حیدر صفرپور در نشست خبری ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ماه محرم و گرامیداشت ایام هفته خبرنگار، گفت: برگزاری این جلسه با این هدف بود که قدرشناسی خود را نسبت به فعالان حوزه رسانه، متذکر شویم و تاکید کنیم که یاد و خاطره شهدای عرصه رسانه هیچ گاه فراموش نخواهد شد و سربلندی کشور ما در عرصههای بین المللی، مرهون این جانفشانی هاست.
او گفت: امروز نیز فعالان رسانه ادامه دهنده مسیر شهدای این عرصه هستند و آگاهی بخشی و روشنگری در جامعه، یکی از چیزهای مهمی است که ما را در اعتلای جایگاه ورزش و انجام هر چه بهتر مسئولیت هایمان همراهی میکند.
صفرپور مهمترین دغدغه خود را بازگرداندن فارس به جایگاه واقعی خود در ورزش دانست و گفت: با توجه به سبقه و پشتوانه قوی و غنی که ورزش فارس داشته، این امیدواری وجود دارد که بتوانیم به زودی به آن جایی که شایستگی اش را داریم، برسیم. هر چند در این زمینه با مشکلات گستردهای مواجه هستیم، از جمله این که در میانه پنجمین ماه سال ۱۴۰۱ حتی یک ریال اعتباری که باید برای حمایت از هیئتهای ورزشی و شهرستانها داشته باشیم، دریافت نکرده ایم.
او گفت: ما در ورزش فارس با چند نکته شاخص مواجهیم که سرعت حرکتمان را کم میکند، اما امروز با افتخار عرض میکنم که با وجود همه این مسائل، با همت جمعی همکاران و هیئتهای ورزشی، طی شش ماه گذشته که توفیق حضور در این مسند را داشته ام، ۷۳ اعزام بین المللی داشته، ۷۱ مقام را در این میادین کسب کرده ایم، ۳۱۰ ورزشکار ما به اردوهای مختلف تیمهای ملی دعوت شده اند، ۲۰۶ اعزام را به انواع مسابقات مختلف در سطح کشور داشته ایم، ۲۲۰ میزبانی مسابقات کشوری را به عهده گرفته ایم و ۲۰ میزبانی تیمهای ملی را هم پذیرفته ایم. همچنین حدود ۲۰۰ برنامه همگانی را در جای جای استان پهناور فارس شاهد بوده ایم که اینها ناشی از تلاش و همت مضاعف همکاران عزیز بنده بوده است.
صفرپوربا اشاره به اینکه بیشترین پروژههای ناتمامِ کشور در استان فارس وجود دارد، گفت تا پایان سال ۱۴۰۰ قریب به ۴۲۰ پروژه ناتمام در کل استان داشتیم که طی ۶ ماه گذشته ۴۷ پروژه را توانستیم به بهره برداری برسانیم و ۲۵ پروژه را نیز در هفته دولت افتتاح خواهیم کرد. در ابتدای سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۳۰ مناقصه برای اجرای پروژههای ورزشی درسطح استان برگزار شده که این حجم از برگزاری مناقصه و سرعت در روند تکمیل پروژه ها، در سطح کشور کم نظیر بوده است.
وی درباره میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژههای ورزشی استان گفت: در یک برآورد تخمینی که با همکاری معاونت فنی عمرانی استانداری انجام دادیم، با شرایط حال حاضر بیش از ۲ هزار ملیارد تومان برای تکمیل پروژههای ناتمام در استان فارس نیاز است که تامین آن به زمان طولانی نیاز دارد. در این راستا نیاز داریم که نمایندگان محترم مجلس همکاری جدی تری با ما داشته باشند و از تعریف پروژههای جدیدی که ردیف اعتباری آنها از ابتدا تا تکمیل، مشخص نشده دوری کنند و همه با هم اولویتمان را بر تکمیل پروژههای ناتمام بگذاریم.
صفرپور در ادامه به وضعیت ناگوار زیرساختهای ورزشی در سطح شهر شیراز اشاره و اضافه کرد: تقریبا تمامی فضاهای ورزشی شهر شیراز، یا مستهلک شده اند یا دارند به سمت غیرقابل بهره برداری بودن میروند! اگر به موقع به داد اینها نرسیم، در یک بازه زمانی تمامی این زیرساختها از بین میروند. اگر در گذشته و در طول هر سال حتی یک پروژه را بازسازی کرده بودیم، امروز با این حجم عظیم سالنهای فرسوده مواجه نبودیم. مبلغ اعتبارات عمرانی ما هم انقدر نیست که بتوانیم در یک سال، همه این سالنها را بازسازی کنیم.
او در ادامه به مسئله فروش امتیاز تیم فوتبال قشقایی و انتقال آن به خارج از فارس نیز اشاره کرد و گفت: باید از تمامی کسانی که در دوران مختلف به نام استان فارس تیم داری کرده اند یا به هر طریق خدمتی به ورزش این خطه کرده اند، تشکر کرد و قدردان همه بود.
