آقای برادران در همایش روز ملی صنعت و معدن در تبریز با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۸ هزار میلیارد تومان حجم صادرات و ۵۲ هزار میلیارد تومان میزان واردات کشور است گفت: برای نخستین بار تراز صادراتی و وارداتی کشور در حال برابر شدن است.
وی اظهار امیدواری کرد با حذف این فاصله چهار هزار میلیارد تومانی تا پایان سال برابری تراز صادرات و واردات کشور بدون اتکا به درآمدهای نفتی محقق شود تا به سمت کنترل ساختاری تورم حرکت کنیم.
معاون وزیر صمت تاکید کرد: اگر غیرت کارآفرینی مردم تبریز در کشور الگو شود و نقش آفرینی آن را شاهد باشیم، به این مهم نائل خواهیم شد و البته باید بپذیریم که خروج سرمایه از کشور و خرید میلیاردها دلار آپارتمان در خارج توسط سرمایه گذاران با این هدف همخوانی ندارد با این حال امیدواریم با همت و همراهی فعالان صنعتی و تولیدی به سمت همترازی واردات و صادرات حرکت کنیم.
برادران با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر اینکه تولید کننده نه تنها مقصر مشکلات کشور نیست بلکه راه حل و تنها راه نجات کشور است ادامه داد: هر چند اصلاحات عمیق اقتصادی صورت گرفته توسط دولت مانند حذف ارز ترجیحی، برخی محدودیتها و تنگناها را برای بخش تولید و صنعت ایجاد کرده، اما به زودی شاهد اثرات بلند مدت آن به ویژه در رقابتی شدن بازار خواهیم بود و کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی برخی قیمتها در روزهای اخیر نیز گواهی بر این موضوع است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم و با تلاش مجموعه صمت آذربایجان شرقی یک صد واحد راکد احیا شده و ۲۵۰ مورد مشکلات بخش تولید و صنعت حل شده است و ۲۱۰ فرصت سرمایه گذاری در استان صورت گرفته است.
وی افزود: تبریز الگویی برای همه کشور است و در حوزههایی چون شیرینی و شکلات، کفش، چرم، فرش، قطعه سازی خودرو یا صنعت دارویی و لوازم خانگی قطب به شمار میرود.
برادران به موضوع حقوق گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی نیز اشاره کرد و گفت: در این خصوص قائل به حل مشکل با همکاری مجلس و کاهش تعرفه واردات به حداقل ممکن با هدف تقویت سرمایهگذاریها هستیم و در زمینه محدودیت شعاع ۳۰ کیلومتری در محدوده تبریز برای اجرای طرحهای توسعهای واحدهای تولیدی نیز با پیگیری رئیس سازمان صمت استان اقداماتی برای حل آن صورت گرفته است.
آقای عابدین خرّم استاندار آذربایجان شرقی هم در این همایش با بیان اینکه جسم صنعت در کل کشور بیمار است گفت: باید با برنامهریزیهای دقیق و استفاده از ظرفیتهای نخبگان صنعتی در راستای بهبود این بیماری قدم برداریم.
عابدین خرّم صاحبان صنایع و تولیدکنندگان را رزمندگان جبهه تولید در نبرد تحریم عنوان کرد و افزود: مسئولان خادمان صاحبان صنایع و تولیدی هستند چراکه این افراد با افتخار پرچم تولید را به اهتزاز درآوردند.
وی تکمیل نشدن زنجیره تولید را یک چالش جدی در حوزه صنعت عنوان کرد و افزود: تبعات این موضوع را در صنایعی چون قطعه سازی، فولاد و فرش به وضوح شاهد هستیم از این رو باید اهتمام ویژهای برای تکمیل زنجیره تولید برای افزایش بهره وری از ظرفیتهای این بخش داشته باشیم.
استاندار خاطرنشان کرد: با وجود این که میزان تخصیص منابع بانکی به بخش تولید ۷۰ درصد است، سهم آذربایجان ۵۵ درصد است درحالی که بخش عظیمی از تولیدات در این استان رقم میخورد لذا در دولت سیزدهم هر بانکی با این روند همراهی نکند، کنار گذاشته خواهد شد.
آقای خرّم با بیان اینکه فرسودگی ماشین آلات و وجود مشکلات زیرساختی در مباحث مرتبط با انرژی از جمله مشکلات تولید و صنعت استان است تصریح کرد: تلاش میکنیم تا سال آینده بخش مهمی از این مشکلات را مرتفع کنیم، تا ضمن افزایش کیفیت تولید، صادرات نیز افزایش یابد.
آقای پرنیان رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی هم گفت: ما مشکل سرمایه گذاری در استان نداریم، بلکه مشکل ما در حوزه زیر ساختها و بحث تامین مالی است.
آقای پرنیان اظهار کرد: ما در ماههای اخیر با دو پدیده شوک جهانی افزایش قیمتها و آغاز طرح عدالتسازی یارانهها و تخصیص یارانه از حلقه واردکننده به حلقهی مصرفکننده مواجه بودیم؛ اما یک روز هم شاهد کمبود کالایی نبودیم، این یعنی اقتصاد ما مبتنی بر تولید است.
وی با بیان اینکه صنعت آذربایجان شرقی صنعت درون زا و متکی به بخش خصوصی است، گفت: باید نگاه ویژهای برای حل مشکل زیرساختها داشته باشیم؛ در حالیکه سرمایه درگردش چهار برابر افزایش یافته، اما اختیارات بانکهای استان ثابت مانده است که نیاز به تحول دارد.
آقای پرنیان در خصوص تورم رکودی و تاثیر اقتصاد ارز گفت: نبود برق کافی برای صنایع ما از عمده مشکلات استان است و نباید مسئولان صنایع استان ما را با سایر استانها و شهرها مقایسه کنند.
وی با اشاره به مطالبه اصلی مردم و بخش خصوصی گفت: تشکیل شرکت مس آذربایجان و برگشت درآمد آن به خود استان از اصلیترین مطالبه مردم آذربایجان است.
آقای پرنیان افزود: بخش خصوصی آذربایجان شرقی ۷/۲۱ درصد ارزش افزوده کشور را ایجاد میکند که نیاز به حمایت دارد.
رئیس سازمان صمت استان خاطر نشان کرد: منطقه کوجووار تبریز یک چین کوچک است که در صورت توجه، انقلابی در حوزه تولید لوازم خانگی کشور اتفاق خواهد افتاد.