معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: امسال از سوی صندوق‌های خیریه، ۶۲۱ میلیون تومان برای درمان یک هزار و ۲۴۹ بیمار خاص در استان پرداخت شده است.

رضا محمدی اظهار داشت: طرح دارویاری از ۲۳ تیرماه آغاز شد و در این زمینه با توجه به حذف ارز ترجیحی دارو و بحث عدم پرداخت از جیب مردم، پوشش بیمه سلامت برای افراد فاقد بیمه به‌‎صورت رایگان تا سه ماه صورت گرفت و ادامه رایگان آن برای دهک‌های پایین و دریافت مبالغی از دهک‌های بالاتر ازجمله اقدامات است.

وی افزود: بهرمندی از یارانه دارو برای تمامی دهک‌ها، دسترسی آسان افراد به دارو، اجرای نسخه الکترونیکی و نسخه‌پیچی الکترونیکی به‌صورت ۱۰۰ درصدی، جلوگیری از قاچاق معکوس دارو، افزایش کیفیت دارو و... از دیگر مزایای اجرای طرح دارویار به شمار می‌رود.

محمدی اضافه کرد: ۱۱۹ قلم دارو برای بیماران اوتیسم تا زیر ۱۲ سال از سوی بیمه پوشش داده می‌شد و با وجود اینکه در جریان تغییر قیمت‌ها افزایشی نداشت، اما مصوب شده است که به‌طور کامل زیر پوشش قرار گیرد.


بیشتر بخوانید


وی گفت: بیمه مابه‌التفاوت افزایش قیمت دارو‌های بیماران دیابتی، قلبی و عروقی را زیر پوشش قرار می‌دهد و در مورد دارو‌های مکمل با وجود اینکه ارز ترجیحی نداشته‌اند، وزارتخانه اقدام به قیمت‌گذاری کرده و بنابراین قیمت آن کاهش خواهد داشت.

محمدی اظهار داشت: از روز شروع طرح دارویار با داروخانه‌ها تشکیل جلسه داده و بروزرسانی برنامه‌ها در دستور کار قرار گرفت و در چند روز ابتدایی کلیه اقدامات صورت گرفته و تغییرات در داروخانه‌ها انجام شد.

وی تصریح کرد: در این مدت ۳۰ مورد بازرسی از سازمان‌های بیمه‌گر و به‌روزرسانی برنامه‌های بیمارستان‌ها انجام شده است و از این پس هیچ بیماری نباید برای دارو در بیمارستان‌ها مبلغ اضافی پرداخت کند.

محمدی با اشاره به ۱۴۲ مورد بازرسی از ۱۱۳ داروخانه زیر پوشش، گفت: نگرانی داروخانه‌ها از این است که روند پرداخت مازاد هزینه‌ها از سوی بیمه‌ها صورت نگیرد، اما پیگیری‌ها برای تداوم این موضوع در برنامه قرار دارد.

وی از ارائه خدمات در ۱۱۳ داروخانه استان خبر داد و افزود: از این تعداد ۹۷ داروخانه روزانه، ۱۶ داروخانه شبانه‌روزی و ۱۱ داروخانه بیمارستانی است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: کمبود‌های دارویی روزانه پایش می‌شود، در چهارمحال و بختیاری ۵۴ قلم و در کشور ۷۳ قلم دارو با کمبود مواجه است و اطلاعات بعد از پایش به سازمان غذا و دارو ابلاغ می‌شود و به این ترتیب کمبود‌ها از استان‌های دیگر و یا از تهران تامین و سهیمه در اختیار استان قرار داده می‌شود.

محمدی اظهار داشت: شماره‌های ۳۳۳۳۵۵۱۱، ۳۳۳۴۲۴۱۳ و ۱۹۰ (۲۴ ساعته) درخصوص کمبود‌های دارویی پاسخگوی شهروندان هستند و بیماران را راهنمایی خواهند کرد.

وی گفت: برای حمایت از بیماران خاص صندوق‌هایی درنظر گرفته شده است که هزینه‌های بیماران سرطانی را تامین می‌کنند و پارسال یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان برای چهار هزار و ۸۱۶ بیمار پرداخت شده است، همچنین امسال برای یک هزار و ۲۴۹ بیمار ۶۲۱ میلیون تومان پرداخت شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با تاکید بر اینکه خیران در چهارمحال و بختیاری بیشتر در ساخت فضا‌های فیزیکی ورود کرده‌اند، ادامه داد: بسیاری از بیماران برای درمان و تامین هزینه‌های خود به کمک خیران نیاز دارند و بهتر است در این زمینه فرهنگ‌سازی صورت گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.