مردم استان مرکزی در شب چهارم ماه عزای حسینی، در سوگ حضرت حر، عون و محمد علیهم السلام عزاداری کردند.

مردم استان مرکزی و عاشقان ابا عبدالحسین (ع) در شب چهارم محرم با حضور در مساجد، بقاع متبرکه، حسینیه‌ها و تکیه‌ها آغاز کرده و برای غربت شهدای دشت کربلا سوگواری و عزاداری کردند.

هر یک از شب‌های محرم به نام یکی از شهدا یا شخصیت‌ها یا وقایعی مرتبط با جریان کربلا نام گذاری شده است ومداحان و سخنرانان در دهه محرم روضه و نوحه مرتبط با نامگذاری آن شب را می‌خوانند.

روز چهارم محرم به نام حضرت حر علیه السلام آزاده دشت کربلا و حضرت عون و محمد علیهم السلام
فرزندان حضرت زینب سلام الله علی‌ها نامگذاری شده است.

حضرت حر علیه السلام الگوی توبه و حقیقت جویی است که در آغاز برخورد با امام حسین (ع) چنین جایگاه وارسته‌ای نداشت و به گفته خودش مأمور بود و معذور! اما ادب و تواضعش در مقابل سالار شهیدان، سبب رهایی او از بند دنیا شد.

حضرت حر علیه السلام با ژرف بینی، حق را بر باطل ترجیح داد و پیشانی پشیمانی بر سجده گاه توبه فرود آورد و الگوی توبه برای خطاکاران شد.

حضرت زینب با اجازه شوهرش عبدالله بن جعفر به کربلا رفت

عبدالله بن جعفرهمسر حضرت زینب (س) که به دلیل نا توانی نتوانست در رکاب امام حسین علیه السلام باشد نه تنها به حضرت زینب (س) اجازه حضور در کربلا را داد، بلکه به دو فرزند خویش حضرت عون و محمد علیهم السلام اجازه داد همراه مادرشان به کربلا بروند.

عبدالله بن جعفر بعد از واقعه کربلا می‌گوید: به خدا سوگند! خودم نیز آرزوداشتم در کربلا حضور داشتم، در رکاب او (حسین) می‌جنگیدم تا شهید شوم؛ زیرا او شایسته است جان فدایش شود؛ شهادت حسین به ما عزّت بخشید و اگر چه نتوانستم در رکاب حسین فداکاری کنم، اما فرزندانم با جانبازی خود حسین (ع) را خوب یاری کردند.

اباعبدالله الحسین (ع) از همان آغاز حرکت با حوادث گوناگونی از جمله بی وفایی کوفیان و تعقیب شدن از سوی سپاهیان دشمن روبه رو شد، اما با این حال از ادامة راه منصرف نشد و هم چنان استوار ماند و در این راه به شهادت رسید و آموزگار بزرگ پایداری شد.

در شب چهارم محرم مردم استان مرکزی با حضور در هیات‌های عزاداری با سینه زنی، نوحه خوانی و روضه خوانی به یاد شهدای دشت کربلا به خصوص سرور شهیدان اشک ماتم ریختند و یاد کربلا و قیام عاشور را زنده نگه داشتند.

سخنرانان و مبلغان دینی هم با اشاره به تاریخ، روایات و مستندات تاریخی قیام عاشورا را بازگو کردند و هدف قیام امام حسین (ع) و قیام علیه ظلم و ظالم واحیای اسلام ناب محمدی با قیام عاشورا وشهادت سالار شهیدان و پیام رسانی امام سجاد (ع) و حضرت زینب سلام اللله علی‌ها را تشریح کردند.

سخنرانان همچنین به تبیین واقعه عاشورا و شهادت مظلومانه امام حسین علیه السلام و یاران باوفای آن حضرت در صحرای کربلا پرداختند.

مراسم عزاداری امام حسین (ع) همه ساله در ایام محرم در اماکن و فضا‌های مختلف شهر‌ها و روستا‌های استان مرکزی برگزار می‌شود و مردم استان مرکزی ارادت خود را به حضرت ابا عبدالحسین (ع) نشان می‌دهند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.