همین حالا این برنامه‌ها را از روی گوشی اندرویدی خود پاک کنید

پژوهشگر‌های شرکت امنیتی Dr. Web در گزارشی اعلام داشته‌اند نزدیک به ۳۰ اپلیکیشن محبوب فروشگاه گوگل پلی حاوی تبلیغات مزاحم، جاسوس افزار یا سایر انواع بدافزار‌ها هستند.

این هفته پژوهشگر‌های امنیتی اعلام کردند برخی از اپلیکیشن‌های اندرویدی محبوب در فروشگاه Google Play به بدافزار آلوده هستند، اما گوگل هیچ اقدامی درباره آن‌ها انجام نداده است. بهتر است مطمئن شوید این برنامه‌های مخرب که می‌توانند به جاسوسی از شما بپردازند یا حتی اطلاعات تان را سرقت کنند، بر روی گوشی شما نصب نیستند. جزئیات بیشتر و لیست برنامه‌ها را در ادامه ببینید.

پژوهشگر‌های شرکت امنیتی Dr. Web در گزارشی اعلام داشته‌اند نزدیک به ۳۰ اپلیکیشن محبوب فروشگاه گوگل پلی حاوی تروجان، تبلیغات مزاحم، جاسوس افزار یا سایر انواع بدافزار‌ها هستند، اما توانسته‌اند مدت‌ها بر روی پلی استور باقی بمانند و برخی از آن‌ها صد‌ها هزار بار یا حتی میلیون‌ها بار دانلود شده‌اند.

همین حالا این برنامه‌ها را از روی گوشی اندرویدی خود پاک کنید 

این بدافزار‌ها عمدتاً اپلیکیشن‌هایی با مضمون ویرایش تصویر، شخصی سازی تِم و تصویر زمینه هستند. همچنین در این لیست یک کیبورد اموجی و یک برنامه یاد داشت برداری هم به چشم می‌خورد که حاوی بدافزار هستند.

این اپلیکیشن‌ها اقدام به انجام رفتار‌های مخربی، چون بمباران کاربر با تبلیغات، هدایت کاربر به صفحات جعلی و سرقت اطلاعات منی کنند. حتی یکی از این برنامه‌ها اقدام به سرقت پیام‌های واتس اپ می‌کند. یکی دیگر از این برنامه‌ها اقدام به سرقت اطلاعاتی، چون اعلان‌های برنامه‌های دیگر، نصب برنامه یا ترغیب کاربر به نصب برنامه‌های دیگر می‌کند.

همین حالا این برنامه‌ها را از روی گوشی اندرویدی خود پاک کنید

برخی دیگر از این اپلیکیشن‌ها رفتار‌های بسیار خطرناک‌تری، چون گرفتن عکس و ویدئو پنهانی از کاربر دارند. دیگری به هکر‌ها امکان خواندن پیام‌های کاربر، اطلاع از مکان کاربر، دسترسی به سوابق مرورگر، روشن کردن میکروفن، ثبت کلید‌های فشرده شده کیبورد و اطلاعات بیشتری را می‌دهد.

به گفته Dr. Web یکی از این اپلیکیشن‌های مخرب اقدام به سرقت اطلاعات حساب فیس بوک کاربران می‌کند. اپلیکیشن دیگری هم با اجرای کُدهای مخرب به طور پنهانی اقدام به عضویت کاربر در سرویس‌های پولی می‌کند.

این اپلیکیشن‌ها پس از نصب می‌کوشند کاربر دسترسی‌های غیر ضروری را به آن‌ها اعطا کند تا از این طریق بتوانند اقدامات مخرب انجام دهند. از جمله این دسترسی‌ها می‌توان امکان اجرا در پس زمینه، نمایش تبلیغات بر روی پنجره اپلیکیشن‌های دیگر و از کار انداختن اعلان‌ها را برشمرد.

Photo Editor: Retouch & Cutout (de.nineergysh.quickarttwo)-

Photo Editor: Art Filters (gb.painnt.moonlightingnine)-

Photo Editor & Background Eraser (de.photoground.twentysixshot)-

Photo & Exif Editor (de.xnano.photoexifeditornine)-

Photo Editor - Filters Effects (de.hitopgop.sixtyeightgx)-

Emoji Keyboard: Stickers & GIF (gb.crazykey.sevenboard)-

Neon Theme - Android Keyboard (com.androidneonkeyboard.app)-

Fancy Charging (com.fancyanimatedbattery.app)-

FastCleaner: Cashe Cleaner (com.fastcleanercashecleaner.app)-

Call Skins - Caller Themes (com.rockskinthemes.app)-

Funny Caller (com.funnycallercustomtheme.app)-

هرچند گوگل پس از انتشار گزارش Dr. Web تقریباً اغلب این برنامه‌ها را از پلی استور حذف کرده است، اما به وضوح وجود آن‌ها بر روی این فروشگاه و میلیون‌ها بار دانلود شدن بسیار نگران کننده است. احتمالاً این اتفاق نشان می‌دهد ممکن است اپلیکیشن‌های بسیار بیشتری به بدافزار آلوده باشند، اما هنوز بر روی پلی استور قرار دارند.

در هر صورت قویاً توصیه می‌شود مطمئن شوید شما هم این برنامه‌ها را بر روی گوشی اندرویدی خود ندارید. همچنین اسکن گوشی‌تان با یک آنتی ویروس قوی توصیه می‌شود.

منبع: شهر سخت افزار

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
...
۲۰:۵۸ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
کیبرد رو اون روز می خواستم دان کنم اما نکردم