معاون فنی مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت: در سال گذشته درحوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیش از ۹۵ درصد نوزدان متولد شده از نظرهیپوتیروئیدی غربالگری شده اند.

 خداداد شیخ زاده گفت: کم کاری تیروئید در نوزادان یا هیپوتیروئیدی نوزادی، یک بیماری خطرناک در کودکان است، این بیماری در نوزادان می‌تواند عواقب خطرناکی داشته و باعث عقب ماندگی کودک و کاهش IQ شود.

شیخ زاده افزود: با توجه به اهمیت انجام غربالگری در نوزادان ۳ تا ۵ روز و همچنین اهمیت انجام مراقبت‌های بیماران شناسایی شده مبتلا به هیپوتیروئیدی نوزادی، لازم است آموزش‌های لازم در این خصوص به مادران باردار در سه ماهه سوم بارداری داده شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیش از ۹۵ درصد نوزادان متولد شده از نظر هیپوتیروئیدی غربالگری شده اند که ۶۳ بیمار شناسایی شده تحت درمان قرار گرفته اند.

وی گفت: با توجه به اینکه بهترین زمان شروع درمان تا پایان دو هفتگی و حداکثر کمتر از ۲۸ روزگی نوزاد است، پزشکان و همکاران پزشک، مراقب سلامت و بهورز در این خصوص آموزش‌های لازم را با دقت و حساسیت ویژه‌ای به به خانواده‌ها ارائه نمایند و به صورت منظم آزمایشات بیماران را پیگیری کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.