یک روانشناس ورزشی در خصوص اتفاقات هالک ایرانی صحبت و تاکید کرد نباید او را در قالب ورزشکار تحلیل کرد.

غفار تشکری درباره وضعیت عجیب سجاد غریبی ملقب به هالک ایرانی و شرایط فاجعه‌باری که به وجود آورده، اظهارداشت: این‌ها از رفتار‌های شوآفی و شخصیت بیمارگونه می‌آید که نمی‌توان در قالب روانشناسی ورزشی تحلیل کرد. سجاد غریبی را باید با دلقک‌های اینستاگرامی مقایسه کنیم نه در قالب یک ورزشکار چرا که او حتی در قالب مبارز حرفه‌ای نیست و در قالب ورزش قرار نمی‌گیرد.

این روانشناس ورزشی ادامه داد: کلیت رفتار را بخواهیم در نظر بگیریم این است که غریبی به دنبال حیات و زنده ماندنش، فضای مجازی را از ابتدا نشان داده است. وقتی ورزش شما حرفه‌ای نیست و جلوه نمایی می‌کنید پس دنبال چیز دیگری هستید. مبارزه اول و فیلم‌های پشت پرده این شخصیت نشان داد او دنبال فالوئر جمع کردن است. چیزی بیشتر از این نباید انتظار داشت و نباید در قالب ورزش به این موضوع نگاه کرد. به نظر می‌رسد به فاصله کوتاه مدیر برنامه‌هایی که دارد رویداد‌هایی را برای او برنامه ریزی می‌کنند تا خط سیر فراموش نشدن طی شود و برایش مهم نیست با ضعیف شدن نشان داده شود بلکه برای سجاد غریبی مهم «بودن» است.

تشکری با بیان اینکه شما می‌توانید این را مبارز حرفه‌ای و او را رزمی کار به حساب بیاورید، خاطرنشان کرد: تولد این آدم در فضای اینستاگرام و ویدئو‌های دست کاری شده بود. کسی پشت اوست که سرمایه گذاری و با چند مبارزه خارجی برای جذب اسپانسر اقدام می‌کند بنابراین اصلا نباید در قالب روانشناسی ورزشی صحبت کرد بلکه در قالب روانی باید بحث شود.

وی در خصوص تاثیر رفتار این فرد روی نوجوانان و جوانان، تصریح کرد: الگوسازی در نوجوانان و جوانان شکل می‌گیرد مثل سریال یاغی. وقتی این سریال پخش شد مراجعه نونهالان به باشگاه‌های کشتی زیاد شده است. مثلا وقتی فوتبالیستی پررنگ می‌شود همین طور است و مراجعه به باشگاه‌های فوتبال زیاد می‌شود. قطعا این اتفاقات تاثیر منفی دارد، اما شما می‌دانید با رشد اینستاگرامی نمی‌توان هیچ وقت موفق شد. کسی مثل سجاد غریبی که دنبال فضای مجازی است شکست و باخت برایش تاثیری ندارد و کسی که او را الگو انتخاب کند تاثیر منفی را می‌گیرد، چون یک باوری فرو می‌ریزد، اما اینکه چه باید بکنیم این است که خانواده‌ها نقش مهمی دارند.

تشکری گفت: نمی‌گویم نوجوانان و جوانان فقط افراد موفق را دنبال کنند بلکه اول توانمندی خود را بسنجند و ببینند الگو‌ها چطور رفتار می‌کنند و مطابق آن در مورد خودشان رفتار کنند. کتاب معجزه ذهن در همین موضوع است که ورزشکاران چطور فکر می‌کنند؟ آن‌ها هم بر خلاف آنچه ما فکر می‌کنیم مثل ما هستند، مشکل دارند، استرس می‌گیرند و اینکه چطور رفتار می‌کنند هم مثل همه آدم هاست. آموزش ما از پایه غلط است و همین باعث می‌شود چنین افرادی در فضای مجازی پررنگ شوند.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حجت
۱۳:۰۰ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
هالک، خخخخخخخ، هالک نیستو پهلوان دنبه هستش
Iran (Islamic Republic of)
حسین مالمیر
۱۵:۵۲ ۱۱ مرداد ۱۴۰۱
بابا این آقا دلقکه حیف وقت و خبر خیلی بیکارید از این خبر میزارید ولش کنید تو حال خودش باشه
Iran (Islamic Republic of)
7891
۱۴:۴۷ ۱۱ مرداد ۱۴۰۱
بابا این سجاد یک تایسون بی کاس داماتو است. باید مربی خودش را پیدا کند. کاس داماتوی او کیست؟