وفا، فروتنی، شجاعت و پایداری امواج اقیانوس بی منتها است.
اگر این قیام چنین درون مایه ارزشمندی از فضایل انسانی را نداشت، این گونه بر پیشانی تاریخ نمیدرخشید. عاشورا این گونه توانست حصار زمان و مکان را درهم شکند و تاریخ را درنوردد.
در شب و روز دهم محرم مردم استان مرکزی با حضور در هیاتهای عزاداری با سینه زنی، نوحه خوانی و روضه خوانی به یاد شهدای دشت کربلا به خصوص سرور شهیدان اشک ماتم ریختند و یاد کربلا و قیام عاشور را زنده نگه داشتند.
سخنرانان و مبلغان دینی هم با اشاره به تاریخ، روایات و مستندات تاریخی قیام عاشورا را بازگو کردند و هدف قیام امام حسین (ع) و قیام علیه ظلم و ظالم واحیای اسلام ناب محمدی با قیام عاشورا وشهادت سالار شهیدان و پیام رسانی امام سجاد (ع) و حضرت زینب سلام اللله علیها را تشریح کردند.
سخنرانان همچنین به تبیین واقعه عاشورا و شهادت مظلومانه امام حسین علیه السلام و یاران باوفای آن حضرت در صحرای کربلا پرداختند.
مراسم عزاداری امام حسین (ع) همه ساله در ایام محرم در اماکن و فضاهای مختلف شهرها و روستاهای استان مرکزی برگزار میشود و مردم استان مرکزی ارادت خود را به حضرت ابا عبدالحسین (ع) نشان میدهند.