رئیس هیات ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی استان اصفهان با اشاره به فعالیت ۶۵۰ خانه روستایی در استان گفت: یک دهم هزینههای باشگاه ورزشی میتوانست مانع مهاجرت روستاها شود.
مهدی اسدی در حاشیه آیین افتتاحیه نخستین دوره مینی فوتبال روستایی و بازیهای بومی محلی سراسر کشور جام پرچم در کاشان با گرامیداشت یاد و خاطره ۱۸۰۰ شهید کاشان و حسن قاضی شهید ورزشکاری که پیکرش در عملیات خیبر و طلائیه هدف گلوله توپ شد و حتی یک انگشت از پیکر شهید به آغوش وطن و خانوادهاش بازنگشت تصریح کرد: شهید حسن قاضی، دانشجوی رشته پزشکی نخستین فرمانده توپخانه و موشک و فرمانده شهید تهرانی مقدم، پدر موشکی ایران بود.
اسدی یادآور شد: با تجربه بیش از ۱۲ سال مدیریت ورزش روستایی اظهار داشت: امروز استان اصفهان دارای ۶۵۰ خانه ورزش روستایی است که نخستین خانه ورزش روستایی، سال ۹۳ در روستای آزران از توابع کاشان راه اندازی شد.
به گفته او، بیش از ۴۵ خانه ورزش روستایی نیز در کم برخوردارترین روستاهای کاشان با کمک دولتمردان، مردم، بخشداران و دهیاران افتتاح شده است خانه ورزشی که ورزشکاران آن به تیمهای ملی و قهرمان مسابقات بینالمللی دست پیدا میکنند.
رئیس هیات ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی استان اصفهان با تاکید بر اینکه قاطعانه اعلام میکند بی ریاترین و کم توقعترین آدمها در روستاها زندگی میکنند و روستاها بزرگترین گنجها هستند گفت: اگر یک دهم هزینههایی که در خیلی از باشگاههای ورزشی از جمله سپاهان اصفهان هزینه میشود در هر استانی برای ورزش روستایی تخصیص میدادند شاید نیمی از مهاجرتهای روستایی انجام نمیشد.
اسدی تصریح کرد: ورزشهای سنتی که کمترین هزینه را دارد بطوریکه مدیریت و هزینه کرد ۴۵ خانه ورزش روستایی به اندازه سه سالن ورزشی هزینه نخواهد داشت و البته همان هزینههای اندک آن نیز توسط دهیاریها و بخشداریها هزینه میشود.
احیای بازیهای بومی محلی به عنوان جزیی از فرهنگ و اقوام
به گفته او، امروز حتی سکاندار جمهوری اسلامی ایران مقام عظمای ولایت، دغدغه همین روستاها را دارد تا آنجا که به احیای بازیهای بومی محلی به عنوان جزیی از فرهنگ و اقوام توصیه کردند.
او با اشاره به اینکه شاید زمانهای گذشته چیزی به اسم ورزش بومی محلی نبود اظهار داشت: اصل بسیاری از ورزشها که امروز کشورهای دیگر به نام خودشون دارند از جمله هفت سنگ که آذربایجان تلاش برای ثبت آن دارد از ایران است.
اسدی بیشترین میزبانی ملی و منطقهای بازیهای ورزش روستایی را از ابتدای دوره مدیریت وی تاکنون ازسوی کاشان با حمایت فرمانداران و اداره ورزش و جوانان شهرستان دانست و افزود: برگزاری جشنواره ملی حرکت و برکت با رقابت ۳۱ استان در کاشان و همچنین اجرای مسابقات فوتسال روستاییان کشور در کاشان از جمله این رقابتها بود.
او با بیان اینکه به عنوان روستازادهای از شهرستان فلاورجان و برادر شهیدی که حتی مادرش نیز مادر شهید و فرزند شهید است یادآور شد: هزینهای که در شهرها و استانها انجام شده در صورت هزینه کرد در روستاها مانع مهاجرتها میشد.
به گفته او، کمک و همکاری دولتمردان برای روستاها در تجهیز ابزار وسایل ورزشی بیشتر و گرفتن اعتبارات چمنهای مصنوعی که بیشتر به عهده نمایندگان مجلس بود برای وقوع رویدادهای ارزشمند ضروری است.