قهرمان بمانا گفت: علائمی که بیماران در سویه جدید با آن مواجه هستند شامل تب، گلو درد، سرفه، بدن درد و آب ریزش بینی است اما در مواردی علائم حاد شده و به دلیل کاهش میزان اکسیژن خون، احساس تنگی نفس در فرد بوجود میآید که بیشتر بیماران بستری در بخش کووید پیمانیه با این مشکل مواجه هستند.
او گفت: اغلب بیماران بستری در بخش کووید میانسال و سالمند با بیماری زمینهای هستند. بر اساس معاینه روزانه، علائم بیماری در مبتلایان از نظر حاد بودن متفاوت است.
بمانا گفت: هدف از دریافت واکسن از نوبت اول تا چهارم این است که بدن در فواصل زمانی مدت دار ایمن شود. به طور مثال سقف ایمنی بدن در فردی که دز سوم یا چهارم دریافت کرده است به نسبت کسی که تنها دو نوبت واکسن را دریافت نموده بسیار متفاوت است. براساس نتایح حاصل شده از تحقیقات، دریافت دز یادآور آنتیبادی ها را به سطوح بالاتری پس از دوز سوم بازمی گرداند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به بستری دو مادر باردار مبتلا در بخش کرونای بیمارستان پیمانیه گفت: هر ۲ مادر در بخش کرونا تحت مراقبت هستند. فرزند یکی از مادران به صورت سزارین به دنیا آمد که هم اکنون در بخش اِن آی سی یو بیمارستان مطهری بستری است.
او گفت: ۵۸ درصد مادران باردار در شهرستان جهرم تحت واکسیناسیون کرونا قرار گرفته اند که مانند سالمندان، افراد دارای بیماری زمینهای و بیماران خاص در معرض خطر بیشتری هستند و توصیه ما این است که مادران باردار برای تزریق دز واکسن یادآور عجله کنند و چنانچه مادری دوز یادآور واکسن را دریافت کند و بعد از آن به کرونا مبتلا شود خطر بیماری برای مادر و جنین کمتر میشود.
بمانا گفت: با توجه به سرایت بالای این سویه جدید و ابتلای همزمان چند نفر به بیماری، بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی تاکید میشود.