مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت:با توجه به اینکه در مواقع سیل امکان عفونتهای رودهای افزایش مییابد، رعایت بهداشت فردی به ویژه شست و شوی دست ها، اطمینان از سلامت آب آشامیدنی و مواد غذایی مصرف ضروری است.
شهریاری گفت: با توجه به اینکه ممکن است سیلاب به سامانههای آبرسانی آسیب وارد کند، در صورت وقوع سیل اگر در مناطقی هستید که سامانه آبرسانی شما در مسیر سیلاب است یا مراجع ذیربط اطلاعیهای در خصوص آسیب سیلاب به سامانه آبرسانی صادر کرده اند یا شما ملاحظه میکنید آب لوله کشی کدر شده، تا زمان اطمینان از سالم بودن آب یا اعلام سالم شدن آب توسط دستگاههای مسوول، از آب سالم بطری شده استفاده کنید یا در مواقع خیلی اضطراری حداقل آب را برای ۱۰ دقیقه بجوشانید و بعد از سرد شدن از آن استفاده کنید و همچنین میتوانید با استفاده از کلر مادر نسبت به سالم سازی آب اقدام کنید.
وی با اشاره به این موضوع که برخورد ما با سیلاب باید مانند فاضلاب باشد افزود: اگر مواد غذایی با سیلاب تماس پیدا کردند، از مصرف آنها خودداری کنیم، از تماس بدن با آب سیلاب باید پرهیز نماییم و اگر سیلاب وارد منزل شد بعد از خارج کردن سیلاب وسایل منزل باید شستشو و ضدعفونی شوند.
شهریاری افزود: در مناطقی که دام و طیور نگهداری میکنند امکان اتلاف حیوانات وجود دارد، زمانی که با حیوانات تلف شده مواجه شدید سریعا آنها را دفن کنید.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: در صورت هرگونه علایم بیماری خصوصا بیماریهای گوارشی، حتما به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید.
وی ادامه داد: رعایت نکات ایمنی برای پیشگیری از سوانح و حوادث را جدی بگیرید و از رفتن کنار رودخانهها و مسیلهای سیلاب، لبه پرتگاهها و محلهایی که امکان رانش زمین وجود دارد خودداری کنید و از تلاش برای رانندگی در مسیر سیلاب حتی اگر ایمن به نظر میرسد، پرهیز نمایید.