محمد شهرام پرورش گفت: سطح زیر کشت باغات انگور استان ۲۲ هزار و ۹۹ هکتار بوده که بر اساس پیشبینی از این میزان سطح در سال جاری بیش از ۴۲۱ تن محصول برداشت خواهد شد.
او گفت: شهرستان ملایر از مهمترین تولید کنندگان انگور و دارای بیشترین سطح باغهای انگور استان به شمار میرود ضمن اینکه این شهرستان در آذرماه سال ۹۷ به عنوان شهر جهانی انگور به ثبت رسید.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ۵۰ درصد از انگور تولید شده سطح استان همدان به انگور کشمشی اختصاص دارد، که انگور استان همدان علاوه بر تازه خوری و یا تبدیل به کشمش به مشتقاتی از جمله شیره انگور، باسلوق، آبغوره، سرکه، رب انگور و شربت انگور نیز تبدیل میشود.
پرورش تعداد بهره برداران تولید انگور سطح استان همدان را ۲۵ هزار نفر برشمرد و گفت: استان همدان سالیانه دارای بیش از ۳۵ تا ۴۰ هزار تن تولید کشمش است که این میزان کشمش تولید شده علاوه بر مصرف کشور به سایر کشورهای هدف نیز صادر میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: استان همدان از نظر میزان سطح باغات انگور رتبه چهارم و از نظر تولید این محصول رتبه دوم کشور را دارد.
پرورش گفت: از ۲۲ هزار و ۹۹ هکتار سطح تاکستانهای موجود استان از ابتدا تاکنون در ۲۳۳ هکتار از این باغات طرح فراز اجرا شده که از این میزان سطحی افزون بر ۱۵۰ هکتار به باغات ملایر اختصاص دارد.
او گفت: از ۲۳۳ هکتار طرح فراز اجرا شده در باغات استان ۲۰۸ هکتار آن در طی دو یا سه سال گذشته انجام گرفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزایش ۲۰ درصدی از نظر کمیت، افزایش ۵۰درصدی از نظر کیفیت و نیز کاهش ۴۰ درصدی هزینههای کارگری را از جمله مزایای طرح فراز دانست و گفت: افزایش هزینههای کارگری، کاهش عمر اقتصادی، کاهش کیفیت و کمیت محصول به دلیل عدم نفوذ نور کافی در تاج، کاهش کیفیت محصول در صورت وقوع بارندگیهای آخر فصل در زمان رسیدگی میوه از معایب عمده تاکستانها به روش سنتی است.
منبع: ایسنا