صفرپور گفت: اما اداره کل ورزش استان نمیتواند در قبال باشگاهی که خصوصی اداره میشود، اختیار چندانی داشته باشد. بنده بارها با مالک این باشگاه صحبت کردم و گفتم که اداره کل تا بالاترین حد توانش برای حمایت از این تیم و همه تیمهای استان آماده است، اما ایشان گفت زندگی شخصی اش دچار چالش شده و چارهای جز فروش این تیم ندارد. اداره کل هم نه منابع مالی برای تامین هزینههای یک تیم حرفهای را دارد و نه میتواند در این زمینه کمکی به تیمهای حرفهای بکند. با این وجود تمام تلاشمان را کردیم که ایشان را راضی به ادامه کار کنیم یا ایشان را قانع کنیم که امتیاز را به یکی از خریداران داخل استان واگذار کند، اما وقتی میگویند از خارج استان پیشنهاد چندبرابری دارند، ما به هیچ عنوان نمیتوانیم جلوی آنها را بگیریم و کاری از دستمان ساخته نیست.
صفرپورهمچنین به خطر فروش امتیاز تیم هندبال شهید شاملی کازرون نیز گفت: از این تیم نیز تا حد توان حمایت شده، اما هیچ کس نمیتواند انتظار داشته باشد که ما در عرصه حرفهای منابع مالی را اختیار این تیمها بگذاریم. در جلسه اخیری هم که در همین راستا داشتیم، عنوان کردم که هر آنچه در زمینه تسهیل کارهای اقتصادی و سرمایه گذاری مالک محترم باشگاه که بتواند پشتوانه تیمداری ایشان باشد، انجام خواهد شد. نه تنها برای ایشان بلکه برای هر عزیزی که در این عرصه بخواهد فعالیت کند، این زمینهها مهیاست تا بتوانند فعالیت در عرصه ورزش را تداوم بدهند. فدراسیون هم با ایشان همکاری لازم را داشته و با توجه به صحبتهایی که داشتیم، خوش بین هستم که تیم شهید شاملی کازرون به فعالیت خود در ورزش حرفهای ادامه بدهد. اما در نهایت، اختیار باشگاه خصوصی با مالک آن است و ما نیز بر اساس وظیفه، پیگیریهای لازم را انجام میدهیم.
مدیرکل ورزش استان در خصوص وضعیت پروژههای بزرگ ورزشی که در سالهای گذشته افتتاح شده، اما هنوز به بهره برداری نرسیده است، گفت: برای این نوع افتتاحها تنها میتوان واژه "سوری" را به کار برد. مفهوم افتتاح، یعنی قابل بهره برداری بودن پروژه. اما متاسفانه ورزشگاههای بزرگ ما همچنان با ایرادهای بزرگی مواجهاند. ایرادهایی که البته غیرقابل رفع شدن نیست، اما نیاز به ارادهای جدی دارند.
او گفت: این اراده از سال گذشته به وجود آمده، اما هنوز به مرحله عمل نرسیده. متاسفانه بعضی مواقع در فضای مجازی با هجمههایی مواجه میشویم که منصفانه نیستند. ورزشگاه شش هزار نفری حتی به صورت موقت هم تحویل استان نشده و به طور کامل در اختیار شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور است. ورزشگاه شیک و زیبایی که در صورت رفع ایرادها، محل مناسبی برای برگزاری رقابتهای بزرگ در شهر شیراز است و با پیگیریهایی که آقای استاندار انجام داده اند، امیدواریم به زودی به مرحله تکمیل و بهره برداری برسد.
صفرپور درباره ورزشگاه پارس نیز گفت: شرکت توسعه مدعی است که در سال ۹۶ این ورزشگاه به استان تحویل قطعی شده، اما سال گذشته آقای استاندار گفتند که هر کسی این ورزشگاه را تحویل قطعی گرفته، باید به مراجع قضایی تحویل شود! چون اصلا قابلیت تحویل قطعی شدن نداشته و تنها بخشهایی از استادیوم تحویل قطعی شده است.
مدیرکل ورزش و جوانان فارس گفت: چمن ورزشگاه پارس سال گذشته به پیمانکار تحویل داده شده و قرار بود در دی ماه آن را تحویل دهد که این اتفاق نیفتاد. ایشان از ما فرصت خواست که تا پایان اردیبهشت ماه این کار را انجام دهد، اما باز هم نشد. دیدیم میگویند در تابستان گرما عامل خرابی چمن است و در زمستان هم سرما! این سوال پیش میآید که پس در خوزستان یا تبریز چطور چمن را نگهداری میکنند؟ اگر قرار باشد روال کار به این شکل باشد، هیچ گاه به نتیجه نمیرسیم. تیمهای فنی و کارشناسی اداره کل هم موضوع را بررسی کرده و حتی خاک استادیوم را آزمایش کردند. یک تیم دانشگاهی را هم برای بررسیهای لازم مامور کردیم. در نهایت، همین امروز هم این چمن به وضعیت مطلوبی نرسیده و قابلیت تحویل موقت هم ندارد؛ بنابراین روند قانونی کار در حال انجام است تا انشالله تصمیم جدیدی برای این پروژه بزرگ و مهم ورزشی استان گرفته شود.