مجید دهقانیزاده گفت: توسعه کیفی بخش کشاورزی با تاکید بر دانش بومی، ارتقای سطح فنآوری و توسعه زنجیرههای ارزش از اهداف بنیادین برنامه تحولی یزد نوین در بخش کشاورزی است.
به گفته او استان یزد بخش کشاورزی علیرغم تمام تنگناها و محرومیت های استان در حوزه منابع طبیعی با داشتن حداقلهای منابع آبی پیشرو است و اصالت کشاورزی استان مبتنی بر بهرهوری نسبی بالا در مقایسه با سایر مناطق کشور است و کشتهای جایگزین به عنوان یک تحول اساسی و اثربخش در استان مطرح است.
او می گوید: استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود در این بخش به خوبی از سوی بهرهبرداران، سیاستگذاران و برنامهریزان مدنظر و امیدوار کننده است.
ادهقانیزاده گفت: استان یزد توسعه کمی کشاورزی ندارد و به سمت توسعه کشاورزی کیفی مبتنی بر حداکثرسازی بهرهوری و استفاده از منابع و عوامل و ایجاد ارزش افزوده قدم برمیدارد.
به گفته او باید بخش کشاورزی استان را در کشور به عنوان بخشی پیشرو در حوزههای اقتصادی و ایجاد ارزش افزوده و بهینهسازی مصرف منابع به عنوان الگویی برای سایر استانها معرفی کنیم.
دهقانیزاده گفت: این بدان مفهوم است که افزایش سهم استان در بخش کشاورزی به معنای توسعه سطح زیر کشت در یزد نیست و این به مفهوم بهرهبرداری از روشهای ارتقای بهرهوری و استفاده درست از منابع و حرکت به سمت فعالیتها و کشتهای مزیتدار با ارزش افزوده بالاتری است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد گفت: اصلاح نژادی، به زراعی و حرکت به سمت کشتهای با ارزش افزوده بالا و توسعه ارزش افزوده در قالب محصولات مزیتدار در بخش کشاورزی در استان مطرح بود که پروژههای یزد نوین نیز بر همین اساس تدوین شده است.
دهقانیزاده گفت: با پشتیبانی دستگاههای ذیربط در بخش کشاورزی میتوان اقدامات خوب و ارزندهای در حوزه کشاورزی استان داشته و نتایج اثر گذار آن را در سبد غذایی، کمک به ایجاد اشتغال و بهرهبرداری در مناطق محروم و حاشیهای شهرها و روستاها شاهد باشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد، حفظ کشاورزی را حفظ حیات استان عنوان کرد که باید در ذیل برنامههای استان دیده و پیگیری شود.