مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از پایداری وضعیت آبی ۱۷۷ روستا و چهار شهر آسیب دیده از سیلاب با اقدام فوری نیروهای عملیاتی این شرکت خبر داد.

علیرضا قاسمی  با اشاره به برخی از اقدامات مورد نیاز پیش از وقوع سیل بیان کرد: با توجه به پیش‌بینی‌ها، تمامی مخازن ذخیره آب با تمام ظرفیت در مدار قرار گرفت تا در صورت قطعی برق یا خارج شدن چاه‌ها از مدار بهره‌برداری، توزیع آب از طریق مخازن صورت پذیرد.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی بهداشت آب مورد توجه است، افزود: همچنین جهت تأمین و پایداری کیفیت بهداشت آب، قبل از شروع سیلاب پودر کلر به تمامی نقاط ارسال شد و جلوگیری از خسارت به تاسیسات با آماده‌باش کامل تجهیزات الکتریکال، مکانیکال و ماشین‌آلات سبک و سنگین صورت گرفت.

مدیرعامل آبفا سیستان و بلوچستان ادامه داد: در پی بارش‌ها و وقوع سیل بویژه در جنوب استان، نسبت به خاموش کردن تمامی چاه‌هایی که در بستر رودخانه در مدار قرار داشتند، اقدام شد تا از بالارفتن کدورت آب ورودی به مخازن جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب به سایر ارگان‌های درگیر سیلاب نیز کمک کرد، ادامه داد: همچنین ۲۲ تیم عملیاتی سبک و سنگین در مرکز و جنوب استان استقرار پیدا کردند تا پایداری آب در شبکه‌های آب آشامیدنی شهری و روستایی استمرار داشته باشد و خسارات و آسیب‌های وارده در کوتاه‌ترین زمان ممکن برطرف شود و اختلالی در خدمات‌رسانی وارد نشود.

قاسمی با اشاره به خسارت‌های سیل گفت: بخشی از خطوط انتقال، شبکه‌های توزیع و تأسیسات تأمین و پمپاژ آب در ۱۸۰ روستای استان آسیب دید که در کوتاه‌ترین زمان ممکن با توجه به آمادگی نیروهای عملیاتی، ترمیم و آب پایدار برقرار شد و تنها در سه روستا تا زمان فروکش آب امکان اصلاح خطوط وجود ندارد و موقتاً آبرسانی سیار صورت می‌گیرد.

وی اظهارداشت: بر اساس بررسی‌های اولیه، حدود ۵۰۰ میلیارد ریال در حوزه آب و حدود ۸۰ میلیارد ریال در بخش فاضلاب به تاسیسات خسارت وارد شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات انجام شده پس از بارندگی‌های سامانه مونسون گفت: در شهرهای زاهدان و کنارک نسبت به دفع روان‌آب‌ها و گل‌ولای حاصل از بارندگی از طریق شبکه فاضلاب و پمپ‌های لجن‌کش اقدام و شبکه فاضلاب پس از دفع گل‌ولای حاصل از بارندگی شست‌وشو شد.

وی به تشریح وضعیت مناطق سیل‌زده در سطح استان پرداخت و گفت: در تفتان بارش شدید باران و طغیان رودخانه‌های محلی منجر به آبگرفتگی روستاهای میرآباد، نازیل و مجتمع ۶۳ روستایی گوهرکوه در سطح شهرستان شد که با تلاش شبانه‌روزی امور آب شهرستان و تیم‌های عملیاتی نسبت به رفع آبگرفتگی اقدامات لازم صورت گرفت.

قاسمی با اشاره به آخرین وضعیت شهرستان ایرانشهر بیان کرد: بر اثر طغیان رودخانه دامن ایرانشهر خطوط انتقال آب روستاهای دامن، پیران و در پی تند باد شدید در منطقه سمسور بزمان بخشی از حصار ۲ حلقه چاه تخریب که با توجه به فروکش کردن آب رودخانه، ترمیم موقتی خطوط انتقال انجام و راه اندازی شد.

وی گفت: در سراوان هم طغیان رودخانه‌های محلی باعث ورود گل‌ولای به چاه‌ها شد که با توجه به عدم دسترسی به محل چاه‌ها آب‌رسانی به صورت سیار با استفاده از چاه‌های محلی انجام شد.

به گفته این مقام مسوول، همچنین طغیان رودخانه محلی در شهرستان سیب و سوران منجر به تخریب و ورود گل‌ولای به چاه‌های روستاهای کله‌گیری، کله‌سری، چشمک، کلوکی، کنت و آدرناگ شد که به علت عدم دسترسی به محل چاه امکان راه اندازی وجود نداشت و آبرسانی به صورت سیار و با استفاده از چاه‌های محلی صورت گرفت.

وی افزود: در مهرستان بر اثر طغیان رودخانه‌های محلی خطوط انتقال آب روستاهای آشار و شکانچان و کهن‌مگار تخریب و با اقدام‌های صورت گرفته به صورت موقت ترمیم و راه اندازی شد.

قاسمی اظهار کرد: در اثر بارندگی شدید در بالادست رودخانه سرباز و طغیان رودخانه خطوط انتقال آب روستاهای بندک، کریم آباد، پیردان، گورد باتک، بختک‌بالا و پایین، نسکند ،کارچان، بندان، دزبگان، اسلام‌آباد میرزمین، کدان، کوشکورد، نصیرآباد، سه مچان تخریب و در نهایت به صورت موقت ترمیم و راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه طغیان رودخانه سرباز باعث ورود گل‌ولای به منابع آب شد، گفت: برخی از خطوط انتقال آب روستاهای دپ، پراهین گواش، جنگل، لهاباد، نظرآباد، چراغان، کرائی‌کور، کزور دپ، مجتمع زردبن، مجتمع سهمان و نوبند و مجتمع سولدان شهرستان راسک نیز تخریب شد که خطوط انتقال به صورت موقت راه‌اندازی و چاه‌ها بعد از فروکش کردن سیلاب وارد مدار بهره‌برداری شدند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدام‌های صورت گرفته در شهرستان قصرقند هم گفت: طغیان رودخانه کاجو منجر به تخریب خطوط انتقال آب روستاهای حاجی‌آباد دزفول و چوت آباد شد که به علت عدم فروکش آب رودخانه امکان ترمیم وجود نداشت و آبرسانی به صورت سیار صورت می‌پذیرفت.

به گفته قاسمی، بر اثر بارندگی‌های اخیر و طغیان رودخانه کهیر خط انتقال آب مجتمع هفت روستایی حیدرآباد و در پی طغیان رودخانه سرگان خط انتقال مجتمع روستایی سرگان و مجتمع روستایی پزم دچار آسیب شد که پس از فروکش کردن آب و تلاش شبانه‌روزی امور آب شهرستان و تیم‌های عملیاتی استان نسبت به رفع آسیب به خط انتقال اقدامات لازم صورت گرفت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.