سید مجتبی ارشاد گفت: دیوان محاسبات اصفهان ۲۷۶ بند و تبصره مربوط به بودجه ۱۴۰۰ در استان را استخراج و عملکرد آنها را بررسی کرده است.
وی با اشاره به اینکه گزارش تفریغ بودجه ۶ ماه زودتر از موعد به مجلس ارائه شد، اظهار داشت: ما جزییات گزارش تفریغ بودجه را استخراج و دسته بندی کردیم و پس از آنکه این گزارش در مجلس قرائت شد، گزارش مربوط به استان اصفهان را به مسئولان استان، رسانهها و مردم اعلام خواهیم کرد.
گزارش دیوان محاسبات در مورد تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور دوم مرداد امسال از سوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.
وی بابیان اینکه دیوان محاسبات، دستگاه نظارتی قوه مقننه است، خاطرنشان کرد: تهیه و تقدیم گزارش تفریغ بودجه زودتر از موعد با هدف بهره برداری به موقع از آن صورت گرفت بطوریکه دولت و استانداران بتوانند در پیشنهاد بودجه سال ۱۴۰۲ مسائل و عملکردهای موجود را در نظر بگیرند و اشتباهات گذشته تکرار نشود.
ارشاد با تاکید بر اینکه این کار یک تحول در دیوان محاسبات کشور است، اضافه کرد: زمانیکه با حسابرسی ها، برخی از اشتباهات در اجرای قانون بودجه مشخص میشود باید بررسی شود که آیا اشکال از قانون یا پیشنهاد بودجه بوده و یا اینکه با انحراف در اجرای قانون بودجه مواجه بودیم.
وی با بیان اینکه مردم باید این مباحث را بدانند، تصریح کرد: امروزه با فضای رسانهای ضد نظام مواجه هستیم به همین دلیل عملکرد دستگاههای نظارتی باید بصورت شفاف به مردم و رسانهها اطلاع رسانی شود.
مدیرکل دیوان محاسبات استان اصفهان با تاکید بر لزوم ارتباط دستگاههای نظارتی با رسانه ها، گفت: دستگاههای نظارتی میتوانند در ارتباط با رسانهها باعث تقویت اعتماد مردم به نظام شوند.
ارشاد با اشاره به اینکه نگاه دیوان محاسبات در حال حاضر فقط ارائه گزارشهای حسابرسی نیست بلکه قصد کمک کردن به دولت را دارد، افزود: عدهای به دنبال ایجاد نا امیدی در بین مردم هستند و جریانهای رسانهای نیز در این زمینه ایجاد شده که برای رفع آن باید رسانهها و دستگاههای نظارتی و اجرایی در کنار هم قرار بگیرند و جزیرهای عمل نکنند.
وی با بیان اینکه آماده شدن گزارش تفریغ بودجه با هدف کاربردی شدن آن و استفاده نمایندگان مجلس از آن برای قانونگذاری نیز صورت گرفت، ادامه داد: بخشی از قوانین بودجهای در برنامه هفتم توسعه نیز قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه در گزارش تفریغ بودجه پیوستی با ۱۹ موضوع مانند بهداشت، آب، فرونشست زمین، صنعت، معدن، کشاورزی، اشتغال و درآمدهای استانی نیز بصورت یک گزارش تحلیلی ارائه شد، اظهار داشت: مردم باید اتفاق و تغییرات جدید را حس کنند و بدانند که ساختارهای نظارتی بخشهای مختلف را کنترل و رصد میکنند.
مدیرکل دیوان محاسبات استان اصفهان با بیان اینکه مردم میتوانند اطلاعات مالی و تخلفات و مشکلات احتمالی را به سامانه ۱۹۸ اطلاع دهند، خاطرنشان کرد: شبکه یاوران مردمی در استان اصفهان راه اندازی شده و در آن از نخبگان، بسیج، اصناف و استادان دانشگاه دعوت شده است تا ارتباط ما با نهادهای مردمی تقویت شود و آنها مشکلات را به ما انتقال دهند.
وی به ۲ مورد که از این طریق در استان اصفهان رسیدگی شد، اشاره کرد و گفت: برخی مواقع تعدادی از موضوعهای رسیدگی شده باید رسانهای شود تا مردم امید پیدا کنند.
وی با تاکید بر اینکه دیوان محاسبات کشور در رویکرد جدید خود در صدد تقویت ارتباط با رسانه هاست، خاطرنشان کرد: تکمیل طرحهای نیمه تمام نیز از اولویتهای ماست.
ارشاد با اشاره به اینکه دیوان محاسبات استان چگونگی اجرای مصوبات سفر رییس جمهور به اصفهان را نیز رصد میکند، افزود: مقرر شده است که برخی از این مصوبات تا پایان امسال به اتمام برسد و ما میزان پیشرفت آنها را رصد میکنیم.
مدیر کل دیوان محاسبات استان اصفهان درباره وظایف این مجموعه نیز توضیح داد: از نظر حقوقی، نظارت برگرفته از ۲ اصل ۵۴ و ۵۵ قانون اساسی و رسیدگی و حسابرسی بودجه دستگاههای اجرایی دولتی از وظایف این مجموعه است، اما بر اساس ماده یک و ۲ و تبصره ماده ۲ قانون دیوان محاسبات، پاسداری از بیت المال نیز از وظایف ما بشمار میآید.
به گفته وی، بر اساس تبصره ماده ۲ قانون دیوان محاسبات، حسابرسی برای کلیه دستگاههای اجرایی که بنحوی از بودجه کشور استفاده میکنند یا مالکیت عمومی بر آنها مترتب است از وظایف این نهاد است.