سید مجتبی موسوی نائینی گفت: دِبی پایه رودخانه زاینده رود تا پیش از بارندگیهای اخیر بین ۱۲ تا ۱۵ مترمکعب بر ثانیه بود که در پی بارشهای موسمی افزایش یافت و تاکنون نیز به دبی پایه نرسیده است.
او افزود: هم اکنون ورودی آب به سد زاینده رود ۱۷ مترمکعب بر ثانیه و خروجی از آن ۲۷ مترمکعب بر ثانیه و ذخیره سد ۲۷۳ میلیون مترمکعب است.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از سد زاینده رود خاطرنشان کرد: با توجه به دبی کنونی رودخانه و ورودی به سد احتمال دارد آورد سیلابهای اخیر به سد زاینده رود در مجموع به ۱۳ یا ۱۴ میلیون مترمکعب برسد، اما به ۲۴ میلیون مترمکعبی که پیش از بارندگیها کارشناسان منابع آب برآورد کرده بودند، نخواهد رسید.
موسوی نائینی ابراز داشت: از بازه ششم مردادماه تاکنون در مجموع بیش از ۱۲ میلیون مترمکعب سیلاب وارد سد مخزنی زاینده رود شده است.
او تصریح کرد: با توجه به وضعیت ذخیره سد زاینده رود، کماکان مدیریت مصرف در همه بخشها اعم از شرب و بهداشت، کشاورزی و صنعت ضروری است.
سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
منبع:مهر