علی رجب پور رئیس بنیاد نخبگان استان در نشست با اصحاب رسانه افزود: این هستهها از افراد نخبه و مستعد و دارای ایده تشکیل شده اند و میکوشند با هم اندیشی و هم افزایی با یکدیگر برای حل مسایل و نیازهای استان در موضوعات مختلف از حمله صنعت، کشاورزی، آب و گردشگری راهکار ارایه دهند.
وی با بیان اینکه کارگروههای تخصصی از برنامههای مهم بنیاد نخبگان در استانها به شمار میرود، افزود: بنیاد نخبگان قزوین دارای پنج کارگروه فرهنگ و اجتماع، آب، محیط زیست و کشاورزی، صنعت و معدن، سلامت، میهمانی و مدیریت شهری است که ظرف یکسال و نیم گذشته تشکیل و فعال شده اند.
رجب پور با بیان اینکه هم افزایی نخبگان و استعدادهای دارای توانمندی در پیشبرد موضوعات مهم و حل چالشهای استان قزوین از اهداف تشکیل این کارگروهها بوده است، افزود: با توجه به نیازها و اولویتهای این استان ذیل کارگروههای یاد شده همچنین هستههای نخبگان از جمله آموزش و فناوری در گردشگری به فعالیت میپردازند.
رییس بنیاد نخبگان قزوین در ادامه اشتغال و به کارگیری نخبگان و استعدادها را از مشکلات جامعه عنوان کرد و گفت: باید از ظرفیت بخش خصوصی برای به کارگیری توانمندیهای نخبگان و استعدادها به شکل مناسب و شایسته استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در راستای حمایت از نخبگان و سرمایههای انسانی، قانون باید به سود استعداها و نخبگان تفسیر شده و قوانین دست و پاگیر حذف شود تا از ظرفیتهای علمی این افراد برای توسعه کشور استفاده شود.
این مسوول همچنین گفت: پیشبرد و توسعه فناوری در حوزه گردشگری و استفاده از هوش مصنوعی در این بخش به همراه حل مشکلات مدیریت شهری یکی از فعالیتهای مهم هستههای نخبگانی بنیاد نخبگان قزوین به شمار میرود و این هسته آماده عضوگیری در بین افراد خلاق و دارای ایده است.
رییس بنیاد نخبگان قزوین اظهار داشت: در حوزه آب و کشاورزی و محیط زیست نیز چالشهای مهمی از جمله فرسایش و فرونشست خاک و ریزگردها، پسابها و پسماندها وجود دارد که ار طریق هسته مربوطه به دنبال کمک به حل آنها هستیم.
رجب پور در ادامه با اشاره به آمادگی و توانمندی نخبگان برای کمک به احیای دشت قزوین، گفت: مطالبه جامعه نخبگانی از مسوولان تصمیم گیر این است که دشت قروین حفظ و احیا شود و از طرحهای نخبگان در این راستا استفاده گردد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه برخی مسوولان تنها به شکل تشریفاتی و ظاهری از وجود نخبگان استفاده میکنند و فقط میخواهند تا آنها در جلسات شان حضور داشته باشند، اظهار داشت: مشکل ما این است که با وجود ارایه راهکارهای خوب برای حل مشکلات توجه زیادی به آنها نشده و تصمیمات در جای دیگری گرفته میشود و در خیلی اوقات بهره گیری از نظرات و ایدههای نخبگان در سطح قابل قبول نیست.
در این نشست مسوولان کارگروهها و هستههای نخبگانی بنیاد نخبگان به تشریح برنامهها و فعالیتهای خود پرداختند.