مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: با بارش‌های سیل آسا در استان، تنها یک درصد از بافت تاریخی یزد آسیب دیده است.

 

آخوندی گفت: حدود ۲۰۰ اثر تاریخی استان و منازل مردم دچار خسارت شدند که برآوردی که صورت گرفته پیش از هزار و سیصد و پنجاه میلیارد تومان خسارت به تاسیات گردشگری، زیر ساخت‌ها و همچنین بحث‌های تاریخی استان صورت گرفته است.

او می‌گوید: عمده خسارت وارد شده به منازلی بود که خالی از سکنه بودند یا مرمت غیر اصولی شده بود این در حالیست که منازلی که افراد در آن‌ها حضور داشتند خیلی خسارتی وارد نشده است.

آخوندی گفت: در زمان کوتاهی نسبت به پایش و تعیین خسارت اقدام می‌شود و پس از تعیین اعتباری که از سوی هییت وزیران صورت می‌گیرد نسبت به مرمت و احیای خانه‌ها اقدام شود.

به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد روزانه بیست مجوز ساخت وساز در بافت تاریخی یزد صادر می‌شود، ساخت منزل در بافت تاریخی دارای یکسری اصول و استاندارد‌های است که اگر رعایت شود هیچ گونه مشکلی وجود ندارد و حتی تسهیلات نیز پرداخت می‌شود و این نکته حائز اهمیت است که میراث فرهنگی جلوی هیچ گونه ساخت ساز را در بافت تاریخی نمی‌گیرد، ولی با هرنوع مصالح و نقشه‌ای موافقت نمی‌شود.

شهردار بافت تاریخی یزد گفت: به علت موقعیت منطقه بافت تاریخی یزد و ورود سیل آب و سر ریز از مناطق سه و چهار داشتیم، علی رغم اینکه چا‌های جذبی ما فعال بودند و برای دفع آب‌های سطحی نیز اقدامات پیشگیرانه از قبل برنامه ریزی شده بود خصوصا بعد از بارانی که در اردیبهشت ماه سال جاری تقریبا دو برابر متوسط سالانه در چهار دهه اخیر این حجم از بارندگی در یک روز داشتیم.

او می‌گوید: خرابی‌هایی که در سطح شهر مربوط به بافت تاریخی بوده به علت اینکه ساز‌های ساختمان‌ها خشتی، فرسوده و سنتی بوده است.

به گفته نقوی: امکان تاریخی، گردشگری و مذهبی همانند میدان امیرچقماق، مسجد جامع از قبل نسبت به ایمن سازی این بنا‌ها با همکاری میراث فرهنگی انجام شده بود و در این امکان کمترین خسارت را شاهد بودیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.