تیمی به سرپرستی محققان دانشگاه بوفالو از هدفونهای بلوتوث و یک سیستم هوش مصنوعی برای تشخیص سه بیماری شایع گوش با یک تست صوتی ساده و غیرتهاجمی استفاده کردهاند که از صدای صدای سونار مانند برای ترسیم ساختار گوش استفاده میکند.
سیستم ایر هلث (EarHealth) از هدفونهای بلوتوثی استفاده میکند که با میکروفونهای رو به داخل تقویت شده اند و به یک برنامه گوشی هوشمند متصل هستند.
این هدفون یک سیگنال صوتی به داخل گوش ارسال میکند، سپس میکروفونها نحوه بازتاب سیگنال از طریق کانالهای گوش را ضبط میکنند و سیستم را قادر میسازد تا پروفایلی از شکل منحصر به فرد گوش داخلی هر کاربر ایجاد کند.
در حالی که کاربر سالم است، برای ایجاد یک خط مبنا، یک مطالعه انجام میشود و سپس همان آزمایش به صورت دورهای برای جستجوی تغییرات انجام میشود.
در آزمایشهای انسانی با استفاده از ۹۲ داوطلب، این سیستم توانست سه بیماری رایج را که هندسه گوش را تغییر میدهند، تنها با بررسی تغییرات در هندسه گوش داخلی، با دقت ۸۲.۶ درصد تشخیص دهد.
سه بیماری که شناسایی کرد عبارتند از انسداد جرم گوش، پارگی پرده گوش و یک عفونت شایع گوش به نام اوستیت مدیا.
هدفون هوشمند، در بسیاری از موارد توانست، بیماریها را مدتها قبل از اینکه به عنوان مشکلات جدی مطرح شود شناسایی کند.
دکتر ژان پنگ جین، نویسنده ارشد مطالعه منتشر شده گفت: با EarHealth، ما اولین سیستم مبتنی بر هدفون را توسعه دادهایم.
این دستگاه اولین سیستم مبتنی بر هدفون که وضعیت سلامت گوش را به روشی موثر، مقرون به صرفه و کاربرپسند نظارت میکند، است.
از آنجایی که پتانسیل تشخیص این عارضهها را دارد، میتواند سلامت بسیاری از افراد را تا حد زیادی بهبود بخشد.
محققان میگویند: با بررسی اینکه چگونه موهای گوش، التهاب پرده گوش و سایر عوامل ممکن است در خواندن نقش داشته باشند، در حال کار برای بهبود دقت سیستم هستند.
اما به نظر میرسد این سیستم به اندازه کافی موثر، مقرون به صرفه و کاربرپسند باشد تا بتواند به طور گسترده برای معاینات منظم و بسیار سریع گوش مورد استفاده قرار گیرد.
منبع: سایت نیواطلس منتشره از دانشگاه بوفالو