نویسنده کتاب «دولت مشعشعیان از ابتدا تا پایان حکومت مستقل» در خوزستان توضیح داد.

محمدرضا سلمانی‌عبیات می‌گوید: این کتاب درباره دولت مشعشعیان است که در قرن هشتم هجری در خوزستان و بخش‌های دیگری از خاورمیانه همچون عراق به عنوان اولین حکومت شیعی اثنی‌عشری حکومت می‌کرد؛ در این کتاب به بررسی روابط میان این حکومت با ۲ دولت تیموریان و ترکمان آق قویونلو و قراقویونلو پرداخته شده است.

او افزود: به جهت اینکه قرن هشتم به عنوان قرن فترت به شمار می‌رود و یک حکومت ایران‌شمول در این کشور وجود نداشته و حکومت نمی‌کرده؛ تیموریان تنها به بخش‌هایی از ایران حکومت می‌کرد و این قابلیت را نداشت که همه ایران را کنترل کند؛ بنابراین دولت‌های مستقل دیگری همچون دولت «مشعشعیان» در کشور به وجود آمدند و به همین دلیل هم منابع بسیار اندکی از آن دوره در دسترس است.

به گفته آقای سلمانی عبیات به منظور تبیین این کتاب از نسخ خطی و کتاب‌هایی همچون کلام‌المهدی، تاریخ ۵۰۰ ساله احمد کسروی و رحله المکیه استفاده شده است.

این نویسنده خوزستانی با تاکید بر اینکه خوزستان مهد تشیع و دروازه ورود تشیع به ایران اسلامی است گفت: دولت «مشعشعیان» با پشتیبانی مردم خوزستان بیش از نیم قرن قبل از تاسیس صفویه به عنوان یک دولت شیعه به نشر فرهنگ اهل بیت پرداخت.

عبیات با عنوان اینکه شاخصه اساسی دولت مشعشعیان توجه به عنصر مذهب به عنوان یک اصل اساسی در آن است ادامه داد: دولت مشعشعیان از سال ۸۴۵ هجری تا ۹۱۷ به صورت مستقل حکومت کردند و پس از آن تا قرن‌ها به عنوان یک حکومت والی به نمایندگی از صفویان به حکومت پرداختند.

او همچنین یادآور شد که این کتاب از سوی انتشارات پژوهنده در تیراژ هزار نسخه به چاپ رسید و دیروز ۳ مردادماه در کتابخانه علوم ایران رونمایی شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.